Μαχλάς: “Η Ελλάδα έκανε το τέλειο παιχνίδι με το Καζακστάν – Είμαστε το φαβορί με την Γεωργία”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Μαχλάς παραχώρησε συνέντευξη για τον “τελικό” κόντρα στους Γεωργιανούς εκθειάζοντας την εικόνα των διεθνών μας απέναντι στο Καζακστάν.

Ο “θρύλος” του ΟΦΗ μίλησε στην ιστοσελίδα monobala.gr και αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται από τον Γκουστάβο Πογέτ αλλά και παράλληλα αναφέρθηκεσ τους επιθετικούς που διαθέτει η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη στην «OPAP Arena» με το Καζακστάν: «Η Ελλάδα έκανε ένα τέλειο παιχνίδι ειδικά στο πρώτο μέρος. Μπήκε με το πόδι στο γκάζι και δεν σταμάτησε να πιέζει σε όλο το ματς. Σίγουρα ήταν υπέρ ότι παίζαμε στο γήπεδό μας, αλλά αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του. Θεωρώ ότι έχουμε προσαρμοστεί σε ένα νέο στυλ, το οποίο ξεκίνησε από τον Φαν ΄τ Σχιπ και συνεχίζει πολύ πετυχημένα με τον Πογέτ. Δηλαδή, πλέον δεν περιμένουμε τον αντίπαλό μας, αλλά μπαίνουμε επιθετικά και δεν αφήνουμε ομάδες που ξέρουμε ότι υπερέχουμε να ελπίζουν».

Για το στιλ παιχνιδιού που έχει αλλάξει στην Εθνική: «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και αυτό το ξέρουν και στην Εθνική. Παλιότερα παίζαμε 70% άμυνα και 30% επίθεση. Παίζαμε αυτό που λέμε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Έτσι, παίρναμε της προκρίσεις, έτσι πήραμε και το Euro 2004. Όμως, αυτό που βλέπουμε στα τελευταία ματς είναι κάτι διαφορετικό. Το είδαμε στο ματς με τη Γαλλία, οπού πετύχαμε δυο γκολ εναντίον της φιναλιστ του Μουντιάλ, το είδαμε και στο ματς με τους Καζάκους».

Για το τι έχει δει στο επιθετικό κομμάτι: «Η Εθνική έχει πλέον πολλούς επιθετικούς και καλούς, όπως ο Παυλίδης, ο Ιωαννίδης, ο Γιακουμάκης, ακόμη και ο Δουβίκας παρόλο που δεν κλήθηκε. Παράλληλα, έχει βοήθεια και από τους Μπακασέτα, Πέλκα και Μασούρα. Μάλιστα, η τριπλέτα πίσω από το φορ ήταν πολύ καλή για ακόμη ένα ματς.

Συγκεκριμένα, ο Μπακασέτας σε κάθε παιχνίδι δείχνει πόσο καλά ξέρει τη θέση του, έχει φοβερή μπαλιά, βάζει το σώμα του εκεί πρέπει για να κερδίσει μέτρα, είναι υπερπολίτιμος. Το ίδιο και ο Πέλκας, ο οποίος με τους Καζάκους ήταν φοβερός σε όλες τις φάσεις. Γενικά η Εθνική παίζει ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο και εστιάζει τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική λειτουργία και βρίσκει γκολ από όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό».

«Καλοί Γεωργιανοί, πιο έμπειροι εμείς»

Για το ματς με τη Γεωργία: «Στο ματς με την Γεωργία, παρόλο που παίζουμε στην έδρα τους, είμαστε το φαβορί. Αυτό γιατί εκτός από επίθεση, έχουμε και καλή άμυνα. Είμαστε πιο έμπειροι και ξέρουμε να παίρνουμε προκρίσεις».

Για την επίθεση των Γεωργιανών: «Η Γεωργία πάντα είχε καλούς παίκτες από τη μέση και πάνω, όπως στη γενιά μου ήταν ο Σότα Αρβελάτζε, αλλά και τώρα οι επιθετικοί είναι καλοί. Αμυντικά, από την άλλη είχε πάντα ζήτημα. Σκεφτείτε ότι ο μόνος γνωστός αμυντικός ήταν ο Καλάτζε. Εμείς είμαστε καλοί και στην άμυνα και ξέρουμε να τους περιορίσουμε. Και ακριβώς επειδή παίζουν επιθετικά, εμείς θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να τους πιέσουμε. Είναι πλεονέκτημα της Εθνικής το ποδόσφαιρο των Γεωργιανών, καθώς με έναν καλό συνδυασμό της άμυνας με την επίθεση θα έχουμε πολλές πιθανότητες».

Για το παιχνίδι της Γεωργίας κόντρα στο Λουξεμβούργο: «Η φάση που άλλαξε το παιχνίδι ήταν η ισοφάριση του Λουξεμβούργου που τελικά δεν μέτρησε. Θα βλέπαμε άλλο ματς. Μετά έπεσε η ψυχολογία τους και η Γεωργία κατάφερε να επικρατήσει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook