ΜΙχαλήτσιος: “Ίσως μπορούσε και κάτι καλύτερο ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 με αφορμή το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη, τόνισε πως για τον ίδιο δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία των “ασπρόμαυρων” και τόνισε πως ο ΟΦΗ ίσως μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος με τον ΟΦΗ το 1987 και όπως λέει ο ίδιος ποτέ δεν θα ξεχάσει αυτήν την μεγάλη στιγμή. Σήμερα είναι τεχνικός σύμβουλος στον Αρη, έχοντας υπηρετήσει την ομάδα αυτή κατά καιρούς  και από το πόστο του πρώτου προπονητή. Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος, μίλησε στον Αthletic Radio 104,2  για το παιχνίδι Αρης-ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Αναφέρθηκε στον φετινό ΟΦΗ και το αγωνιστικό στυλ που έχει δώσει στον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος, αλλά και στα “έξυπνα” αποτελέσματα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κρητική ομάδα.

Αναλυτικά οι αναφορές του Γιάννη Μιχαλήτσιου στον Athletic Radio 104,2:

Για το παιχνίδι Αρης-ΟΦΗ:

“Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό.  Δεν παίζει ρόλο τι έγινε στον πρώτο γύρο. Ο ΟΦΗ έχει ένα σταθερό στυλ παιχνιδιού, με τον ίδιο προπονητή. Ένα καλό προπονητή και προσωπικό μου φίλο το Νίκο Αναστόπουλο. Στον Αρη έχουν αλλάξει πολλοί προπονητές και η ομάδα αλλάζει και τρόπο παιχνιδιού όπως είναι φυσικό. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, είχα ενημερώσει τον κ. Πρόμπριετζ , που ήταν το πρώτο του παιχνίδι με τον Αρη, για την εικόνα του ΟΦΗ και το αγωνιστικό του πλάνο. Ο Αρης κέρδισε εκείνο το παιχνίδι. Οι ξένοι προπονητές δεν γνωρίζουν τους αντιπάλους. Εδώ χρειάζονται χρόνο για να μάθουν τις ομάδες τους, πόσο μάλλον τους αντιπάλους. Οι δυο ομάδες προέρχονται από κακά αποτελέσματα και κακές αποδόσεις. Ο Αρης έχασε από τον Ολυμπιακό και ο ΟΦΗ από τον Πανιώνιο. Οι ομάδες είναι ισόβαθμες. Ο Αρης έχει το  πρώτο λόγο λόγω έδρας. Όμως αν δεν παίξεις μπάλα δεν κερδίζεις τίποτε. Ο Αρης έχει μια καλή περίοδο με εξαίρεση τα τελευταία δυο παιχνίδια. Προσπαθεί να κατασταλάξει σε ένα στυλ παιχνιδιού. Για αυτό και εμφανίζει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Αλλάξαμε προπονητές και του έχει κοστίσει η αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Δεν ξέρουμε αν φτάνει ο χρόνος για μια θέση στα πλέι-όφ. Θα κάνει την τελευταία προσπάθεια και ότι βγεί”.

Για την πορεία του ΟΦΗ και το Νίκο Αναστόπουλο:

Ο ΟΦΗ έχει ένα στυλ, το οποίο πιστεύω ότι ανάλογα με το υλικό που έχει του ταιριάζει. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Να γνωρίζουμε τι έχουμε και τι μπορούμε να παίξουμε. Πιστεύω ότι αυτό το κάνει καλά ο Νίκος (Αναστόπουλος) στον ΟΦΗ. Κάποιες ομάδες βολοδέρνουν και ο ΟΦΗ παρουσιάζει ένα πολύ καλό σύνολο και έχει φέρει καλά αποτελέσματα, κερδίζοντας με έξυπνο τρόπο. Ισως μπορούσε να έχει κάνει και κάτι περισσότερο. Όμως νομίζω ότι η ομάδα είναι καλά”.

Για το αν περίμενε την  φετινή πορεία του ΟΦΗ:

“Εγώ το περίμενα ότι ο ΟΦΗ θα πάει καλά με την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκ. Η ομάδα αυτή έχει βαριά φανέλα. Εχει ιστορία. Εχει πάρει Κύπελλο και έχει κάνει μεγάλες πορείες  σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΟΦΗ στα δικά μου χρόνια ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Εχει ιστορία και βαριά φανέλα. Αυτό μετράει. Εχει επίσης δυνατή έδρα και πολύ κόσμο. Είναι σημαντικό για μένα ότι παίζει και στο ίδιο γήπεδο που παίζαμε και εμείς στο Γεντί Κουλέ. Του δίνει βοήθεια το γήπεδο αυτό. Ενώ στο Παγκρήτιο χανόταν”.

Για την πρόκληση του Κυπέλλου για τον ΟΦΗ :

“Είναι δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός. Αλλά πρέπει να κυνηγήσει την ευκαιρία αυτή ο ΟΦΗ. Μέσα από το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να προλάβει την 5η θέση, όπως και ο Αρης. Ο Αρης όμως δεν έχει το Κύπελλο και πρέπει να τα δώσει όλα”.

Για τις αναμνήσεις του  από τον ΟΦΗ:

“Πρόσφατα βρέθηκα στο Ηράκλειο, ήμουν και στην βράβευση  της ομάδας του 1987 που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, στην εκδήλωση τω ν Παλαιμάχων.  Ξέρουν όλοι ότι η ομάδα μου είναι ο Αρης. Προέρχομαι από αυτόν. Αλλά η δεύτερη μου ομάδα είναι ο ΟΦΗ. Δεν  ξεχνάω τι έχω περάσει σε αυτήν την ομάδα. Σήκωσα το Κύπελλο Ελλάδος και αυτός είναι ο μοναδικός τίτλος στην ιστορία μου. Αυτό δεν ξεχνιέται βέβαια. Εκείνη η ομάδα δεν έχει σχέση με την τωρινή. Ηταν απίστευτη ομάδα. Κατ’ αρχήν ήταν μια ομάδα που έπαιζε διαφορετικά. Είχε μεγάλη ποιότητα και έκανε παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας, το οποίο η τωρινή ομάδα δεν μπορεί να το κάνει. Και η τωρινή ομάδα όμως αυτό που μπορεί να  κάνει το κάνει καλά”.

Για την ατμόσφαιρα στο Γεντί Κουλέ:

“Είναι ωραία η ατμόσφαιρα. Ο κόσμος βοηθάει την ομάδα. Είναι έτσι το γήπεδο που ταιριάζει σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, Θυμάμαι το παιχνίδι με την Τρίπολη που είδα, όπου ο ΟΦΗ κέρδισε με 3-0 σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η έδρα είναι δυνατή. Ετσι ήταν ανέκαθεν. Ο αντίπαλος νοιώθει πίεση στο γήπεδο αυτό. Είναι ένα γήπεδο κλουβί. Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook