“Αυτήν την στιγμή ο Βούρος είναι ο καλύτερος Έλληνας στόπερ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο άνθρωπος που μεσολάβησε για την μεταγραφή του Πραξιτέλη Βούρου στον ΟΦΗ Αναστάσης Πιφέας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την καταπληκτική σεζόν που κάνει με τα “ασπρόμαυρα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστάσης Πιφέας στον Athletic Radio 104,2

Για την φετινή παρουσία του Πραξιτέλη Βούρου: “Ο Πραξιτέλης στάθηκε άτυχος πέρυσι λόγω των τραυματισμών του και έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως όσοι τον γνωρίζουμε από μικρό παιδί δεν έχουμε καμία έκπληξη για την φετινή παρουσία του. Ο Βούρος, μην ξεχνάμε, πως είναι ένας παίκτης με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που επειδή έπαιζε στην Κύπρο ίσως ο κόσμος του ΟΦΗ δεν τον γνώριζε όμως τον έμαθε. Εκτός από την τιμή που του έκανε ο ΟΦΗ να είναι ένας από τους αρχηγούς του, είναι ένα παιδί που δεν πρόκειται να δώσει ποτέ δικαιώματα και πάντα θα είναι ένας στρατιώτης της ομάδας”.

Για την προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο: “Ήταν πάντα ένα παιδί που διέθετε ηγετικές προσωπικότητες, από όταν ήταν 15 χρονών και έπαιζε στον Αιολικό. Πρόκειται για έναν από τους παίκτες με τις μεγαλύτερες παραστάσεις, με συμμετοχές σε Europa League και Champions League, τιμάει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΟΦΗ και αυτές οι εμπειρίες βγαίνουν και μέσα στο γήπεδο”.

Για το πως νιώθει με την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ: “Ο Πραξιτέλης είναι πολύ καλά στον ΟΦΗ και το δείχνει μέσα στο γήπεδο. Και πέρυσι άφησε το ΑΠΟΕΛ παίρνοντας μια απόφαση με συνείδηση γνωρίζοντας πως θα έρθει σε μια μεγάλη ομάδα, όλη η χρονιά εξελίχθηκε άσχημα όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον κόσμο του. Φέτος ο ΟΦΗ έχει μπει στον σωστό δρόμο, ο κύριος Νιόπλιας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την ομάδα του και ο Πραξιτέλης αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή της”.

Για το ότι δεν έχει κληθεί ακόμα στην εθνική ομάδα: “Ο Πραξιτέλης είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη όμως στην τελευταία προπόνηση τραυματίστηκε και δεν πήγε στην αποστολή. Η μεταγραφή του στον ΟΦΗ έγινε για έναν ακόμα λόγο, γιατί πίστευε πως θα φανεί περισσότερο από ότι αν έπαιζε στην Κύπρο. Βλέπουμε μέχρι τώρα να καλούνται παιδιά που οι ομάδες τους δεν πάνε καλά και τα ίδια δεν βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα και όμως καλούνται. Όμως επειδή πιστεύω πως ο Φαν Σιπ είναι ένας προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε παίκτες, ήρθε η ώρα να κληθεί και ο Πραξιτέλης. Ο Βούρος, από τους διαθέσιμους Έλληνες στόπερ για την Εθνική ομάδα είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης αυτήν την στιγμή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook