Βλαστός: “Ο ΟΦΗ πηγαίνει με φόρα στο παιχνίδι και έχει τον πρώτο λόγο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με… φόρα πάει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη όπως τόνισε ο Γιώργος Βλαστός μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 που στάθηκε στο ρόστερ που έχει στην διάθεση του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ

Για το παιχνίδι:

“Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και κινεί το ενδιαφέρον όλου του νησιού και όχι μόνο. Πιστεύω ότι σε αγωνιστική κατάσταση, ο ΟΦΗ είναι με φόρα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτήν την εποχή. Με καλά αποτελέσματα, αλλά και καλή απόδοση, στα τελευταία παιχνίδια. Βέβαια για τον ΟΦΗ είναι μεγάλη η απουσία του Μάντζιου, αλλά και ο Καμπάνταης με την Ξάνθη πήγε πολύ καλά, πέρα από το γκόλ που πέτυχε. Δούλεψε πολύ στο γήπεδο και βοήθησε την ομάδα. Πιστεύω ότι θα καλύψει το κενό του Μάντζιου. Βέβαια και ο Εργοτέλης πάντα στο γήπεδο του, είναι δυνατός και μπορεί να κάνει την ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Είναι δυνατή και σφιχτή ομάδα. Εχει κάποια προβλήματα στην άμυνα βέβαια, αλλά και επιστροφές παικτών. Θεωρώ πάντως σημαντική η απουσία του Χίμπλιγκερ”.

Για την… φόρα που όπως λέει έχει ο ΟΦΗ:
“Η θέση που βρίσκεται ο ΟΦΗ τον κάνει να έχει ανοιχτή την όρεξη του και για κάτι περισσότερο στην συνέχεια. Ο ΟΦΗ πηγαίνει με φόρα στο παιχνίδι, θα έχει και τον κόσμο δίπλα του, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η θέση που έχει. Πρέπει σιγά-σιγά να αλλάζει στόχους. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ο ΟΦΗ έχει κατά την άποψη μου τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι”.

Κάνοντας μια σύγκριση των δυο ομάδων:
“Ο ΟΦΗ έχει πιο έμπειρη ομάδα. Και ο Εργοτέλης έχει, αλλά ο ΟΦΗ διαχειρίζεται καλύτερα τα παιχνίδια. Ο Εργοτέλης έχει ρίξει βάρος να αναδείξει  νέους παίκτες. Και καλά κάνει. Όμως παιχνίδια όπως αυτό, πολλές φορές ένα νέο παιδί, δεν έχει την εμπειρία να αντιδράσει όπως ένας έμπειρος παίκτης. Δίνω λοιπόν τον πρώτο λόγο στον ΟΦΗ. Η ευχή μου είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούμε και να κερδίσει ο καλύτερος. Να το ευχαριστηθούμε και εμείς που θα το παρακολουθήσουμε και οι πρωταγωνιστές”.

Για το αν ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο φέτος:
“Εχουν μείνει λίγα παιχνίδια. Εδώ που ήρθε γιατί όχι; Γιατί να μην παλέψει για το καλύτερο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και πρέπει να ρίξει μεγάλο βάρος στους στόχους του. Ότι καλύτερο έρχεται πρέπει να το παίρνεις. Και ο ΟΦΗ έχει μια ομάδα που ξέρει να το πάρει”.

Για την εικόνα του Εργοτέλη:
“Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με στόχους για το Γιουρόπα Λίγκ. Από τη στιγμή που ο στόχος αυτός δεν του βγήκε καλά κάνει και προωθεί νέα παιδιά. Περιμένω να δώ και τον Καρέλη. Θα πρέπει να τον δούμε και αυτό. Εχουμε δεί πολλά παιδιά και αυτό είναι σημαντικό. Από τη στιγμή που έμεινε μακριά από τον υψηλό στόχο, αυτό που κάνει είναι ότι καλύτερο”.

Για την επιλογή του ΟΦΗ να μην κάνει μεταγραφές:
“Αυτοί οι παίκτες έφεραν την ομάδα εκεί που βρίσκεται σήμερα. Ποιος ο λόγος να αλλάξει κάτι; Οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν ότι έχουν γνώση των οικονομικών με την πώληση του Κάρολ. Πρέπει να είμαστε  συγκρατημένοι. Υπάρχει μεγάλο άνοιγμα. Ο Αναστόπουλος τίμησε τα παιδιά που έχει στην ομάδα και καλά κάνει με την επιλογή να μην γίνουν προσθήκες”.

Για την παραχώρηση του Ρόι Κάρολ:
“Ο Κάρολ έκανε την διαφορά. Για μένα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είναι τρομερό ότι μιλάει στους συμπαίκτες του και στα 90 λεπτά του αγώνα.Η μπάλα παίζεται στην άλλη περιοχή και αυτός μιλάει στους αμυντικούς του.Αυτό δείχνει την αξία του. Δεν αφήνει κανένα να χαλαρώσει. Αυτό είχα να το δώ στον ΟΦΗ από την εποχή του Λαφτσή, που ήμασταν συμπαίκτες. Και το ξαναείδα μετά από τόσα χρόνια με τον Κάρολ. Είναι απώλεια. Αλλα και ο Βεζυρίδης είναι ένας τερματοφύλακας που έχει βοηθήσει την ομάδα και το έχει δείξει”.

Για το αν έχει κάποια  πρόταση να δουλέψει σε κάποια ομάδα αυτήν την εποχή:
“Υπάρχει κάτι, αλλά θα δούμε. Δεν παίρνω βιαστικές αποφάσεις. Θα το δούμε”.