Κουράκης: «Καταθέσαμε ένα πλήρη φάκελο και δεν τίθεται θέμα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγα λεπτά μετά την εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ, ο Γιάννης Κουράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την υπόθεση της αδειοδότησης.

O δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υπόθεση της αδειοδότησης κάνοντας λόγο για «η εκτίμηση μου είναι ότι δεν τίθεται θέμα. Ο φάκελος του ΟΦΗ είναι πλήρης». Ο Γιάννης Κουράκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την σημερινή διαδικασία αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα της αδειοδότησης ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι άπαντες στον ΟΦΗ απέδειξαν ότι ο σύλλογος είναι βιώσιμος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Κουράκη στον Athletic Radio 104,2

Για την δική του παρουσία: «Ήμουν ο πρώτος μάρτυρας και παρακολούθησα όλη την εκδίκαση της υπόθεσης. Θέλω να σας πω ότι η εκτίμηση μου είναι ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και πάνω από όλα αποδείξαμε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Και αν η ομάδα δεν είχε αδικηθεί πέρυσι, δεν θα ήταν σε αυτήν την οικονομική θέση. Αλλά και πάλι σε αυτήν την κατάσταση έχουμε δώσει τον λόγο μας ότι θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και θα τηρούμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει. Αποδείξαμε ότι τώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα από την άνοδο ότι η ομάδα με έναν ακόμα καλύτερο τρόπο διαχείρισης, είναι βιώσιμη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα βγήκε πρώτη στην διάθεση των εισιτηρίων και αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα τεράστιο πλήθος που στηρίζει την ομάδα».

Για τον φάκελο του ΟΦΗ: «Η επιτροπή ρώτησε ότι ήθελε. Αυτά είναι τυπικά. Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Όμως, πρέπει να κοιτάξουμε και την ουσία. Δικαιολογήθηκε το εκπρόθεσμο καθώς η ομάδα δεν είχε την πλήρη ενημέρωση. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τακτοποιήσει τους πάντες. Στάθηκα στην βιωσιμότητα της ομάδας και αποδείξαμε ότι μόλις η ομάδα ανέβει στην Σούπερ Λιγκ θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Άλλο είναι να παίρνεις 200.000 από τα τηλεοπτικά και άλλο να παίρνεις 2.2 εκ. ευρώ».

Για τα έγγραφα που αφορούν τους Πέερσμαν, Σουλεάπ: «Και ο Πέερσμαν έχει εξοφληθεί και με τον Σουλεάπ έχει συμφωνηθεί να διεκπαιρεώσουν οι δόσεις. Ζητήθηκαν τα παραστατικά. Τα έγγραφα είναι πλήρεις. Υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής, τα πάντα. Για ότι ερώτηση έγινε, υπήρχε και απάντηση. Όχι «ημιτασιόν» απάντηση, αλλά γνήσια απάντηση».

Για την στάση της επιτροπής: «Δεν θέλω να προκαταβάλω την θέση της επιτροπής αλλά τα πάντα είναι εντάξει. Υπάρχει πληρότητα φακέλου και αποδείξαμε ότι η ομάδα είναι βιώσιμη. Γιατί αυτό είναι το κεντρικό στοιχείο. Να αποδείξεις ότι η ομάδα είναι βιώσιμη. Υπήρχαν και τα στοιχεία που το αποδεικνύουν».

Για την δική του κατάθεση ως μάρτυρας: «Είπα στην κατάθεση μου ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της Α’ Εθνικής και της Β’ Εθνικής. Στην Β’ Εθνική μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές όμως υπάρχει τεράστια απόκλιση στα έσοδα. Αυτή η μεγάλη απόκλιση δημιουργεί μια δυσαρμονία και πιθανόν κάποια παρατράγουδα».

Για την επικείμενη απόφαση: «Πιστεύω ότι μέχρι την Τετάρτη θα βγει η απόφαση γιατί πρέπει να γίνει η κλήρωση των πλέι – οφ. Πιστεύω ότι είναι αδύνατον να ξεκινήσουν την Κυριακή τα πλέι – οφ».

Για την δική του εκτίμηση: «Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν τίθεται θέμα. Ο φάκελος του ΟΦΗ είναι πλήρης. Δεν υπάρχει θέμα ώστε να απορριφθεί. Είδα τις ερωτήσεις, άκουσα τις απαντήσεις και είπα για το νέο μοντέλο διοίκησης που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν πέρυσι δεν είχαμε την ατυχία με τον Πανσερραϊκό και την «άτυχη» στιγμή του διαιτητή που μας ακύρωσε το γκολ. Πιστεύω ότι φέτος μιλάμε σε άλλη βάση και θα τα καταφέρουμε σε ότι έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου».

Για την παρουσία του κόσμου: «Θέλω να κάνω έκκληση στον κόσμο να δώσει το παρόν στο γήπεδο στα πλέι – οφ, αν τελικά παίξουμε πλέι – οφ γιατί μπορεί να μην δώσει αγώνες των πλέι – οφ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook