Η διαφορά ποιότητας έκρινε το ματς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ το πάλεψε μέχρι εκεί που μπορούσε, ήταν για 60 λεπτά ανταγωνιστικός, αλλά η διαφορά σε ατομικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο ομάδες έφερε το τελικό 3-1.

Σχόλιο | Μανώλης Σαρρής

Απόδοση | Πάνος Κατσαρός

Παρά τις απουσίες, ο Νίκος Νιόπλιας δεν άλλαξε τακτική, παρατάσσοντας τον ΟΦΗ με 4-3-3: Ο Επασί ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με στόπερ τους Πασαλίδη, Διαμαντή και τον Κοροβέση αριστερά με τον Μαρινάκη δεξιά. Στα χαφ στον χώρο του άξονα ξεκίνησαν οι Σελίμοβιτς, Ντε Γκούζμαν και Νέιρα, με τους Φαν Ντάινεν και Ντουρμισάι και Ουές στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να καταφέρνει να ισορροπήσει και να απειλήσει αρκετές φορές μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15’ με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι μετά από τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, σε ένα σημείο που ο ΟΦΗ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ έδειξε μία συνοχή στις γραμμές του, προσπαθώντας να πιέσει τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να προσπαθεί να απειλήσει μόνο βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ ή με βαθιές μπαλιές. Καλύτερη στιγμή για τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ από δύσκολη θέση του Ντουρμισάι στο 12’ με τον Βιεϊρίνια να διώχνει πάνω στη γραμμή και όσο το σκορ βρισκόταν στο 0-0, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά του με τον Σβαμπ στο 36’.

Οι παίκτες του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο τηρούσαν όλες τις εντολές του Νιόπλια, ακολουθώντας πιστά το πλάνο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε αρκετά δυνατά, με τον Φαν Ντάινεν να δείχνει αρκετά ανεβασμένος και να προσπαθεί να απειλήσει. Ο καλύτερος φετινός ΟΦΗ για τα πρώτα 60 λεπτά πίεζε τον ΠΑΟΚ, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα από μία στατική φάση.

Στο 58’ ο Κούρτιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του ΟΦΗ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Επασί. Ο Νίκος Νιόπλιας έριξε στη «μάχη» τον Γρίβα στο 66’, με το νεαρό παίκτη να δίνει άλλη ενέργεια και ταχύτητα στην ομάδα. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει και να πετύχει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Αουγκούστο έκανε το 3-0 στο 71’ με σουτ εντός περιοχής, ουσιαστικά «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο Ναμπί έκανε την επανεμφάνισή του σε αγώνα του ΟΦΗ 12 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, μπαίνοντας στη θέση του Φαν Ντάινεν.  Με τα τελευταία λεπτά του αγώνα να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Ναμπί κατάφερε να πετύχει και ένα εντυπωσιακό τέρμα, επιστρέφοντας με ιδανικό τρόπο στη δράση και διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Μπείτε στο LIVE του Gentikoule:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook