Ανακοίνωση για την τροποποίηση του αθλητικού νόμου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Από την Σούπερ Λίγκ ενώ ζητάει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων.

Η Σούπερ Λίγκα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητεί την τροποποίηση του αθλητικού νόμου στα σημεία που προβλέπεται ποινική ευθύνη των μελών ΔΣ των ΠΑΕ για επεισόδια φιλάθλων τους, που είναι μέλη αναγνωρισμένων λεσχών ενώ ζητάει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων.

  • Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής της 23ης αγωνιστικής ημέρας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της εκδήλωσης της πρόθεσης παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού, λόγω των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου που προβλέπουν την αστική και την ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων, η Super League για άλλη μία φορά θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι ποινικοποιούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιβάλλουν νόμους που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης”.