Ποιος είναι ο Κοσμάς και ποιος ο Πουρσανίδης;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από την μια ένας επί χρόνια δημοσιογράφος και από την άλλη ένας πραγματικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

Η ανατροπή του 0-3 σε 3-3 φαίνεται πως, 20 μέρες μετά, παραμένει δυσκολοχώνευτο. Δεν μπορούν να το χωνέψουν στην ΑΕΚ ακόμα πως ο ΟΦΗ κατάφερε μέσα σε 12 λεπτά να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι ψάχνοντας να βρουν δαίμονες εκεί που δεν τους παίρνει. Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε στο Δ.Σ. της Superletague με τις διαρροές της ΑΕΚ για το τι ειπώθηκε από τα χείλη του, αντικατάστατη του Λυσάνδρου, Γιώργου Κοσμά και τις τρέλες που πουλούσε στον ΟΦΗ και τον Ηλία Πουρσανίδη.

Και επειδή στην Αθήνα θεωρούν σωστό να τα βάζουν στο ίδιο ζύγι ας μας πουν λίγο ποιος είναι ο Γιώργος Κοσμάς και ποιος ο Ηλίας Πουρσανίδης; Ποιος έχει προσφέρει τι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να τα βάλουμε κάτω και να τα μετρήσουμε. Και τι έχουμε; Από την μια έναν δημοσιογράφο που εργαζόταν τόσα χρόνια σε αθλητικά ΜΜΕ της Ελλάδας έχοντας από πάνω του τον μανδύα του αντικειμενικού που όταν βρέθηκε η αφορμή παράτησε το λειτούργημα (ας γελάσουμε) της δημοσιογραφίας για να πάει να γίνει έμμισθο στέλεχος μιας ΠΑΕ. Οπότε αντιλαμβάνεστε λίγο το τι συνέβαινε εδώ και παρά πολλά χρόνια στον τομέα της ενημέρωσης.

Και από την άλλη έχουμε τον Ηλία Πουρσανίδη με 100αδες συμμετοχές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τιμώντας και με το παραπάνω την φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Με λίγα λόγια ένας γνήσιος ποδοσφαιράνθρωπος που εν αντιθέσει με ότι γίνεται από την Κρήτη και πάνω, έχει προσφέρει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και που για το ήθος του δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση από την εποχή που φορούσε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Ποιος είναι ο Κοσμάς λοιπόν και ποιος ο Πουρσανίδης είναι βέβαιο πως μιλάει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Για να μην τρελαθούμε τελείως και ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε, πόσος κόσμος γνωρίζει τον Κοσμά για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πόσος τον Πουρσανίδη; Τι έχει προσφέρει ο ένας στο άθλημα και τι ο άλλος;

Απαντήσεις δεν θα πάρουμε απλά έτσι διερωτόμαστε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook