Αποκαλύψεις Τσιριμώκου στον Athletic για την έλευση Γκέραρντ και μεταγραφή Νιόπλια!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ, ο Θαλής Τσιριμώκος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και προχώρησε σε τρομερές αποκαλύψεις για την έλευση του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ αλλά και τι συνέβη μετά το πολυσυζητημένο ματς με την ΑΕΚ. “Περάσαμε από την Κοζάνη, βάλαμε το Νιόπλια στο λεωφορείο και έτσι ήρθε στον ΟΦΗ” αποκάλυψε για την μεταγραφή του, τότε, 17χρονου Νίκου Νιόπλια.

Ο σπουδαίος επιθετικός του παρελθόντος φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ για μια πενταετία (1981 – 1986) και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή την ημέρα συμπλήρωσης 36 χρόνων από το ντεμπούτο του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του συλλόγου προχώρησε σε ιδιαίτερες αποκαλύψεις γύρω από την έλευση του.

Παράλληλα ο Θαλής Τσιριμώκος αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Ευγένιο Γκέραρντ μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου και σύμφωνα με τον τύπο της εποχής η παραμονή του στον πάγκο του ΟΦΗ κρίνονταν επισφαλής.

Αρχικά ο Θαλής Τσιριμώκος εξιστόρησε το πως ήρθε ο Ευγένιος Γκέραρντ στον ΟΦΗ: “Το καλοκαίρι του 1985 είχαμε προπονητή τον Άγγλο Μπέιλι, έφυγε δίχως να γνωρίζουμε τον λόγο και δεν έμαθε ποτέ κανείς μας. Τότε είχαμε μαζευτεί όλα τα παιδιά, ο Τσινός, ο Μίλτος ο Ανδρεανίδης, ο Γιάννης Σαμαράς και συζητούσαμε για το θέμα του προπονητή. Πετάχτηκε ο Τσινός και μας λέει “παιδιά είχαμε στην Ρόντα έναν τρομερό προπονητή, ήταν τρίτος βοηθός να του πω να έρθει;” Εγώ τότε τον ρώτησα αν έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες με τον Γρηγόρη να μου λέει ναι οπότε πάμε στον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη να του το πούμε και να τον προτείνουμε μέσω του Γρηγόρη. Με την δική μας πίεση αλλά και την προτροπή του Γρηγόρη ο Ευγένιος ήρθε στον ΟΦΗ και από εκεί και πέρα άφησε το δικό του στίγμα στην ομάδα με ότι ακολούθησε τα επόμενα χρόνια”.

Όσον αφορά το περίφημο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ που εν τέλει ο ΟΦΗ κέρδισε με 2-0 και ο Ευγένιος Γκέραρντ συνέχισε στον πάγκο της ομάδας μέχρι το 2000 ο Θαλής Τσιριμώκος αποκάλυψε στον Athletic Radio 104,2: “Όντως υπήρχε μια δυσαρέσκεια γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ξεκίνησα βασικός γιατί είχα λίγο πυρετό. Τελικά μετά από δύο ασπιρίνες μου πέφτει και με βάζει στο γήπεδο στο 60′ περίπου και ενώ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Στην πρώτη κάθετη πάσα του Γιάνγιανιν ο Σαμαράς κάνει το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα με σουτ στην κλειστή γωνία βάζω το επόμενο γκολ. Μόλις τελειώνει το ματς και έμαθα και εγώ κάποια πράγματα με φώναξε ο Ευγένιος και μου λέει “σε ευχαριστώ πολύ, με έσωσες”, εγώ του απαντάω πως είμαι πέντε χρόνια στον ΟΦΗ, έκανα την δουλειά μου και καλό είναι να παραμείνεις στην ομάδα. Έτσι έγιναν τα πράγματα και ο Μίστερ παρέμεινε στον ΟΦΗ για τα υπόλοιπα 15 χρόνια”.

“Ο Νιόπλιας ήταν 17 χρόνων και μας είπε εγώ ήρθα για να παίξω και όχι για να κάθομαι στον πάγκο”

Στην συνέχεια ο Θαλής Τσιριμώκος αποκάλυψε το πως έγινε η μεταγραφή του Νίκου Νιόπλια στον ΟΦΗ σε ηλικία 17 χρονών: “Παίζαμε ένα αδιάφορο ματς στην Καστοριά, αυτοί είχαν υποβιβαστεί. Εμείς κερδίσαμε και παραμονές του αγώνα ήρθε στο ξενοδοχείο ο θείος του Νιόπλια για να δει τον Ζήση που έπαιζε τότε στην ομάδα. Όπως βλέπει τον Σάνον του λέει “ρε σεις έχετε τον Ζήση, γιατί δεν παίρνετε και το Νίκο που είναι παιχταράς;” Φεύγουμε και όπως περνάμε από την Κοζάνη, τον μαζεύουμε μαζί μας στο λεωφορείο. Ήρθε στον ΟΦΗ 17 χρονών και κάποια στιγμή μας λέει “εγώ ήρθα για να παίξω και όχι για να κάθομαι στον πάγκο”. Ήταν ένα παιδί που είχε αρρώστια με το ποδόσφαιρο, εξελίχθηκε και έκανε αυτήν την τεράστια καριέρα. Από μικρός ήταν άρρωστος με το ποδόσφαιρο και πάντα ήταν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, φαινόταν από πολύ μικρός πως θα κάνει καριέρα προπονητή γιατί είχε τις γνώσεις και την θέληση να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook