Ώρα να παρθούν γενναίες αποφάσεις για το “Γεντί Κουλέ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το γήπεδο είναι πλέον μικρό για να χωρέσει τον κόσμο του ΟΦΗ, ειδικά στα derby δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Το “Γεντί Κουλέ” και ο κόσμος του ΟΦΗ έκαναν ακόμα ένα sold out την φετινή σεζόν. Τα, μόλις, 5.100 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ημέρες από την ώρα που έγιναν διαθέσιμα.

Προφανώς και ο αριθμός των 5.100 εισιτηρίων είναι λίγος όταν μιλάμε για την δυναμική του ΟΦΗ και του κόσμου του. Δεν χρειάζεται να συζητάμε τα αυτονόητα αλλά καμία φορά πρέπει να γράφονται για εκείνους που δεν τα θεωρούν.

Πλέον είναι ξεκάθαρο, φάνηκε στα μεγάλα ματς, φαίνεται κάθε φορά που υπάρχει τεράστια ζήτηση για τα εισιτήρια, πως το “Γεντί Κουλέ” είναι μικρό για τον κόσμο του ΟΦΗ.

Ακόμα και αν συζητάμε για το γήπεδο αυτό, είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στο τραπέζι. Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε θα βρεθεί λύση και από την μια μέρα στην άλλη. Για παράδειγμα ένα από αυτά τα ζητήματα, είναι τι παρεμβάσεις “σηκώνει” το γήπεδο για να αυξηθεί η χωρητικότητα του και να φύγει από τις 5.100 που τώρα βάζει στις εξέδρες του.

Στον ΟΦΗ δεν θέτουν ποτέ και κανένα ζήτημα ασφάλειας του κόσμου. Και ορθώς πράττουν. Δεν κάνουν και ούτε πρόκειται να κάνουν τα καραγκιοζιλίκια άλλων ΠΑΕ της Superleague 1 που μπροστά στον κίνδυνο δεν είχαν φροντίσει να πάρουν καν άδεια καταλληλότητας, μόνο και μόνο για να κερδίσουν λεφτά από τα εισιτήρια και τα έσοδα.

Έφτασε όμως η ώρα να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Γιατί από την μια πλευρά πάλι, για να τα λέμε όλα, έτσι όπως είναι το γήπεδο – οποιαδήποτε οικονομική ένεση γίνεται (που ήδη από το 2018 και μετά έχουν μπει περισσότερες από 500.000 ευρώ για να γίνουν παρεμβάσεις στο “Γεντί Κουλέ” που οι περισσότερες εξ’ αυτών δεν είναι ορατές στο μάτι του απλού φιλάθλου.

Άλλα έγιναν αυτές οι παρεμβάσεις και αν χρειαστεί θα ξαναγίνουν. Και για να μπορεί το “Γεντί Κουλέ” να είναι ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του ΟΦΗ και της δυναμικής του κόσμου του αλλά και για να παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές του.

Μπορεί αρκετοί να νομίζουν πως το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα… χρέπι αλλά ας δει κανείς τι συμβαίνει στα Γιάννενα και τους Ζωσιμάδες. Που δεν είναι και ιδιοκτήτης του ο ΠΑΣ. Το μισό γήπεδο είναι κλειστό επειδή οι εξέδρες είναι κατεστραμμένες.

Για αυτό γράψαμε και παραπάνω, μην τα παίρνουμε όλα ως αυτονόητα.

Προφανώς αυτή είναι και μια συζήτηση που γίνεται εσωτερικά στον ΟΦΗ, γνωρίζουν τις ανάγκες του γηπέδου, γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Το είχε πει και ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης σε ανύποπτο χρόνο ότι πρόκειται για ένα γήπεδο που πλέον ναι μεν συναισθηματικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΟΦΗ και την ιστορία του αλλά πλέον δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας. Χάνει έσοδα που είναι μειωμένα (και λόγω των εισιτηρίων που θα μπορούσαν να είναι πολλά περισσότερα).

Πλέον πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις, ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ ποτέ δεν έχει αφήσει στην άκρη του μυαλού του αυτά που σκέφτεται για την επόμενη μέρα του συλλόγου σε γηπεδικό επίπεδο. Το τι θα κάνει, το γνωρίζει εκείνος και οι συνεργάτες του στον ΟΦΗ.

Και όσο και αν γουστάρει (που γουστάρει) να το βλέπει κατάμεστο, και ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η επένδυση και η εξέλιξη της ομάδας θα βρίσκεται στάσιμη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook