Audio | Αποκαλυπτικός Μοσκέρα στην Κολομβία: “Ο ΟΦΗ θέλει να βρεθεί ψηλά, ο Νταμπράουσκας ένιωθε ότι θα σκοράρω”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη στην πατρίδα του, ο Σαντιάγκο Μοσκέρα μίλησε για τους λόγους που ήρθε στον ΟΦΗ, το πως έχει προσαρμοστεί αλλά και τους στόχους της επόμενης χρονιάς. “Έχουν φτιάξει ένα πλάνο για την επόμενη χρονιά, για να διεκδικήσουν μια από τις κορυφαίες θέσεις” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα σημαντικό όνομα στην χώρα του και το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν πέρασε απαρατήρητο από τους συμπατριώτες του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σαντιάγκο Μοσκέρα αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του ΟΦΗ, την προσαρμογή του στην ομάδα.

Αρχικά ο Σαντιάγκο Μοσκέρα είπε πως: “Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που θέλει να παλέψει για μια θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Έχουν φτιάξει ένα πλάνο για την επόμενη χρονιά, για να διεκδικήσουν μια από τις κορυφαίες θέσεις. Είναι μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Είμαι στο στάδιο της προσαρμογής, ώστε να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο”

Όσον αφορά την προσαρμογή του στην Ελλάδα και την Ευρώπη όπου για πρώτη φορά ήρθε για να παίξει υπογράμμισε πως “η προσαρμογή ήταν δύσκολη και λόγω της γλώσσας και επειδή η ομάδα δεν παίζει με εξτρέμ και είμαι ένας καλός ακραίος παίκτης, όμως η ομάδα παίζει χωρίς τέτοιο, αλλά με δύο εννιάρια. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη είναι πολύ παραγωγικό, το παιχνίδι είναι γρήγορο και όσο περνάει ο καιρός νιώθω καλύτερα και μαθαίνω περισσότερο το παιχνίδι. Στην Κολομβία πάμε σε πολλές προσωπικές μονομαχίες, εδώ όχι τόσο, εδώ πρέπει να παίξεις απλά αν χρειάζεται και υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες για να σε υποστηρίξουν. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί παίκτες στη Λίγκα και Λατίνοι και οι κορυφαίες τέσσερις ομάδες είναι πραγματικά πολύ καλές. Απολαμβάνω τη διαδικασία, καθώς προσπαθώ να προσφέρω περισσότερο”.

Αναφορικά με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πρόσθεσε πως “για το πρώτο γκολ, όπως είπα, βελτιωνόμουν και πλησίαζα στο επίπεδο που ήμουν στην Ντεπορτίβο Κάλι και είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση στο κορμί μου και ο προπονητής μου ένιωθε ότι ερχόταν το γκολ.  Στο προηγούμενο παιχνίδι (με Λαμία) έδωσα ασίστ, μπορούσα και να σκοράρω. Με τον Αστέρα εκμεταλλεύθηκα την ταχύτητά μου, έκανα διαγώνια κίνηση για την πάσα του συμπαίκτη μου, εκεί είχα ήδη διαβάσει τους αντιπάλους μου, που δεν είχαν παίκτη εκεί, έσπασα τη μέση μου και ο αμυντικός έπεσε στο χορτάρι”.

Για την συνεργασία του με τον Βάλντας Νταμπράουσκας: “Με τον Νταμπράουσκας επικοινωνούμε μέσω των συμπαικτών μου που μιλάνε Ισπανικά. Μου λέει τι θέλει από μένα και τι χρειάζεται ή πώς είναι η οικογένεια και αν είμαι χαρούμενος. Μιλάμε λίγο λόγω της γλώσσας, αλλά ξέρω ήδη τι θέλει στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα μου είχαν πει ότι θα παίζαμε με εξτρέμ, αλλά είναι φυσιολογικό, έχω μεγαλώσει ξέροντας ότι θα υπάρξουν δυσκολίες. Ίσως αν παίζαμε με εξτρέμ να ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή μου, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Με τις ικανότητές μου, προσπαθώ να προσαρμοστώ ως ψευτοεννιάρι, και να είμαι παραγωγικός στην επίθεση και να κάνω τη διαφορά”.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στην προηγούμενη ομάδα του ενώ ερωτήθηκε και για τον Χάμες Ροντρίγκες: “Το σκέφτηκα πολύ με την οικογένειά μου να έρθουμε εδώ. Ήρθαμε με τη γυναίκα μου και με το γιο μου. Η Ντεπορτίβο Κάλι μου χρωστάει ακόμα χρήματα, έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, δεν έχουμε καλή επικοινωνία. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε ωραία πράγματα εδώ, έπαιξε πολύ καλά με εμάς, τον αναλύσαμε και στο βίντεο, μετά είχε κάποιους τραυματισμούς. Μιλήσαμε πριν το Ολυμπιακός – ΟΦΗ και ευχηθήκαμε καλή τύχη ο ένας στον άλλον”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook