Κίνδυνος αναβολής της 26ης αγωνιστικής!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Super League τα έριξε στην Αστυνομία, η Αστυνομία στη Super League και το γαϊτανάκι της αναζήτησης ευθυνών, για μια ακόμη φορά, μετά από σοβαρότατα επεισόδια σε ελληνικά γήπεδα, συνεχίζεται…

Είναι φανερό από χρόνια ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία συντονισμού, σωστού τουλάχιστον, ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή, την πολιτεία και την αστυνομία. Αδυναμία συντονισμού, όχι απροθυμία, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί οι ΠΑΕ από φορείς της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το μέγα ερώτημα που δημιουργείται εύλογα, πλέον, είναι ένα και μοναδικό. Θα καταφέρουν –επιτέλους- όσοι εμπλέκονται στο συγκεκριμένο τομέα ευθύνης για την ομαλή διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, του κορυφαίου της χώρας, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις πρακτικές και εφαρμόσιμες, ακόμα και αν απαιτηθεί να απολέσουν σημαντικό μέρος των κεκτημένων τους;

Η Super League, χρόνια τώρα, διαμαρτύρεται για το υπέρογκο ποσοστό εσόδων της που πηγαίνει στα ταμεία της Ελληνικής Αστυνομίας και την κατηγορεί πως δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να προσφέρει υπηρεσίες ανάλογες του κόστους που της προκαλεί.

Η Αστυνομία κατηγορεί τη Super League και τις ΠΑΕ πως δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσουν τα του… οίκου τους, να επιβάλλουν κανόνες στη λειτουργία των συνδέσμων και να παρέμβουν ακόμα και σε βαθμό τέτοιο που να προκαλέσει την κατάργηση του οργανωμένου οπαδικού κινήματος στην Ελλάδα.

Το ίδιο έργο με μικρές παραλλαγές βιώσαμε και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, κυρίως μετά τη διακοπή του ντέρμπι των αιωνίων, ενώ και σήμερα θα ακολουθήσουν οι «χαριτωμένες» δηλώσεις των υπευθύνων (;) για την ανάγκη εξεύρεσης ριζοσπαστικών λύσεων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα σκηνικά ντροπής στα ελληνικά γήπεδα.

Ηδη, ως πρώτη κίνηση καλής… θέλησης από την κυβέρνηση και με δεδομένο το συναγερμό που έχει ήδη σημάνει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, προωθείται το σχέδιο αναβολής της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Εντός της ημέρας θα πρέπει να αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και της Super League που αν και… λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις, χθες δεν πήρε καμία επίσημη θέση με ανακοίνωσή της, αλλά αρκέστηκε σε μια παρέμβαση του Μιχάλη Αναγνώστου, γενικού διευθυντή της, στο συνδρομητικό κανάλι της Nova με την οποία –ουσιαστικά- έπαιξε ξανά την κασέτα του προκατόχου του, Πατρίκ Κομνηνού, για τις ευθύνες της αστυνομίας, με… ολίγη δόση ανάληψης ευθυνών και από την ίδια τη Super League.

Πηγή: onsports

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook