“Μυστικό του φετινού ΟΦΗ η πολύ καλή του αμυντική λειτουργία”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O πρώην παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τεχνικός του ΟΦΗ και νυν του Α.Ο. Χανιά Γιάννης Πετράκης φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και μεταξύ άλλων μίλησε και για τον ΟΦΗ, το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη αλλά και αυτό που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ.

Η καλή οργάνωση στο παιχνίδι και η αμυντική λειτουργία της ομάδας, είναι τα μεγάλα όπλα του φετινού ΟΦΗ όπως τονισε  στον Athletic Radio 104,2 o Γιάννης Πετράκης. Ο προπονητής του Α.Ο. Χανιά, παλαίμαχος παίκτης και προπονητής του ΟΦΗ, παρακολούθησε το παιχνίδι  Εργοτέλης-ΟΦΗ στο Παγκρήτιο στάδιο και κατέθεσε τις εντυπώσεις του.

Αναλυτικά οι αναφορές του Γιάννη Πετράκη, όσον αφορά τα θέματα του ΟΦΗ

Για το παιχνίδι Εργοτέλης-ΟΦΗ:

“Για μένα είναι πολύ σπουδαίο,  ότι το παιχνίδι έγινε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Το κλίμα ήταν καλό και πολιτισμένο.  Αγωνιστικά ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ ότι κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκόρ και μάλιστα σε ένα σημείο που δεν φάνηκε να είναι καλύτερος ή να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι.Από ένα λάθος των σέντερ μπάκ, ευνοήθηκε ο Παπουλής και σκόραρε. Από εκεί και μετά βέβαια πρέπει να πώ ότι ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι. Στηρίχθηκε στο μεγάλο του όπλο που είναι η καλή αμυντική λειτουργία. Η καλή του οργάνωση στο παιχνίδι. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μυστικό του φετινού ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης δεν είχε καθαρό μυαλό και ορθή σκέψη σε αυτό που αντιπαρέταξε ο ΟΦΗ. Δεν είχε λύσεις στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ. Και ήταν φυσικό επακόλουθο για μένα η εξέλιξη του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα”.

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:

“Ο ΟΦΗ και με τη Δόξα Δράμας που τον είδα, πάλι το ίδιο πλάνο είχε. Τακτοποιημένος αμυντικά, όχι παιχνίδι κυριαρχίας, περιμένει να βρεί τη στιγμή για να χτυπήσει. Το πιο σπουδαίο είναι το αποτέλεσμα. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή για την πορεία που έχει κάνει φέτος αυτή η ομάδα. Υπολογίζοντας και τα προβλήματα που έχει, την προετοιμασία του καλοκαιριού και το πώς αυτή έγινε.Η στατιστική δεν λέει την αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας. Μετράει όμως το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ έχει βρεί τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι θεαματικό, δεν είναι ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δημιουργίας. Το πιο σπουδαίο είναι τα αποτελέσματα. Αλλωστε από αυτό κρινόμαστε όλοι”.

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα των δυο ομάδων:

“Αν ο Εργοτέλης σκόραρε πρώτος, γεγονός που πιθανόν να ωθούσε τον ΟΦΗ να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ίσως να είχαμε ένα πιο θεαματικό παιχνίδι. Εγινε ένα σφιχτό ματς, χωρίς πολλές φάσεις, που δεν θα το θυμόμαστε για την ποιότητα του”.

Για το παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ:

“Ο ΟΦΗ πιστεύω ότι με τη νίκη επί του Εργοτέλη, έχει αβαντάζ και άνεση να  διαχειριστεί και πάλι όπως θέλει το παιχνίδι, στηριζόμενος στην καλή του αμυντική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ έχει πίεση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Εχει και απουσίες. Θεωρώ ότι αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, κάποια ατυχία στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ ξεκινάει από μια καλή αφετηρία το παιχνίδι. Να γίνει και πάλι μια καλή διαχείριση του παιχνιδιού, που πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά πάνω σε αυτό. Βλέπω κάτι θετικό για τον ΟΦΗ και σε αυτό το παιχνίδι. Και επαναλαμβάνω έχει το πλεονέκτημα να το διαχειριστεί καλά το παιχνίδι”.