Νίκος Χριστογεώργος: Κέρδισε τις ατυχίες και επέστρεψε δυνατός

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, είναι συγκυρίες και εκεί που θα μπορούσαν να χαμογελάσουν στον γκολκίπερ του ΟΦΗ, η ατυχία του γύρισε την πλάτη και μάλιστα δύο φορές.

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Χρήστος Μανδάς έπαιρνε το αεροπλάνο (δίχως γυρισμό εν τέλει) για την Ρώμη, ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχριζε βασικό τερματοφύλακα του ΟΦΗ το Νίκο Χριστογεώργο. Ο 24χρονος γκολκίπερ κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, κρατάει απαραβίαστη την εστία του και δείχνει πως το ξεκίνημα της χρονιάς θα είναι ιδανικό για εκείνον.

Λίγες ημέρες μετά, στις 9 Σεπτεμβρίου, τραυματίζεται στο φιλικό με τα Χανιά έπειτα από μια σύγκρουση με τον Μάναλη. Ο τραυματισμός του αποδεικνύεται πιο σοβαρός και ο ίδιος υποχρεώνεται να μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους μήνες. Στο μεταξύ ο Νόαμ Μπάουμαν που είχε έρθει στο Ηράκλειο ως αντικαταστάτης του Μανδά και παράλληλα δεύτερος, πίσω από τον Χριστογεώργο κερδίζει με την αξία του φανέλα βασικού και δεν ξαναβγαίνει από την ενδεκάδα.

Λίγους μήνες αργότερα, τους πρώτους του 2024 ο Νόαμ Μπάουμαν τραυματίζεται στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για τα επόμενα παιχνίδια. Η τύχη έχει γυρίσει ξανά την πλάτη στον Χριστογεώργο αφού για τυχαίνει να είναι ξανά τραυματίας με αποτέλεσμα να μην παίξει καθόλου το διάστημα της απουσίας του Ελβετού γκολκίπερ.

 

Κόντρα στον Ατρόμητο, το περασμένο Σάββατο, ο Τραιανός Δέλλας τον χρίζει ξανά βασικό για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ δεν επηρεάζεται καθόλου από την εξάμηνη αποχή και είναι μεταξύ των κορυφαίων στην αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες.

Η εμφάνιση του δείχνει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που ξεκινούν με όνειρα μια χρονιά και η τύχη τους γυρίζει την πλάτη, όχι μια άλλα δύο φορές. Βγάζοντας χαρακτήρα και προσωπικότητα, ο ΟΦΗ αποδείχθηκε και το Σάββατο ότι είναι πολύ τυχερός που διαθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο βασικών τερματοφυλάκων με τους οποίους έχει λύσει το πρόβλημα στην θέση του για τα επόμενα χρόνια.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook