Τι λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς για το κλείσιμο των συνδέσμων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η κόντρα τον οργανωμένων με την αστυνομία καλά κρατεί με αφορμή το λουκέτο στους συνδέσμους. Στην εφημερίδα “Πατρίς” μίλησαν εμπλεκόμενοι φορείς για αυτή την κόντρα…

Η απόφαση της Αστυνομίας ελήφθη  με την επίσημη  δικαιολογία ότι δεν πληρούνται οι προυποθέσεις του νόμου(αυτό λέει σήμερα στην «Π» ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ζαχαριουδάκης) αλλά από την άλλη πλευρά η Λέσχη των Snakes δια του δικηγόρου της κ. Αναστασάκη αλλά και η ΠΑΕ ΟΦΗ  δια του Αντιπροέδρου της επίσης δικηγόρου κ.Μιχαλόπουλου αντικρούουν αυτό τον ισχυρισμό και εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η πράξη είναι άδικη και αυστηρή.

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 41Β` του νέου αθλητικού νόμου αναφέρεται ότι η“Λέσχη Φίλων αθλητικού σωματείου (εφεξής Λέσχη), τμήματος

αμειβομένων αθλητών (Τ.Α.Α.) ή ανώνυμης αθλητικής εταιρείας (Α.Α.Ε.) είναι η, κατά τις διατάξεις των άρθρων 78 επ. του Αστικού Κώδικα και του παρόντος άρθρου, ένωση φυσικών προσώπων που αποβλέπει στη με κάθε νόμιμο τρόπο ενίσχυση ή υποστήριξη του αθλητικού σωματείου, του

Τ.Α.Α. ή της Α.Α.Ε.. Οι Λέσχες οφείλουν να καλλιεργούν και να προάγουν τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και του φιλάθλου πνεύματος. Τα οικεία αθλητικά σωματεία, τα Τ.Α.Α. ή οι Α.Α.Ε., υποχρεούνται να ασκούν με εκπρόσωπο τους εποπτεία και έλεγχο στις Λέσχες καιευθύνονται εις ολόκληρον για πράξεις βίας κατά προσώπων και πραγμάτων που τελούν τα μέλη τους κατά τις οργανωμένες μετακινήσεις τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη αθλητικών εκδηλώσεων”.

Αναφέρεταιμεταξύ των άλλων

επίσης ότι οι λέσχες είναι σωμματείο με την δική τους νομική προσωπικότητα σε αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο.

Ο δικηγόρος των Snakes Μανόλης Αναστασάκης ήταν από την αρχή παρων στην προσπάθεια που έγινε για να αποκτήσει ο Σύνδεσμος την νόμιμη άδεια λειτουργίας και όπως λέει δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση της Αστυνομίας. ‘Το κλείσιμο των Λεσχών είναι άδικο σε κάθε περίπτωση εφόσον οι οργανωμένοι έχουν ονοματεπώνυμο και δεν κρύβονται αλλά βγαίνουν μπροστά και βοηθούν στην αποτροπή των επεισοδίων. Μπορώ να μιλήσω και προσωπικά γιατί γνωρίζω κάποια από τα παιδιά και ξέρω την προσπάθεια που έχουνν κάνει”

Για τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν στην απόφαση αυτή ο κ.Αναστασάκης λέει: “Είχαν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την άδεια. Δεν συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι μπορεί ένας λόγος να είναι το συμβαν που έγινε στην παραλιακή.Επειδή έχω ασχοληθεί με την υπόθεση το οπαδικό συναίσθημα μπορεί να ήταν η αφορμή όχι η αιτία και δεν είχαν σχέση άτομα από τον Σύνδεσμο.  Δεν ξέρω επίσης αν ενοχλεί το γεγονός ότι τα γραφεία είναι στο γήπεδο και θεωρεί η Αστυνομία ότι μπορεί από κει να υποκινούνται επεισόδια. Και τα γραφεία των Κρητών που είναι μακριά από το γήπεδο γιατί έκλεισαν; Απ` ότι γνωρίζω και ίσως να ξέρει και ο κόσμος οι Snakes έχουν προσφέρει και κοινωνικό έργο με εθελοντικές αιμοδοσίες αλλά και με την συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους και βοήθεια προς τους άνεργους»

Ο κ. Αναστασάκης τονίζει ότι γίνονται ήδη ενέργειες για να επανέλθουν οι λέσχες είτε με την νέα μορφή που προβλέπει ο νόμος είτε ως εντευκτήρια σε κάποιο άλλο χώρο και καταλήγει τονίζοντας ότι «μια λέσχη μπορεί να περιφρουρήσει και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας και ίσως αυτό που έγινε τελικά με τις λέσχες των φίλων του ΟΦΗ να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα»

Για “πόλεμο” από την πλευρά της Αστυνομίας προς τις Λέσχες των οπαδών του ΟΦΗ κάνει λόγο στην τοποθέτηση του στην “Π” ο Αντιπρόεδρος των Snakes Ανδρέας Καυκάκης «Είναι πέρα ως πέρα άδικο αυτό που γίνεται στο Ηράκλειο να κλείνουν οι λέσχες των οπαδών του ΟΦΗ και όλες οι υπόλοιπες να παραμένουν ανοιχτές»τονίζει καταρχήν ο κ. Καυκάκης και συνεχίζει «Βλέπω να υπάρχει ένας πόλεμος από την πλευρά της Αστυνομίας προς τις λέσχες φίλων ΟΦΗ χωρίς να μπορώ να το  εξηγήσω. Είχαμε κάνει πριν από την αλλαγή του νόμου όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είχαμε συμπληρώσει όλα τα δικαιολογητικά. Μας λένε την μια ότι υπάρχουν μηνυτήριες  αναφορές, ότι δημιουργούμε επεισόδια, μας εμπλέκουν στο άτυχο περιστατικό που έγινε στην παραλιακή. Εμείς ως Λέσχη δεν είχαμε καμιά σχέση. Έχουμε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Είπα στην Αστυνομία να τους δώσω τα κλειδιά να μπαίνουν ότι ώρα θέλουν για να κάνουν έλεγχο. Είμαστε καθαροί σε όλα. Δεν μπορεί για ότι γίνεται να φταίνε πάντα οι Λέσχες. Μας είπαν ότι αν ανοίξουμε και γίνουν επεισόδια θα μας κλείσουν ξανά. Τις λέσχες των άλλων ομάδων για τις δεν τις πειράζουν;» Όσο για τις ενέργειες τους από δω και στο εξής λέει: «Είμαστε σε συνεργασία με τον δικηγόρο μας  και πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας τρόπος για να ανοίξουν ξανά οι λέσχες μας. Ότι δεν μας σκοτώνει μας Κάνει πιο δυνατούς»

“Δεν υπάρχουν οι

προυποθέσεις του νόμου”

Στις προυποθέσεις του νόμου στάθηκε ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διεθυντής Δημήτρης Ζαχαριουδάκης παραθέτοντας την άποψη της Αστυνομίας για το θέμα αυτό: “Δεν υπήρχαν οι προυποθέσεις σύμφωνα με το νόμο, δεν υπήρχε το νομικό υπόβαθρο και αυτό το γνώριζαν οι Σύνδεσμοι” ήταν η λακωνική τοποθέτηση του κ.Ζαχαριουδάκη σύμφωνα με τον οποίο τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν είχαν καμιά σχέση με την απόφαση η οποία είχε ληφθεί νωρίτερα.

“Αυστηρή και άδικη”χαρακτήρισε την απόφαση για το κλείσιμο των Συνδέσμων ο Χρήστος Μιχαλόπουλος. Ο εκ των Αντιπροέδρων της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ που συμμετείχε μαζί με τον κ. Κουτάντο στην τελευταία συνάντηση όπου ανακοινώθηκε από την Αστυνομία το σφράγισμα της λέσχης των Snakes αλλά και των Κρητών πήρε θέση υπέρ της λειτουργίας των λεσχών “Η ορθή λειτουργία των Λεσχών είναι προς όφελος της Δημόσιας τάξης καθώς δημιουργείται μητρώο μελών και είναι εις γνώση της ΠΑΕ η οποία αν κάτι δεν πάει καλά θα έχει το δικαίωμα να ανακαλεί τη λειτουργία τους. Εμείς ήμασταν από την πρώτη στιγμή και εξακολουθούμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι Σύνδεσμοι για να αποκτήσουν νόμιμη άδεια λειτουργίας” είπε ο κ. Μιχαλόπουλος προσθέτοντας: “Η απόφαση της Αστυνομίας είναι αυστηρή και άδικη. Εγώ ήμουν αυτός που τους είπε ότι ειδικά για τους Κρήτες δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Εμείς στηρίζουμε και θέλουμε την λειτουργία των λεσχών και θα συνδράμουμε σε ότι χρειαστεί.  Είμαστε δυασαρεστημένοι από αυτή την εξέλιξ και θα βοηθήσουμε τις λέσχες να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά για την νόμιμη λειτουργία τους”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook