Αποστολάκης: “Εχουμε στα χέρια μας, μια ορολογιακή βόμβα!”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Βαγγέλης Αποστολάκης, διευθυντής των S/M Χαλκιαδάκης και νέο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, μίλησε στον Αthleticradio 104,2 για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ και τις ενέργειες που γίνονται πάνω στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Βαγγέλης Αποστολάκης, διευθυντής των S/M Χαλκιαδάκης και νέο μέλος  της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, σε συνέντευξη του στον Αthletic Radio 104,2, χαρακτηρίζει “ωρολογιακή βόμβα” το χρέος που καλούνται να διαχειριστούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν στη διοικητική προσπάθεια του ΟΦΗ. Μιλάει με αιχμηρές αναφορές για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ με επιχειρήσεις του Ηρακλείου, για το “πρόσωπο της ομάδας προς αυτές”, αναφέρεται στις μεγάλες δυσκολίες της  κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τις ενέργειες που κάνει η Διοικούσα του ΟΦΗ αυτήν την εποχή, χωρίς να μπορεί όμως να προσδιορίσει σε νούμερα τι  έχει εισπράξει μέχρι σήμερα ο ΟΦΗ.

Ενώ δίνει  απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τους παλιούς και νέους μετόχους της ΠΑΕ, αλλά και την προσπάθεια “τακτοποίησης”   του νέου μετοχολογίου , που είναι σε εξέλιξη.  Αναφέρεται ακόμη  στις πρώτες επιτυχίες της Διοικούσας όσον αφορά στην διαχείριση των υποθέσεων Ρόβα, Μπουλούτ και Κάρολ, αλλά και στην “μετοχοποίηση” κάποιων οφειλών που είχε ο ΟΦΗ σε εταιρείες  εδώ και 2-3 χρόνια! Τονίζει ότι στόχος της Διοικούσας είναι να βρεί ρευστό και να καλύψει τα τρέχοντα προβλήματα, αλλά να μπορέσει να “ψαλιδίσει” οφειλές  από το πρόσφατο και μακρινό παρελθόν.

Αναφέρεται στην οικονομική εικόνα που έχει σχηματίσει η Διοικούσα και η οποία είναι χειρότερη από αυτήν που περίμεναν και για οφειλές που προκύπτουν συνεχώς σε ξενοδοχεία, ενοίκια παικτών από τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και για κατασχετήριο από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας!

Αναλυτικά οι αναφορές του Βαγγέλη Αποστολάκη στον Athleticradio 104,2:

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει η Διοικούσα του ΟΦΗ για τα οικονομικά της ΠΑΕ:
“Η προηγούμενη διοίκηση υπέγραψε την εγγυητική με την οποία παίζει η ομάδα φέτος. Υπάρχουν μέλη της διοίκησης που έχουν δεσμεύσει περιουσιακά τους στοιχεία για να συμβεί αυτό. Αρα οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν και στη νέα διοίκηση. Εχουμε στα χέρια μας μια ορολογιακή βόμβα που δεν θέλουμε να σκάσει. Η’ τουλάχιστον θα κάνουμε το κάθε τι ώστε να επιβραδύνουμε τον χρόνο που θα σκάσει. Δεσμευθήκαμε στρατιώτες, εθελοντές και είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τον ΟΦΗ. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση και μια δύσκολη αποστολή.Είπαμε να αποτυπώσουμε την οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή της ομάδας. Να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Εχουμε πλέον ξεκάθαρη εικόνα. Ξέραμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά είναι δυσκολότερη από ότι περιμέναμε. Σε μια δραματική οικονομική συγκυρία, έχουμε να διαχειριστούμε οφειλές και προσφυγές του 2008 και του 2009 ακόμη και σήμερα! Και μιλάμε για μεγάλα ποσά, που μπορούν να επιφέρουν  και ποινές αφαίρεσης βαθμών στην ομάδα. Κάτι που θα είναι πολύ άδικο για την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας που είναι περίφημη. Για αυτό από την πρώτη στιγμή ρίξαμε το βάρος στις προσφυγές. Για να μην έχουμε και πρόβλημα και με την αδειοδότηση. Μέχρι τώρα δεν έχει ξεφύγει καμία υπόθεση. Προσπαθούμε να τις διαχειριστούμε”.

Για τις κρούσεις που έχουν γίνει σε επιχειρηματίες και τις απαντήσεις που έχουν λάβει:
“Εχουν γίνει κρούσεις και επισκέψεις σε επιχειρηματίες κάθε βεληνεκούς. Η προσπάθεια αυτή είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε το ποσό αυτό. Τα μηνύματα όμως είναι θετικά. Είναι η τελευταία ελπίδα του ΟΦΗ να διαχειριστεί  αυτό το χρέος και πιστεύω ότι θα έχουμε συμμάχους. Βοηθάει βέβαια και η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε αυτό. Χρειαζόμαστε εισροή χρημάτων, αλλά και τσεκούρεμα οφειλών. Προσπαθούμε να μετοχοποιήσουμε κάποιες οφειλές. Δεν είναι δυνατόν να χρωστάει ο ΟΦΗ σε κάποιες επιχειρήσεις 3-4 χρόνια από το Ηράκλειο και να μην λέει  στους ανθρώπους αυτούς ότι αναγνωρίζει  αυτήν την οφειλή και να προσπαθεί να την καλύψει. Είναι άσχημο να έρχεται κατασχετήριο από  εταιρεία κινητής τηλεφωνίας  στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Πώς να το κάνουμε;  Εχουμε οφειλές  σε ξενοδοχεία 3-4 χρόνια πρίν. Αλλα και σε ενοίκια σπιτιών. Αφέθηκαν γιατί προφανώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθούν. Για να μπορούμε να σταθούμε πρέπει να αποκαταστήσουμε μια εικόνα. Είναι άδικο για τον ΟΦΗ να υπάρχει αυτή η εικόνα. Πρέπει να αλλάξει πολύ σε αυτό. Πρέπει να πώ ότι διαπίστωσα πως κάποιες επιχειρήσεις μας είχαν γυρίσει την πλάτη. Κάποιοι είχαν παράπονα και κακή εικόνα για την ομάδα. Μας είπαν γιατί να δώσουμε χρήματα στον ΟΦΗ; Ο ΟΦΗ είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Δεν υπήρχε αξιοπιστία. Θεωρούν ότι τα χρήματα που θα δώσουν ότι πάνε στον βρόντο. Εμείς προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι τα χρήματα τους θα αξιοποιηθούν. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε και την εικόνα της ομάδας. Προσπαθούμε  να ανταπεξέλθουμε. Εχουμε σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούμε. Βρίσκουμε συμμάχους. Δεν είναι υπόθεση δέκα ανθρώπων του ΟΦΗ”.

Για την διαχείριση των προσφυγών και κάποιες κινήσεις με όφελος της Δικοικούσας:
“Κάποιοι είναι πολύ πικραμένοι με τον ΟΦΗ. Στην επικοινωνία που είχαμε μας λένε ότι είμαστε ο πέμπτος-έκτος που επιχειρεί να τους κοροιδέψει. Καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την σχέση μας με μια μεγάλη επιχείρηση που δεν ήθελε να ακούει για τον ΟΦΗ. Την εταιρεία CAPSIS. Είχε προσφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει τις οφειλές. Η εταιρεία δέχθηκε να διακανονίσει την οφειλή, μετοχοποιήσαμε ένα μεγάλο ποσό και κάναμε και μια πολύ καλή συμφωνία για την διαμονή της ομάδας. Η προσφυγή του Ρόβα. Γλυτώσαμε 120 χιλιάδες ευρώ. Επίσης συμφωνήσαμε με τον Μπουλούτ, χωρίς να κάνει προσφυγή. Αυτό θέλαμε. Φεύγει σαν φίλος.  Το ίδιο συνέβη τελικά και με το Ρόβα. Οι 100 χιλιάδες  από μια συμφωνία είναι τεράστιο νούμερο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μικρομέτοχοι του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2009, αγόρασαν συνολικά μετοχές αξίας που δεν ξεπερνούν τις 90 χιλιάδες ευρώ”.

Για την πώληση του Κάρολ στον Ολυμπιακό:
“Είναι διαφορετικό να είσαι φίλαθλος και άλλο να συναποφασίζεις. Υπήρχε ρήτρα στον παίκτη, η οποία υλοποιήθηκε. Είχαμε την τιμή σαν ομάδα, να έχουμε αυτόν τον αθλητή στην ομάδας μας. Στο περιβάλλον που βρήκε στον ΟΦΗ, μπόρεσε και αυτός να επανέλθει αγωνιστικά. Δεχθήκαμε επίσημη  πρόταση από τον Ολυμπιακό.
Άλλο να ενημερώνεσαι τηλεφωνικά εν μέσω των εξελίξεων και άλλο κατ’ ιδίαν. Μια απόφαση δεν την παίρνεις εν θερμώ μια απόφαση. Όταν είχαμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τα δεδομένα της μεταγραφής, λάβαμε την απόφαση  της πώλησης του παίκτη. Η σούμα μας βγάζει καθαρούς όσον αφορά στην ρήτρα που υπήρχε. Δεν κρύψαμε κάτι από τους φιλάθλους μας. Στην  μεταγραφή Κάρολ, το όφελος  προς την ΠΑΕ ΟΦΗ είναι και για το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης μέχρι το τέλος της σεζόν και το οποίο το γλυτώνουμε. Τον φόρο, τα μπόνους, τα δυο αυτοκίνητα, το σπίτι. Το κέρδος μπορεί να φτάνει και τις 500 χιλ. ευρώ συνολικά.Πρέπει να σταθούμε στο ότι μετά από αρκετά χρόνια ο ΟΦΗ πουλάει ένα παίκτη και αυτός επιστρέφει χρήματα στην ομάδα μας. Επίσης φεύγει επιτέλους και κάποιος  παίκτης που δεν  έκανε προσφυγή!”

Για την αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου:
“Υπάρχει μια αύξηση 2.040.00 ευρώ.  Ξέραμε ότι οι πόρτες δεν θα είναι ανοιχτές, λόγω και της οικονομικής κατάστασης. Και ο  κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος με αυτά που μας συμβαίνουν.  Την  αύξηση την έχουμε ξεκινήσει πριν αν την ανακοινώσουμε. Φροντίσαμε να ολοκληρωθεί κατ’ αρχήν η διαδικασία του 2009. Να τακτοποιηθεί πλέον το μετοχολόγιο όσον αφορά τις μετοχές που είχαν διατεθεί με  κουπόνια  και σε συνεργασία με επιχειρήσεις. Σε συνεργασία με τον σύλλογο μικρομετόχων, είμαστε σε μια διαδικασία ενημέρωσης όλων αυτών των ανθρώπων για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Και να έχουμε ένα ξεκάθαρο μετοχολόγιο. Το οποίο μάλιστα υπάρχει και μια πρόταση να έχουμε μια σελίδα στο διαδίκτυο ώστε κάθε μέτοχος να έχει πρόσβαση στο μετοχολόγιο. Μια ξεκάθαρη διαδικασία για τους μετόχους. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Είναι ανοιχτή από το 2009. Επρεπε να καλυφθεί το υπόλοιπο της μεταβίβασης. Οσοι έχουν αγοράσει μετοχές είτε από τις τράπεζες, είτε από συνεργαζόμενες εταιρείες, μπορούν και τώρα να γίνουν μέτοχοι της ΠΑΕ. Τους καλούμε να έρθουν στα γραφεία της ΠΑΕ, να προσκομίσουν είτε την απόδειξη από την τράπεζα, είτε τα κουπόνια και να ενημερωθούν. Μπορούν να το κάνουν αυτό και μέσα από τον σύλλογο μικρομετόχων”.

Για τις συνεργασίες με επιχειρήσεις για την πώληση μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ:
“Απέφερε καρπούς η συνεργασία με επιχειρήσεις. Ηδη υπάρχει ένα μεγάλο μετοχολόγιο. Η πλειοψηφία εκείνων που συμμετείχαν στην διαδικασία αυτή, ανταποκρίθηκε. Πήραν κουπόνια και θέλουν να τα εξαργυρώσουν σε μετοχές. Είναι μια μεγάλη δουλειά η οποία θα ολοκληρωθεί.Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια με συνεργασία και με νέες επιχειρήσεις  και σε αυτήν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η ομάδα δεν έχει χρηματοδότηση. Θα ήταν καλό να έχεις  ένα να πληρώνει και όλοι μας να καθόμαστε να βλέπουμε από την κερκίδα τα παιχνίδια της ομάδας μας. Δεν μπορεί να γίνει όμως αυτό.
Δεν υπάρχει για την ομάδα μας. Παρά την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ, η ομάδα εξακολουθεί να δυσκολεύεται”.

Για την συνεργασία με τα S/M Xαλκιαδάκης πάνω σε αυτό:
“Ένα πρόβλημα που εντοπίσαμε ότι ο κόσμος δεν μπορούσε να πάει στις τράπεζες. Μέσα από νόμιμες διαδικασίες τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης θα δίνουν και φέτος με αγορές προιόντων 10 ευρώ, μια μετοχή δώρο. Ακόμη όποιος αγοράζει μετοχές από τα καταστήματα θα παίρνει στις δέκα μετοχές, συν  τις δυο δώρο. Θα παίρνει 12 δηλαδή. Δημιουργούμε 38 νέα σημαία πώλησης μετοχών του ΟΦΗ. Ώστε να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει μετοχές, μέσα από τα καταστήματα. Αυτό θα ξεκινήσει από αυτήν την Τετάρτη. Είναι και άλλες επιχειρήσεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον και το δουλεύουμε ήδη”.

Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη:
“Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Με τον συντοπίτη θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά. Θέλουμε το παιχνίδι αυτό να το απολαύσει ο Ηρακλειώτης φίλαθλος, ο κόσμος του ποδοσφαιριστού και να το ευχαριστηθούν και οι δυο. Πιστεύω ότι και ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Είναι  τιμή για το Ηράκλειο που έχει δυο ομάδες στην Σούπερ Λίγκ σε μια τόσο δύσκολη εποχή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook