Επιστολή Γρηγοράκη για το θέμα της απευθείας ανόδου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ Αντώνης Γρηγοράκης με επιστολή του προς τα ΜΜΕ τονίζει ότι ο νόμος που αφορά την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ είναι ξεκάθαρος και ο ΟΦΗ πρέπει να βγει δίχως να συμμετάσχει στα πλέι – οφ.

Αναλυτικά η επιστολή του Αντώνη Γρηγοράκη

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος όταν μια ομάδα από την Α’ κατηγορία υποβιβαστεί για οποιονδήποτε λόγο, την θέση της στην πρώτη μεγάλη κατηγορία λαμβάνει ομάδα από την επόμενη. Στην προκειμένη περίπτωση με τον Ηρακλή, την θέση του πρέπει να καταλάβει η τρίτη ομάδα στην τελική κατάταξη της επόμενης κατηγορίας.

Η θέση των πλέι – οφ πρέπει να παιχτεί μόνο για μια θέση ανόδου άρα οι διαγωνιζόμενοι για την θέση αυτή πρέπει να είναι από την τέταρτη και κάτω της τελικής κατάταξης.

Δεν υπάρχει καμία νομική αμφιβολία ότι αφού οι υποβιβαζόμενες ομάδες από την πρώτη κατηγορία θα είναι τέσσερις, θα κληθούν να συμπληρωθούν οι θέσεις αυτές από τις τρεις πρώτες κατηγορίες και μόνο μια θέση όπως λέει ο νόμος με αγώνες μπαράζ. Καμία άλλη ερμηνεία δεν χωρεί άρα η ΠΑΕ ΟΦΗ ανέρχεται στην Α’ κατηγορία εφόσον οι υποβιβαζόμενες ομάδες της Α’ είναι τέσσερις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook