Το «κάστρο» του Γεντί Κουλέ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δεκατέσσερα παιχνίδια έχει συμπληρώσει ο ΟΦΗ την φετινή περίοδο όπου μετράει αήττητος δείχνοντας γιατί το “Γεντί Κουλέ” συνεχίζει να αποτελεί την πιο “καυτή” έδρα όχι μόνο στην Football League αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεκατέσσερα παιχνίδια όπου οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ δεν έχουν φύγει με σκυμμένο κεφάλι παρά μόνο έχουν παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες ενώ μετρούν 11 νίκες. Η φετινή επίδοση του ΟΦΗ είναι μακράν η καλύτερη την τελευταία 20ετία όπου το “Γεντί Κουλέ” φιλοξένησε τον ΟΦΗ πέραν της τετραετίας 2005 – 2009 που η ομάδα αγωνίστηκε στο “παγωμένο” και άδειο Παγκρήτιο Στάδιο.

Και ασφαλώς δεν το συζητάμε ότι μεγάλο μερίδιο σε αυτό το επίτευγμα που  ο ΟΦΗ βρίσκεται πολύ κοντά για να το πετύχει έχει παίξει ρόλο και μεγάλος κόσμος του που τον οδηγεί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όμως το να συζητάμε εμείς για τον κόσμο του ΟΦΗ και τι έχει κάνει φέτος, δεν θα έχει αξία αφού η άποψη δεν θα είναι αντικειμενική. Όμως όταν κάθε αντίπαλος που έρχεται στο “Γεντί Κουλέ” προσκυνάει μπροστά σε όλο τον κόσμο που φροντίζει να μετατρέπει το γήπεδο σε ένα “καμίνι” τότε δεν χρειάζεται και… μεγάλη βοήθεια για να δημιουργήσεις ένα ρεκόρ!

Η φετινή επίδοση του ΟΦΗ με τα 14 παιχνίδια δίχως ήττα είναι η καλύτερη την τελευταία 20ετια καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα ποτέ δεν είχε μείνει αήττητος μέσα στο Ηράκλειο για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν ο ΟΦΗ καταφέρει να τελειώσει την χρονιά δίχως να υποστεί κάποια απώλεια βαθμών, τότε θα πετύχει την μεγαλύτερη επίδοση που έχει πετύχει στην ιστορία του μέσα στο Ηράκλειο.

Δηλαδή, να τελειώσει την χρονιά δίχως να χάσει μέσα στο “κάστρο” του, κάτι που το είχε καταφέρει και την περίοδο 1986 – 1987 όταν είχε ολοκληρώσει την χρονιά δίχως να υποστεί καμία ήττα σε 15 αγώνες.