Σαχσανίδης: “Πολύ τυχερός που δουλεύω μαζί με τον Χανιωτάκη και τον Βεζυρίδη”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκ δεν ήταν όπως το ονειρευόταν καθώς ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο (0-1) στο Γεντί Κουλέ, αλλά η χαρά της συμμετοχής για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Σούπερ Λίγκ, είναι δεδομένη. Ο 23χρονος Φίλλιπος Σαχσανίδης, κλήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα να αντικαταστήσει τον τραυματία Βεζυρίδη, ο οποίος υπέστη θλάση και όλα δείχνουν ότι θα απουσιάσει και από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Προσπάθησε  για το καλύτερο, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το “μηδέν” στην εστία του, καθώς ο Πανιώνιος με ένα γκόλ στο φινάλε πήρε τη νίκη. Ο Σαχσανίδης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΟΦΗ, μίλησε στον Athletic Radio 104,2   για τη  πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία, τον “δάσκαλο” όπως αποκαλεί τον  Βεζυρίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Χανιωτάκη, αλλά και την ετοιμότητα του να κάνει το καλύτερο, αν κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του ΟΦΗ στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται, με πρώτο αυτό με τον Αρη το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη….

Φίλιππε, ποια ήταν τα συναισθήματα σου, όταν έλαβες την εντολή στο ημίχρονο να μπείς και να παίξεις…

“Σίγουρα είχα άγχος, αλλά όχι φόβο. Είμαι μέσα στην ομάδα και περίμενα κάποια στιγμή ότι θα έρθει η ώρα να αγωνιστώ. Ισως δεν περίμενα ότι θα γίνει στο παιχνίδι αυτό. Μόλις έβαλε τα γάντια μου, άφησα πίσω το άγχος μου και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα”.

-Στεναχωρήθηκες που το ντεμπούτο σου δεν συνοδεύτηκε με καλό αποτέλεσμα;

“Στεναχωρήθηκα πολύ. Ηθελα να κερδίσουμε το παιχνίδι, αν όχι, να παίρναμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Τι να κάνουμε όμως. Εγινε η φάση αυτή στο τέλος και δεχθήκαμε το γκόλ…”.

 -Θεωρείς ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι περισσότερο στην φάση του γκόλ;

 “Σίγουρα θα ήθελα να κάνω κάτι περισσότερο. Να διώξω την μπάλα στην κεφαλιά του αντιπάλου και να μην δεχθούμε γκόλ, σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Το συζήτησα με τους ανθρώπους της ομάδας και μου είπαν και αυτοί ότι έκανα ότι μπορούσα στην φάση. Ισως αν ο παίκτης του Πανιωνίου ήταν πιο κοντά σε εμένα να μπορούσα να αντιδράσω διαφορετικά…”

-Υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω του τραυματισμού του Βεζυρίδη να είσαι κάτω από τα γκολπόστ και στο παιχνίδι με τον Αρη…

“Δεν είναι σίγουρο ακόμη. Ο “Πόλυ” (σ.σ. Βεζυρίδης)  το παλεύει ακόμη. Θα δούμε. Αν με επιλέξει ο προπονητής θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ. Η ομάδα με χρειάζεται και αν κληθώ να αγωνιστώ θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά μετά τις ήττες με Ολυμπιακό και Πανιώνιο χρειαζόμαστε βαθμούς και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι”.

-Τι σου είπε ο Βεζυρίδης όταν σε πλησίασε λίγο πρίν μπείς για να παίξεις στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο…

“Ο  “Πόλυ” είναι μεγάλη καρδιά και τον εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο και τερματοφύλακα. Είναι δάσκαλος για μένα με τις εμπειρίες που κουβαλάει. Μου είπε “μην φοβάσαι τίποτα”. Και πράγματι με την κίνηση του αυτή μου έδωσε φτερά. Δουλεύουμε πολύ οι τερματοφύλακες στην προπόνηση και θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας τον Κώστα Χανιωτάκη γιατί με έχει βοηθήσει πολύ. Είμαι πολύ τυχερός που δουλεύω μαζί με τον Χανιωτάκη και τον Βεζυρίδη”.

Μίλησε μας λίγο για σένα και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου…

“Μετά από 4 χρόνια στον Ασπρόπυργο, ήρθε για μένα η ευκαιρία του ΟΦΗ. Το καλοκαίρι η ομάδα έψαχνε τερματοφύλακα, ήρθα και δοκιμάστηκα και συμφωνήσαμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα ο ΟΦΗ. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλω να δουλεύω και να βελτιώνομαι και να δείχνω με την παρουσία μου ότι δίκαια βρίσκομαι εδώ και δεν μου κάνει κανείς χάρη. Ο ΟΦΗ μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στην μεγάλη κατηγορία και θέλω αυτήν την ευκαιρία να την αρπάξω. Όπως είπα και πρίν θα συνεχίσω να δουλεύω με το επιτελείο της ομάδας και τους συμπαίκτες μου που πρέπει να πω ότι με έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή. Η ομάδα έχει εκπληκτικό κλίμα και αυτό δεν μπορούν να το χαλάσουν ένα-δυο άσχημα αποτελέσματα. Εχει κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι σήμερα και θα προσπαθήσουμε ανάλογα να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook