Μιχαλόπουλος: «Αναλαμβάνω μεγάλο βάρος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγα λεπτά μετά την αποκάλυψη για την είδηση της παραίτησης Ξημέρη, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος πρόεδρος της Δ.Ε. της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 είπε αρχικά για την παραίτηση του Βασίλη Ξημέρη: «Ο κύριος Ξημέρης ζήτησε να υποβάλει την παραίτηση του για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Επικράτησε ένα κλίμα αμηχανίας και πολύ μεγάλης συγκίνησης από όλα τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο κύριος Ξημέρης από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕ βοήθησε τα μέγιστα και αποτελεί μια ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ. Δούλεψε σκληρά για το καλό της ΠΑΕ ΟΦΗ και αυτά τα λόγια που εκφέρω δεν μπορούν να απεικονίσουν τις προσπάθειες του. Ο κύριος Ξημέρης δεν λιποτάκτησε και παραμένει στο συμβούλιο κάνοντας μου την τιμή να αναλάβω την θέση του προέδρου. Έγινε μια ανασυγκρότηση του συμβουλίου με πρώτο αντιπρόεδρο τον κύριο Τουγλή και επόμενους τους κυρίους Κουμαντάκη και Κορωνάκη. Εκτός από το θέμα των οικονομικών ζητημάτων που ανέλαβα εγώ, το διοικητικό αναλαμβάνει ο κύριος Κορωνάκης».

Όσον αφορά τον πραγματικό λόγω της αποχώρησης Ξημέρη, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν κάποιες οφειλές προς την εφορία που χρειάζεται να διακανονιστούν. Με βάση έναν νόμο του 2011 υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κύριος Ξημέρης. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος που παραιτήθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους αντιπροέδρους».

Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες ευθύνες που επωμίζεται λέγοντας πως «είναι θέση ευθύνης αυτή η θέση που αναλαμβάνω και αποτελεί τιμή για εμένα. Αναλαμβάνω σοβαρές ποινικές ευθύνες και δεν αλλάζει κάτι. Αναλαμβάνω ένα πολύ μεγάλο βάρος, το ίδιο που είχε ο κύριος Ξημέρης και αυτό θα το δείξει ο χρόνος».

Σχετικά με την αδειοδότηση πρόσθεσε «υπάρχει ένα πλάνο που εφαρμόζεται κατά γράμμα και δεν αλλάζει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την αδειοδότηση. Ο κύριος Ξημέρης δεν φυγομάχησε και παραμένει παρών στον αγώνα. Ο Μπούρμπος υπέγραψε ενώ εμφανίστηκε και ο Κώστας Σταυρακάκης με την υπόθεση του να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αύριο θα μιλήσω με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα υπογράψουν και εκείνοι. Στο κάτω – κάτω ας αναλάβουν και εκείνοι τις υποχρεώσεις τους. Μέχρι το Σάββατο θα έχει τελειώσει αυτό το ζήτημα».