Από αφαίρεση βαθμών μέχρι υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική οι ποινές για την αδειοδότηση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ ενέκρινε τις ποινές που θα προστεθούν στον πειθαρχικό κώδικα  και αφορούν στην αδειοδότηση των συλλόγων, η οποία όπως είναι γνωστό θα γίνεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την ομοσπονδία.

Η ΕΕΑ θα ελέγχει τους φακέλους και θα γνωμοδοτεί προς την ΕΠΟ, η οποία και θα είναι η αρμόδια για την επιβολή ποινών. Το ποινολόγιο εγκρίθηκε, το θέμα βέβαια παραμένει αν θα εφαρμοστεί…

Για τις «βαριές παραβάσεις», που έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα του διοικητικού συμβουλίου μιας ομάδας ή τη διακίνηση μαύρου χρήματος, οι ποινές που προβλέπεται είναι υποβιβασμός από μία κατηγορία ως το… υπόγειο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Για τις «σοβαρές παραβάσεις» που έχουν να κάνουν με τις οφειλές στο δημόσιο θα προβλέπεται από αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμός μιας κατηγορία, ενώ για τις «απλές παραβάσεις» στις οποίες εντάσσεται κάθε άλλη περίπτωση θα προβλέπεται ποινή αφαίρεση βαθμών ή πρόστιμο.

Επίσης πρόστιμο θα προβλέπεται στις περιπτώσεις μη κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής και κάθε άλλου παραπτώματος που δεν προβλέπεται.

Πλέον αναμένεται η τροποποίηση του σχετικού Αρθρου 19 του νέου αθλητικού νόμου από τη βουλή, προκειμένου να επικυρωθούν οι σχετικές αλλαγές.

πηγή:tovima.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook