ΟΦΗ: Τα χαφ και η δημιουργία φάσεων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το 54% κατοχή της μπάλας επί του ΠΑΟΚ που δεν μετουσιώθηκε σε πράξη και το ματς της Κυριακής που τα χαφ του πρέπει να έχουν μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Μετά από πέντε αγωνιστικές ο ΟΦΗ μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του σε τρία 45λεπτα συνολικά: Στο δεύτερο με την ΑΕΚ, στο δεύτερο με τον Αστέρα Τρίπολης και στο πρώτο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει και ένα βασικό αντιπροσωπευτικό δείγμα. Τι έκανε ο ΟΦΗ σε αυτά τα τρία ημίχρονα; Πήρε την μπάλα στα πόδια του, πίεσε τον αντίπαλο του δίχως ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει, με εξαίρεση τα τελευταία 12 λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ όταν όμως και τα δύο από τα τρία γκολ προήλθαν από στημένες φάσεις.

Μεσοεπιθετικά λοιπόν η ουσία είναι πως το πρόβλημα εντοπίζεται και εστιάζεται στον τομέα της δημιουργίας. Όταν ο ΟΦΗ έχει την μπάλα στα πόδια του, προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητικός και επικίνδυνος προς την αντίπαλη εστία δίχως ωστόσο να το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Το μόνο κομμάτι στο οποίο είδαμε τον ΟΦΗ να το συνδυάζει, τόσο με κατοχή της μπάλας – όσο και δημιουργικά ήταν στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν και κατάφερε να βγάλει και φάσεις αλλά και να πιέσει τους Ηπειρώτες.

Η επιστροφή του Μεγιάδο προσφέρει στον Νιόπλια ακόμα μια επιλογή παίκτη που μπορεί να βοηθήσει ανασταλτικά, να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των αντιπάλων του ΟΦΗ ενώ η παρουσία των Ναμπί, Τοράλ προσφέρει έξτρα επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι με τον πρώτο να δείχνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ πως είναι σε θέση να βοηθήσει αμέσως.

Το ζητούμενο λοιπόν ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό είναι όχι μόνο να πάρει την μπάλα στα πόδια του, όχι μόνο να την κρατήσει και να αναγκάσει τον Παναιτωλικό να οπισθοχωρήσει αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τα προβλήματα των Ντουρμισάι, Λάμπρου δεν φαίνεται, προσώρας, να είναι ιδιαίτερα σημαντικά δίχως ωστόσο να μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ενόψει της Κυριακής. Στον αντίποδα υπολογίζεται ξανά ο Καμάου που απουσίασε από τα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και μένει να φανεί αν θα δούμε τριπλέτα στην επίθεση με Λάμπρου, Ντουρμισάι στις άλλες δύο θέσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook