Mανταδάκης: “Στην πραγματικότητα δόθηκε στον ΟΦΗ μια προθεσμία 15 ημερών”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ντίνος Μανταδάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τονίζοντας ότι σημασία εφόσον δοθούν τα χρήματα δεν τίθεται κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντίνος Μανταδάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την απόφαση της ΕΑΑ περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΦΗ:

“Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη επειδή επικοινώνησα με τα μέλη της γραμματείας της Επιτροπής Επαγγελματικού αθλητισμού, ισχύσει το ότι μας δόθηκε μια προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις, ώστε  να μην καταπέσει η εγγυητική επιστολή. Αυτή είναι η απόφαση που βγήκε. Η υπόθεση δικάστηκε γιατί δεν χωρούσε άλλη αναβολή. Θα έχει ισχύ η ενεργοποίηση της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής, αν ο ΟΦΗ δεν καλύψει την υποχρέωση του αυτή, μέσα σε αυτό το διάστημα.Δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα ενεργοποίηση της ποινής αυτής. Επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα, αν εμείς βρούμε τα χρήματα αυτά”.

Για το τι μπορεί να σημαίνει στον ΟΦΗ η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής:

“Η εγγυητική επιστολή είναι ένα ποσό 350 χιλ. ευρώ το οποίο έχουν δεσμευτεί σε τράπεζα τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης. Υπάρχει στην τράπεζα και είναι το ποσό που είναι απαραίτητο για την συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκ. Κατάπτωση σημαίνει ότι αυτός που του επιδικάζεται κάποιο ποσό έχει τη δυνατότητα να το εισπράξει από την τράπεζα. Για μας δεν τίθεται θέμα συνολικής  κατάπτωσης της εγγυητικής. Αλλά μόνο μερικής. Η εγγυητική καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις που έχουν επιδικαστεί και οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 100 χιλ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει σε ένα χρονικό διάστημα που ορίζεται τα χρήματα αυτά να αναπληρωθούν στην εγγυητική επιστολή για να είναι αυτή ακέραια. Εχεις ένα χρονικό περιθώριο για να το αποκαταστήσεις το ποσό που παρακρατείται. Δεν είναι μια άμεση διαδικασία. Είναι όμως και ένα σενάριο ακραίο. Θα πρέπει πρώτα να δούμε αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε την οφειλή που υπάρχει”.

Για την υπόθεση Νατσούρα που εντάχθηκε και αυτή στις εκκρεμότητες με τους Σταυρακάκη,Κασμερίδη και την ιδιωτική εταιρεία που κρατάει ακάλυπτες επιταγές της ΠΑΕ ΟΦΗ:

“Για την υπόθεση του Νατσούρα, γράφτηκε εκ παραδρομής από την ΕΑΑ.Με το Νατσούρα υπάρχει τακτοποίηση της εκκρεμότητας. Ούτε ο νομικός του παρέστη στην εκδίκαση. Επικοινώνησα μαζί του και μου μετέφερε ότι θα στείλει ένα έγγραφο στην ΕΑΑ για να κλείσει η υπόθεση αυτή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook