Τυχεροί που ζούμε στα χρόνια του Χουάν Νέιρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει δει παιχταράδες και παιχταράδες και ένας τέτοιος είναι και ο Αργεντινός.

Ο κόσμος του ΟΦΗ όλες αυτές τις δεκαετίες έχει σταθεί τυχερός γιατί έχει απολαύσει κάθε είδους ποδοσφαιριστές. Από παίκτες παγκόσμιας κλάσης που φόρεσαν τα “ασπρόμαυρα” όπως οι Ιορντανέσκου, Βέρα, Ίσις μέχρι και στα 90s με Λούπου, Γκόμεζ. Μιλώντας πάντα για παίκτες από το εξωτερικό και μόνο εκτός Ελλάδας.

Πλέον ο κόσμος που παρακολουθεί τον τωρινό ΟΦΗ ζει στην εποχή του Χουάν Νέιρα. Ο 32χρονος χαφ από την Αργεντινή με την κλάση του να είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ελληνικού πρωταθλήματος απέδειξε και χθες τι παίκτης είναι. Παίκτης που που ήρθε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2018, βρίσκεται στον τρίτο του χρόνο στο Ηράκλειο και ενώ απομένουν άλλα τρία για την λήξη του συμβολαίου του είναι εκείνος που το όνομα του μνημονεύεται την τωρινή εποχή.

Ο Αργεντινός με την τεράστια ικανότητα όταν έχει την μπάλα στα πόδια, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο με ένα πάθος που ξεχειλίζει και προέρχεται από το ταπεραμέντο της πατρίδας του, τράβηξε χθες ολόκληρο τον ΟΦΗ. Από την φάση της αποβολής του Λιβάι Γκαρσία όταν πήγε να υπερασπιστεί τον Λάζαρο Λάμπρου μέχρι την μοναδική και ανεπανάληπτη εμφάνιση του στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα όταν με δύο γκολ άνοιξε τον δρόμο για την επική ανατροπή.

Ο Χουάν Nέιρα έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι μεσοεπιθετικά με 14/14 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αποτελώντας τον ηγέτη του ΟΦΗ. Εδώ και τρία χρόνια ο άνθρωπος που “χαϊδεύει” την μπάλα σε κάθε άγγιγμα της, έστω και αν χθες έχει ευθύνη στο 0-3, αποδεικνύει πως πρόκειται για έναν “μάγο” που εφάμιλλο του δεν έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια να κυριαρχεί στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Το ανεπανάληπτο 14/14 στις μεταβιβάσεις του Αργεντινού χαφ αποδεικνύει και την ηγετική προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Όταν η μπάλα έκαιγε, εκείνος δεν κρύφτηκε. Βγήκε συνεχώς μπροστά, ζητούσε, δεν κρυβόταν, επιχείρησε να τραβήξει μπροστά τον ΟΦΗ – το δε γκολ που πετυχαίνει στο 0-1 με την κεφαλιά – ψαράκι δείχνει και την εκτελεστική δεινότητα που διαθέτει. Άλλωστε τα 19 γκολ που έχει πετύχει σε 81 παιχνίδια δεν είναι και λίγα για έναν παίκτη που παίζει στην θέση του κεντρικού χαφ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook