Το απόλυτο «0» στην δημιουργία και τα ανούσια γεμίσματα στην περιοχή του Πανιωνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι δείχνουν τα συνολικά, αλλά και τα ατομικά στατιστικά του Σαββατιάτικου (10/3) αγώνα του ΟΦΗ κόντρα στον Πανιώνιο.

Την έλλειψη δημιουργίας στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ αναδεικνύεται μέσα και από τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών του Νίκου Αναστόπουλου. Ο ΟΦΗ υστέρησε επιθετικά μην μπορώντας να γίνει απειλητικός προς την εστία του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη με αποτέλεσμα να επιδιώκει να το κάνει πράξη μέσα από «γεμίσματα».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ΟΦΗ προχώρησε σε 28 «γεμίσματα» προς την περιοχή των φιλοξενουμένων και από αυτά μόλις τα 5 ήταν πετυχημένα. Κατά συνέπεια όταν μια ομάδα προσπαθεί να απειλήσει από τα άκρα με βαθιές σέντρες και «γεμίσματα» είναι φυσιολογικό ότι η αντίπαλη άμυνα θα βγάλει «εύκολες άμυνες» όπως και συνέβη με τους Σιόβα – Πιέρ να έχουν εύκολη δουλειά. Μάλιστα, η άμυνα του Πανιώνιου έβγαλε 23 φορές την μπάλα από την περιοχή του Μιχαηλίδη δίχως να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις φαίνεται και από το ότι η μπάλα πέρασε ελάχιστες φορές από τα πόδια των κεντρικών του μέσων. Από τα πόδια των Βερόν, Χόρχε Λόπεζ και Τζόρντι Λόπεζ η μπάλα πέρασε 17 φορές – αριθμός που αν μη τι άλλο είναι πολύ μικρός για μια ομάδα που παίζει εντός έδρας και περιμένει βοήθεια από τους κεντρικούς μέσους της.

Ακόμα ο ΟΦΗ είχε αρκετά λάθη, 69 τον αριθμό – μεγάλος για μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και η οποία πιέζει ώστε να πετύχει γκολ, κάτι που δείχνει ότι δεν υπήρχε καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook