Οι ΕΠΣ της Κρήτης στο πλευρό του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στο πλευρό του ΟΦΗ τάσσονται οι ποδοσφαιρικές ενώσεις της Κρήτης καθώς έστειλαν κοινή επιστολή στον Σοφοκλή Πιλάβιο εν όψει της εκδίκασης της έφεσης για την άδεια συμμετοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την παρακάτω επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι και των 4 ενώσεων, Νίκος Τζώρτζογλου, Γιώργος Σταράκης, Γιώργος Βούρβαχης, Μανώλης Σταυρακάκης.

Αναλυτικά η επιστολή των ΕΠΣ Κρήτης

Κύριε Πρόεδρε,Πριν από 86 χρόνια το Φθινόπωρο του 1925  ιδρύθηκε ο Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου (ΟΦΗ). Από τότε αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του Κρητικού Ποδοσφαίρου και  κοσμεί με την παρουσία του το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα ξεκίνησε  για άλλους φυσιολογικά, για άλλους απρόσμενα αλλά πάντως ευχάριστα – η εκρηκτική αναρρίχηση στις κορυφές του ποδοσφαιρικού μας στερεώματος. O OΦΗ είχε τινάξει από πάνω του τον μανδύα του “φτωχού συγγενή” και έθεσε υψηλούς στόχους για  τίτλους και διακρίσεις, που ήρθαν φυσιολογικά: Κυπελλούχος Ελλάδος, επίδοξος πρωταθλητής και πανάξιος πρεσβευτής της χώρας μας στα σαλόνια του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.Η ιστορική διαδρομή του ΟΦΗ στο ποδοσφαιρικό ελληνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα είχε ως αποτέλεσμα να καθιερωθεί στη συνείδηση του κάθε φίλαθλου διεθνώς  ως αναπόσπαστο κοινωνικό, πολιτιστικό  και πολιτισμικό κομμάτι της Κρήτης.Μετά την εφαρμογή του Νόμου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ομάδων, ο ΟΦΗ πρωτοστατώντας επιδίωξε την ιδιοκτησιακή του αυτονομία. Το μεταβατικό αυτό στάδιο οδήγησε την ομάδα στη Κατηγορία που βρίσκεται σήμερα χωρίς όμως, να μειωθεί η αγάπη, η αίγλη και η αποδοχή του κόσμου προς αυτήν.Την προσπάθεια αυτή στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν όλοι οι τοπικοί φορείς δημόσιοι –  ιδιωτικοί και σύσσωμος ο Κρητικός λαός, προεξέχοντος του Δημάρχου Ηρακλείου και πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού  κ. Γιάννη Κουράκη.    Είναι γνωστό σε όλους ότι, η ομάδα του ΟΦΗ στην πορεία της μέχρι σήμερα λειτούργησε εντός και εκτός γηπέδων με γνώμονα το ήθος, την ισονομία και το ευ αγωνίζεσθε. Είναι γνωστό επίσης, ότι το ίδιο έκανε και το τελευταίο χρόνο αν και ένοιωσε το αίσθημα της αδικίας(play – off- αδειοδοτήσεις ομάδων-φάκελοι – ατυχείς διαιτησίες).
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAQUE (μεταξύ αυτών και η ΠΑΕ ΟΦΗ) είναι γνωστό ότι δεν χρειάζονται άδεια  για να λάβουν μέρος. Άρα δεν μπορείς να απαιτείς την απόλυτη ΤΥΠΙΚΗ συνέπεια στα πάντα και πολύ περισσότερο όταν ομάδες της Football League υστερούν κατά πολύ από τα διασφαλισμένα έσοδα των ομάδων της SUPERLEAQUE.  Συγκεκριμένα, δεν είναι ούτε λογικό ούτε και δίκαιο να απαιτούμε από μια ομάδα που τα διασφαλισμένα έσοδα της στη FOOTBALL LEAQUE δεν υπερβαίνουν τα 400.000 ευρώ, να απαιτούμε τα ίδια με τις ομάδες της SUPERLEAQUE που τα αντίστοιχα διασφαλισμένα έσοδα τους υπερβαίνουν τα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα δεκαπλάσια. Σε καμιά ομάδα επίσης, της Football League δεν θα βρείτε μεγαλομέτοχο οικονομικό κολοσσό σε αντίθεση με αρκετές ομάδες της  SUPERLEAQUE.Αν η ομάδα της ΠΑΕ ΟΦΗ τακτοποίησε έστω και με μικρή καθυστέρηση τις όποιες οφειλές σε παίκτες, προπονητές, υπαλληλικό προσωπικό και σε οποιονδήποτε άλλο ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ επιβάλλεται και έχει το δικαίωμα ηθικά και ουσιαστικά να αγωνιστεί καταρχήν στα PLAY – OFF και αν τα καταφέρει και στη SUPERLEAQUE. Μετά δε, και πολύ περισσότερο αφού η διαφορά σε συγκομιδή βαθμών εντός των αγωνιστικών χώρων από άλλες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο είναι 14 ίσως και περισσότεροι.Ακόμα δε, πολύ περισσότερο που η ομάδα της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ίσως από τις μοναδικές που στο ιδιαίτερα μολυσμένο περιβάλλον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου της «κασετολογίας», της πλαστογραφίας, των κρουσμάτων βίας, «των ποντικών», και κυρίως των 41 άκρως διεφθαρμένων ή λίγο διεφθαρμένων ή ύποπτων αγώνων (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε.) – η ιστορική αυτή ομάδα της Κρήτης δηλώνει σε όλα αυτά ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ επαναλαμβάνουμε ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ.Κύριε Πρόεδρε, από τη στιγμή και εφόσον για κάποιες ομάδες-ΠΑΕ της SUPERLEAQUE υπήρξε ανοχή, το ίδιο πρέπει να γίνει και για την ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά και για τις άλλες ομάδες της FOOTBALL LEAQUE. Εάν η ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά και υπόλοιπες ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν τακτοποιήσει τις όποιες οφειλές φυσικά και δεν θα πρέπει να αδειοδοτηθούν.   Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλους τους τομείς η ΠΑΕ ΟΦΗ με τη συνδρομή των τοπικών χορηγών και κυρίως των χιλιάδων  απλών φιλάθλων της έχει καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων της.
Πιστεύουμε, επομένως, ότι η αξιότιμη Επιτροπή σας χρειάζεται να λάβει υπόψη της την ιστορία και την εν γένει δυναμική που δημιουργεί η παρουσία της ομάδας μας όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο και να κρίνει με ευρύτητα πνεύματος, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια τυπικής εφαρμογής του Νόμου ικανοποιώντας το δίκαιο κοινωνικό αίσθημα  επισφραγίζοντας με την θετική γνωμοδότηση σας   την αγωνιώδη προσπάθεια των προαναφερομένων φορέων και το σύνολο του Κρητικού λαού.Σε κάθε περίπτωση, η θετική γνωμοδότηση σας συνάδει με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι οποίες σκοπό έχουν να καθοδηγούν και να συνετίζουν τα Σωματεία και όχι να τα εξοντώνουν.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Την επιστολή υπογράφουν επίσης οι Πρόεδροι των Ε.Π.Σ. Ρεθύμνης κ. Σταράκης Γεώργιος, Ε.Π.Σ. Λασιθίου κ. Σταυρακάκης Εμμανουήλ και Ε.Π.Σ. Χανίων  κ. Βούρβαχης Γέωργιος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook