Ανδρεανίδης: “Οι απουσίες έχουν επηρεάσει τον ΟΦΗ στο δεύτερο γύρο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μίλτος Ανδεανίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ του σήμερα και του χθές, το Γεντί Κουλέ και το Νίκο Αναστόπουλο.

Στο παιχνίδι ΟΦΗ-Πανιώνιος τιμήθηκε για την προσφορά του στον ΟΦΗ. Ο Παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ Μίλτος Ανδρεανίδης, μέλος της δοξασμένης εποχής του ΟΦΗ  στα τέλη της δεκαετίας του ’80 (έπαιξε στον ΟΦΗ από το 1982-1992) μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ του σήμερα. Και κατέθεσε ανοιχτά τις απόψεις του  για την ομάδα την πορεία της, το Νίκο Αναστόπουλο και το Γεντί Κουλέ, το οποίο σύμφωνα με τον  άλλοτε δυναμικό κεντρικό αμυντικό απο το Κιλκίς, φοβίζει ακόμη και σήμερα τους αντιπάλους του ΟΦΗ. Ο Μίλτος Ανδρεανίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 , επισημαίνοντας την σημασία ο ΟΦΗ να ξεκινάει καλύτερα στα παιχνίδια στο Γεντί Κουλέ και όχι να περιμένει τον αντίπαλο, κάτι που το πλήρωσε στις τρείς ήττες με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Πανιώνιο

Αναλυτικά οι αναφορές του Μίτλου Ανδρεανίδη στον Athletic Radio 104,2:

Για την τιμή που του έκανε ο σύνδεσμος Παλαιμάχων ΟΦΗ και η διοίκηση στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:

“Αν κερδίζαμε και με τον Πανιώνιο θα ήμουν καλύτερα. Ηταν μια μεγάλη στιγμή για μένα αυτή η τιμή. Θα την βάλω στο σπίτι μου στο δικό μου το ράφι με τις αναμνήσεις. Θα ήθελα βέβαια αυτή η τιμή να συνοδευτεί και με τη νίκη του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αυτό δεν ήρθε όμως και μπορώ να πώ ότι έχω μια στεναχώρια. Ηθελα η ομάδα να κερδίσει το παιχνίδι αυτό  και να το θυμάμαι και καλύτερα. Πάντως για μένα το χειροκρότημα του κόσμου όταν έλαβα αυτήν την πλακέτα ήταν για μένα μια στιγμή που δεν θα ξεχαστεί. Ο κόσμος δεν ξεχνάει και για μένα αυτό είναι σημαντικό”.

Για τον ΟΦΗ του σήμερα:

“Η ομάδα είναι καλή. Βλέπω όμως ότι σε κάθε παιχνίδι έχει απουσίες. Πάντα κάποιος σημαντικός παίκτης θα λείπει λόγω καρτών ή τραυματισμού. Η ομάδα είναι πολύ καλή δεν χωράει αμφιβολία. Δεν περίμενα την πορεία του ΟΦΗ. Είδα τον ΟΦΗ και στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ήταν μια φοβερή ομάδα. Πολύ καλά στημένη στο γήπεδο.Στο δεύτερο γύρο λείπουν  κάποιοι παίκτες που ώθησαν την ομάδα σε αυτήν την πορεία που έκανε στον πρώτο γύρο. Λείπει ο Μάντζιος που κρατάει την μπάλα και βοηθάει την ομάδα να βγεί μπροστά και να βγάλει αντεπιθέσεις. Οι απουσίες γενικά νομίζω ότι έχουν επηρεάσει τον ΟΦΗ στο δεύτερο γύρο. Επίσης πιστεύω ότι το καλοκαίρι η ομάδα πρέπει να κινηθεί για ένα γκολτζή, για ένα καλό σέντερ-φόρ. Μακάρι να τον είχαμε και τώρα, αλλά υπήρχαν προβλήματα οικονομικά που όλοι ξέρουμε”.

Για τον ΟΦΗ της δικής του εποχής και τη σημερινή ομάδα:

“Εμείς τότε είχαμε καλή ομάδα αλλά και την οικονομική άνεση. Ηταν όλα λυμένα. Επίσης εμείς ξεκινούσαμε  τα παιχνίδια στο γήπεδο μας στο Γεντί Κουλέ, φούλ επίθεση. Στο πρώτο 20λεπτο κλείναμε τον αντίπαλο στα καρέ του και τον σφυροκοπούσαμε. Πάντα αυτή η τακτική απέδιδε. Είχαμε πάντα ένα γκόλ στο ξεκίνημα. Μέχρι το 15λεπτο είχαμε σκοράρει. Αυτό πρέπει να κάνει και η τωρινή ομάδα. Όχι να περιμένουμε, να δεχθούμε κάποιο γκόλ και μετά να είμαστε στο κυνήγι. Όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό όπου αργήσαμε να ξυπνήσουμε. Μπήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχε ήδη γίνει η ζημιά από το πρώτο. Είναι αργά για μένα. Πρέπει στο ξεκίνημα να είσαι δυνατός. Ο αντίπαλος φοβάται το Γεντί Κουλέ. Το φοβόταν πάντα. Και στην δική μου εποχή, αλλά και σήμερα. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ομάδα. Αυτό είναι το μαράζι μου. Και το άλλο είναι το οικονομικό. Να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να βρεί η ομάδα την ησυχία της στο οικονομικό. Να μην έχει απλήρωτους παίκτες και να μπορούν και αυτοί να αποδώσουν καλύτερα.

Για το Νίκο Αναστόπουλο:

“Ο Αναστόπουλος είναι καλός προπονητής. Η πορεία της ομάδας τον δικαιώνει. Εκεί που του επιρρίπτω λίγες ευθύνες είναι ότι  στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, έπρεπε να παίξει πιο ανοιχτά. Η ομάδα έχει σωθεί και θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο για να το ευχαριστηθούν οι παίκτες και ο κόσμος περισσότερο. Παίζει αυτό το κλειστό παιχνίδι και περιμένει πάντα τον αντίπαλο. Επίσης πρέπει στα παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ, όπως προανέφερα η ομάδα να μπαίνει πολύ δυνατά στο πρώτο 20λεπτο. Να χτυπήσει από την αρχή το παιχνίδι. Όχι να περιμένεις. Ειδικά οι μεγάλες ομάδες πλέον σε διαβάζουν και αν τις αφήσεις να κάνουν παιχνίδι σε βάζουν στα δίχτυα και είναι δύσκολο μετά  να αντιδράσεις. Μετά είναι και ο κόσμος. Απογοητεύεται και μπερδεύει το πράγμα. Οι τρείς ήττες σε αυτά τα παιχνίδια πονάνε πολύ, σε σχέση με αυτά που είχε καταφέρει στον πρώτο γύρο. Πρέπει να πούμε πάντως ότι η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ είναι και ένα σύν της ομάδας φέτος. Όμως τώρα που δεν έχει το άγχος, πρέπει να παίξεις πιο ανοιχτά”.

Για την αναβολή των ημιτελικών του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό:

“Είναι καλή η αναβολή. Οσο αργότερα, όσο καλύτερα για μας. Να συμμαζευτούμε και εμείς λίγο και ένα ντεφορμάρισμα που έχουμε να το ξεπεράσουμε. Εχουμε δύσκολα παιχνίδια τώρα με Αρη και Παναθηναικό και ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι στο ενδιάμεσο για μας θα ήταν μπέρδεμα. Τώρα πιστεύω θα πάμε με καλύτερες προυποθέσεις να χτυπήσουμε τα παιχνίδια αυτά. Όλα εξαρτώνται από το πρώτο παιχνίδι. Είναι παιχνίδι κλειδί το πρώτο μάτς. Πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να φέρουμε τον επαναλληπτικό στο Ηράκλειο, με την προοπτική της πρόκρισης”.

Για τον εαυτό του:

“Μένω μόνιμα στο Ηράκλειο πια. Ασχολούμαι με τις ακαδημίες στο Λίντο και τα μικρά παιδιά. Το άγχος φορτώνει και αυτή η δουλειά με τα μικρά παιδιά με γεμίζει. Υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις και συνθήκες δουλειάς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook