Ώρα του ΟΦΗ να βγει στην επίθεση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα δύο παιχνίδια κόντρα σε Άρη, ΑΕΚ και η μεγάλη διαφορά με αυτό που έρχεται κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το μονοδιάστατο παιχνίδι με τις σέντρες προς τον Μπαράλες και η πρώτη ομάδα σε γεμίσματα.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης φέρνει αρκετές διαφοροποιήσεις στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ και ασφαλώς η μεγαλύτερη όλων έχει να κάνει με την τακτική προσέγγιση του από το Νίκο Νιόπλια. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές και με παιχνίδια που είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά ο ΟΦΗ χρειάστηκε να περιμένει, να μην έχει την δυνατότητα να είναι πιεστικός αλλά κυρίως ήταν εκείνος που άφηνε χώρους στους αντιπάλους του περιμένοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Αύριο τα δεδομένα αλλάζουν. Ο Αστέρας δεν θα έρθει με σκοπό να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του και βέβαια ούτε ο ΟΦΗ πρέπει να του δώσει το δικαίωμα να το πιστέψει. Η ομάδα του Ράσταβατς διαθέτει καλούς παίκτες με την μπάλα στα πόδια αλλά το μεσοεπιθετικό της παιχνίδι είναι στημένο γύρω από τον Μπαράλες αναζητώντας τον Αργεντινό με σέντρες και στημένα. Δεν είναι τυχαίο πως έπειτα από δύο αγωνιστικές ο Αστέρας Τρίπολης είναι πρώτος σε γεμίσματα (74) σε ολόκληρη την Superleague αναζητώντας σχεδόν συνέχεια το κεφάλι του Μπαράλες που όντως διαθέτει υπεροπλία στον αέρα και είναι ικανός να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Πέρα όμως από τον τρόπο που θα παραταχθεί ο Αστέρας Τρίπολης, το ζητούμενο είναι πως θα εμφανιστεί ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ που θα επιδιώξει να γίνει πιεστικός, να κλέψει μπάλες, να διαμορφώσει τις υπέρ του συνθήκες ώστε να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα με τους κεντρικούς του χαφ και ιδιαίτερα αύριο περιμένει αρκετή δουλειά τόσο τον Νέιρα, όσο και τον Ντε Γκουζμάν που κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν καλός επειδή δεν μπόρεσε να επιβληθεί στα αμυντικά χαφ της ΑΕΚ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook