Αναστόπουλος: «Πρώτα ο ΠΑΟ και μετά η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Προτεραιότητα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δίνει ο Νίκος Αναστόπουλος τονίζοντας ότι, για τον ΟΦΗ, προέχει η σαββατιάτικη αναμέτρηση και μετά αυτή με τους “ερυθρόλευκους”.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας στην ιστοσελίδα “gazzetta” μιλώντας αρχικά για το παιχνίδι του Καραϊσκάκη είπε πως «ξέραμε εξ αρχής ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Σίγουρα όμως σου μένει μία πίκρα όταν χάνεις μ’ αυτόν τον τρόπο. Σταθήκαμε πολύ καλά πάντως στ’ αμυντικά μας καθήκοντα αλλά πληρώσαμε μία στιγμή αδράνειας σε στημένη φάση. Απλά παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και χάσαμε».

Όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση υπογράμμισε «επιμένω πως αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, όμως εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Η έδρα φυσικά και είναι το μεγάλο μας φετινό όπλο, όμως σε αυτό το επίπεδο, ούτε οι έδρες αλλά ούτε και οι φανέλες παίζουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο. Έχουμε εξάλλου μπροστά μας έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο».

Σχετικά με την υπόθεση του Πολυχρόνη Βεζυρίδη σχολίασε: «Η υπόθεση βγήκε στο «φως» σε μία περίεργη στιγμή, λίγες ώρες πριν έναρξη του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ όμως έχει πολλά πιο σοβαρά προβλήματα για να σταθεί ικανό κάτι τέτοιο να τον επηρεάσει. Φυσικά και είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός. Όλοι μας λυπηθήκαμε για τον Πολυχρόνη, όμως πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Σαφώς και πιστεύω στην αθωότητά του, ωστόσο είχαμε και την τύχη να βρεθεί σε εξαιρετική μέρα και ο Σαχσανίδης που τον αντικατέστησε. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αν κι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Οπωσδήποτε η εμπειρία του Βεζυρίδη δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος

Για το τι θα πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ στον επαναληπτικό: «Θα είναι ένα επίσης πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει ωστόσο να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα αν θέλουμε να κυνηγήσουμε τις πιθανότητές που μας αναλογούν. Το παιχνίδι αυτό ωστόσο θα γίνει στις 4 Απριλίου και μέχρι τότε έχουμε κι άλλα σημαντικά ματς να δώσουμε. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τίποτα άλλο».

Για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τους «πράσινους»: «Σίγουρα δεν είναι καλά τα πράγματα στο στρατόπεδο του αντιπάλου μας, όμως ο Παναθηναϊκός σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται θα είναι πάντα μία μεγάλη ομάδα. Εμείς έχουμε και την κούραση, όμως το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός πάντα σ’ αυτά τα παιχνίδια».

Σχετικά με το αν ο ΟΦΗ έκανε την υπέρβαση φέτος: «Φυσικά και ήταν υπέρβαση η φετινή μας πορεία. Πόσες άλλες ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που κάναμε εμείς, έχοντας τόσο μεγάλα προβλήματα. Βρισκόμαστε μέσα στην οχτάδα και την ίδια στιγμή διεκδικούμε την πρόκρισή μας στον τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΟΦΗ έχει τεράστιες δυνατότητες και θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα αν δεν είχε αυτά τα τεράστια προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Είναι πολύ βαριά η φανέλα του ΟΦΗ».

Για τα θλιβερά επεισόδια της Κυριακής στο ΟΑΚΑ: «Τι να πούμε ρε παιδιά γι’ αυτά τα πράγματα, διώχνουν τον κόσμο απ’ τα γήπεδα μ’ αυτές τις καταστάσεις, δεν το καταλαβαίνουν; Μου φαίνεται πάντως πολύ παράξενο το πως μπήκαν τόσα «πράγματα» μέσα στο ΟΑΚΑ, πως μπόρεσαν και πέρασαν δηλαδή απ’ τους υποτιθέμενους ελέγχους».

Για το αν είναι λύση να τιμωρηθεί «βαριά» κάποια φορά μία μεγάλη ομάδα για παραδειγματισμό: «Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός, αφού αυτός ήταν γηπεδούχος. Είναι όμως λύση αυτή; Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Στις άλλες χώρες δηλαδή πως έχουν μπορέσει να λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα, παρ’ ό,τι είχαν κι αυτή πολύ σοβαρά προβλήματα με τον χουλιγκανισμό. Στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Νορβηγία δηλαδή γιατί τα κατάφεραν;»

Όσο για την φετινή μάχη της ουράς: «Η Δόξα Δράμας είναι η μοναδική καταδικασμένη ομάδα. Από εκεί και πέρα όλοι οι άλλοι πιστεύω πως έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Δεν ξεχωρίζω ούτε τον Εργοτέλη, ούτε τον Παναιτωλικό, ούτε και την Κέρκυρα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook