«Χείμαρρος» ο Χρήστος Μιχαλόπουλος κατά των μετόχων του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από τους μετόχους της ΠΑΕ ζήτησε βοήθεια ο Χρήστος Μιχαλόπουλος που τόνισε ότι αν δεν βοηθήσουν τον ΟΦΗ, θα είναι εκείνοι που θα έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την διάλυση του συλλόγου!

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΠΑΕ εννοούσε βεβαίως όλα τα «δυνατά χαρτιά» που συνέβαλαν οικονομικά με 1, 7 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2009 και στην συνέχεια δεν βοήθησαν ξανά οικονομικά τον ΟΦΗ. Μιλώντας στον  τηλεοπτικό σταθμό TV CRETA ήταν «χείμαρρος» κάνοντας λόγο για «καβούρια» στην τσέπη ενώ αναφερόμενος στην βοήθεια που είχαν υποσχεθεί φίλοι της ομάδας αποκάλυψε ότι δεν θα δοθούν οι 160.000 ευρώ!

Αναφερόμενος στην απάθεια των μετόχων της ΠΑΕ, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Οι μέτοχοι κρύφτηκαν και κρύβονται αφήνοντας τις δύο τελευταίες διοικήσεις να παλεύουν με σφεντόνες. Αν έβαζαν το 1/3 των μετοχών τους, τότε ο ΟΦΗ δεν θα κινδύνευε. Πρέπει να πέσουν οι μάσκες. Δεν μπορεί οι μέτοχοι να περιμένουν μοιραίοι ένα θαύμα. Αυτά δεν γίνονται και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν ο ΟΦΗ διαλυθεί, θα έχουν εκείνοι την ευθύνη».

Όσον αφορά για την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της αδειοδότησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ υπογράμμισε ότι: «Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται ότι φταίει ο Μιχαλόπουλος, ο Ξημέρης ο Μαχλάς, θέλω να πω ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θα πρέπει να ξέρουν ότι το ζήτημα της ΠΑΕ είναι μεγάλο. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν φάει τον λωτό και ξεχνούν ότι στέκει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Τι ζητούν όλοι εκείνοι από την προσωρινή διοίκηση; Που είναι οι μέτοχοι της ΠΑΕ και γιατί έχουν βάλει «καβούρια» στην τσέπη και δεν βοηθούν την ομάδα; Ουδείς μέτοχος που έβαλε χρήματα στην πρώτη αύξηση δεν έβαλε τώρα χρήματα. Οι μέτοχοι φέρνουν την αποκλειστική ευθύνη για το αν ο ΟΦΗ θα πάρει αδειοδότηση και για το αν θα διαλυθεί. Εμείς είμαστε διαχειριστές βάζοντας την προσωπική μας ύπαρξη και δεσμεύσαμε τις προσωπικές μας περιουσίες. Υπέγραψα για την εγγυητική 300.000 ευρώ και είμαι χρεωμένος για 1 εκ. ευρώ. Τι είμαι κύριοι μέτοχοι της ΠΑΕ; Είμαι ένας απλός μικρομέτοχος των 1.200 ευρώ! Και όμως υποθήκευσα το μέλλον μου και των παιδιών μου για την ιδέα που λέγεται ΟΦΗ».

Σχετικά, με την παρουσία του στην θέση του προέδρου του ΟΦΗ, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος δήλωσε: «Η θέση του προέδρου της ΠΑΕ είναι τιμή για εμένα όπως και για τον οποιονδήποτε. Συνάμα είναι θέση ευθύνης για τον καθένα. Ο κύριος Ξημέρης μου έκανε την τιμή να με προτείνει και ανέλαβα προσωρινά τα ηνία της ομάδας προσπαθώντας μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Εγώ δεν είμαι πλούσιος αλλά φτωχός! Όμως μπήκα μπροστά και δεν δείλιασα αλλά βγήκα μπροστά. Δεν κρύφτηκα στο «καβούκι» μου. Δεν είχα καμία φιλοδοξία για να γίνω πρόεδρος, έστω προσωρινός στον ΟΦΗ. Ευχαριστώ τον Γιάννη Κουράκη που με ανέμειξε με τον ΟΦΗ και αποκόμισα τέτοιες εμπειρίες που με ανέβασαν επίπεδο. Εγώ δεν γεννήθηκα ΟΦΗ, έγινα ΟΦΗ και αγάπησα αυτήν την ομάδα.

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να συγκαλέσουμε άμεσα μια γενική συνέλευση ώστε να εκλεγεί η νέα διοίκηση του ΟΦΗ» ενώ έκανε λόγο για πόλεμο με «σφεντόνες»:  «Αν εμείς είχαμε να διαχειριστούμε το ποσό της πρώτης αύξησης μτκ κεφαλαίου τότε ο ΟΦΗ θα ήταν στην Ευρώπη. Άλλοι πολεμούν με τα «άρματα» και εμείς με τις «σφεντόνες».

Ο νέος πρόεδρος του ΟΦΗ αναφερόμενος στην εξασφάλιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, το χαρακτήρισε θετική εξέλιξη… «Για να κινηθεί ένα σωματείο για την αδειοδότηση, πρέπει να έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Όταν ανοίξει τον φάκελο η επιτροπή τότε θα δει αυτά τα δύο στοιχεία. Αν έχει, τότε προχωράει στον επόμενο φάκελο, διαφορετικά τον απορρίπτει. Με την ρύθμιση που κάναμε ώστε να πάρουμε την φορολογική ενημερότητα, έβαλα την οικογένεια μου σε κίνδυνο αφού αν δεν τηρηθεί η ρύθμιση θα έχω ποινικές συνέπειες».

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο του ΟΦΗ να βοηθήσει λέγοντας: «Ευελπιστώ ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ δεν θα με αφήσουν μόνο. Είμαι υπέρ των οργανωμένων οπαδών και τους θέλω να λειτουργούν με υγεία. Κάνω έκκληση στον κόσμο για να βοηθήσει την ομάδα».