Η προπαγάνδα της ΑΕΚ έλαβε τέλος και με την βούλα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ανάλυση των φάσεων από τον Κλάτενμπεργκ έβαλε τέλος σε όσα αδιανόητα υποστήριζε από την Κυριακή επειδή έφαγε την “φάπα” από τον ΟΦΗ.

Είναι δεδομένο πως στην σύγχρονη εποχή της επικοινωνίας και των social media, εκείνος που νιώθει (αλλά ενδεχομένως και να μην είναι) ισχυρός προσπαθεί να παίξει πόκερ με τα (φημολογούμενα) χαρτιά υπέρ του. Μέχρι την στιγμή που ο αντίπαλος παίκτης τα δείχνει και χάνει την παρτίδα, μαζί και το ποντάρισμα. Η ΑΕΚ λοιπόν είναι, με την βούλα, ένας χαμένος παίκτης του πόκερ.

Πόνταρε σε όλη την επικοινωνιακή καταιγίδα που έστησε από την Κυριακή, στον θόρυβο που βρέθηκαν να κάνουν και πάρα πολύ πρόθυμοί δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα εκείνοι που φορούν τον μανδύα του “αντικειμενικού”, και δώστου. Μόνο που τελικά το παιχνίδι χάθηκε με την ανάλυση των φάσεων από τον Κλάτενμπεργκ να ξεγυμνώνει εμφατικά όλα όσα υποστήριζε από το βράδυ της Κυριακής.

Αρχικά τι υποστήριζαν στην ΑΕΚ; Μιλάμε τώρα για εγκεφάλους που συγκρίνονται μόνο με ιερά τέρατα του πλανήτη όπως ο Αϊνστάιν. “Δεν είμαστε σίγουροι για την αποβολή του Λιβάι Γκαρσία γιατί δεν φαίνεται από το πλάνο ότι σπρώχνει από τον λαιμό το Νέιρα”. Μόνο που η ανάλυση της φάσης και το video που δημοσιεύεται ρίχνει ξεκάθαρο φως στην ιστορία. Ο Γκαρσία πιάνει το Νέιρα από τον λαιμό και τον ρίχνει κάτω – οπότε είναι και ο ορισμός της κόκκινης κάρτας.

Την ίδια ώρα ο Κλάτενμπεργκ ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα αποβολής του Καμάου αναφέροντας τα προφανή: «O διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΟΦΗ ο οποίος ύψωσε πολύ το πόδι του χτυπώντας τον αντίπαλο στο πρόσωπο. To VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί για την κίτρινη κάρτα για το υψωμένο πόδι. Ο επιθετικός είναι εκτός ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το πόδι του ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το κεφάλι. Δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό έχει να παίξει τη μπάλα, επομένως δεν πληρούσε τα κριτήρια της κόκκινης κάρτας».

Ο Κλάτενμπεργκ δεν σχολίασε και δεν ασχολήθηκε καν με την φάση του 1-3 και η φωτογραφία αποδεικνύει του λόγου το αληθές: Αφού ο Λε Ταλέκ σπρώχνει τον Ντουρμισάι και αυτός πέφτει πάνω στον Βράνιες, πως μπορεί να είναι επιθετικό φάουλ αυτή η φάση; Όταν ο φακός ξεγυμνώνει και σε διαψεύδει κατάματα.

Για την στημένη επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ με πρόθυμους μεγαλοδημοσιογράφους της Αθήνας, δεν πρόκειται να πούμε ούτε λέξη. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με αυτούς που νομίζουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο εκφράζεται από τέσσερις ομάδες και τίποτα άλλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook