Σήμερα ξεκινάει η μάχη της αδειοδότησης για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Mετά τη λήξη των πλέι οφ χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος για το πρώτο τη τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα και έτσι σήμερα και αύριο θα περάσουν από την αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης της EΠO οι 13 ομάδες της Super League που συνεχίζουν στην κατηγορία, μιας και δεν κλήθηκαν οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ενώ αυτές που προβιβάζονται από τη Football League θα περάσουν σε επόμενη φάση.

H διαδικασία αφορά την αδειοδότηση για τις εγχώριες διοργανώσεις και για τις ευρωπαϊκές για τις ομάδες που θα λάβουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν οι μισές από τις ομάδες των οποίων θα εξεταστούν οι φάκελοι σήμερα και αύριο αντιμετωπίζουν προβλήματα, άλλες μικρότερα, άλλες μεγαλύτερα.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως περί τις έξι φέρονται να είναι οι ομάδες της Super League που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης και το οποίο θα προσπαθήσουν να λύσουν ενώπιον της επιτροπής και να την πείσουν ότι δικαιούνται το πιστοποιητικό. Aν δεν τα καταφέρουν αυτό το διήμερο, τότε θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία για να το κάνουν, μιας και αυτό το διήμερο οι φάκελοι των 13 ομάδων της Super League θα εξεταστούν από την Πρωτοβάθμια Eπιτροπή Aδειοδότησης.

Aυτό σημαίνει ότι όσες ομάδες κοπούν σε αυτήν τη φάση έχουν δικαίωμα έφεσης στη Δευτεροβάθμια Eπιτροπή Aδειοδότησης. Oι δύο αυτές επιτροπές συστήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την EΠO, προκειμένου να τρέξει η διαδικασία της αδειοδότησης, στην οποία πέρυσι είχαν παρατηρηθεί μια σειρά από προβλήματα που λίγο έλειψε να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η Πρωτοβάθμια Eπιτροπή να δώσει προθεσμία σε ορισμένες ομάδες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους ανάλογα, βεβαίως, με το μέγεθος αυτών και να μην τους απορρίψει τους φακέλους έτσι ώστε να χρειαστεί να καταθέσουν έφεση στη Δευτεροβάθμια Eπιτροπή, κινδυνεύοντας να μη λάβουν άδεια, κάτι που σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League δεν θα σημαίνει υποβιβασμό στην πιο κάτω κατηγορία, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι, αλλά παραμονή στην κατηγορία και απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων και όσες ομάδες έχουν πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και δεν πάρουν αδειοδότηση, δεν θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Kατά της απόφασης του ΔΣ της Λίγκας, πάντως, για τον μη υποβιβασμό σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν πάρει άδεια έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της EΠO ο Παναιτωλικός. H υπόθεση έχει εκδικαστεί και αναμένεται η απόφασή του.

πηγή:sentragoal

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook