Η επιστροφή του ΟΦΗ στις back to 90s εργοστασιακές ρυθμίσεις του: Παιδιά από όλη την Κρήτη θέλουν να φορέσουν τα “ασπρόμαυρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Παλιότερα ήταν ο Κιάσσος από τα Χανιά, ο Μαρινάκης από το Ρέθυμνο, ο Δεδελετάκης από το Λασίθι. Ο ΟΦΗ ήταν ο μοναδικός προορισμός όλων των Κρητικόπουλων. Και αυτό χάθηκε στην πορεία.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι ίσως οι μοναδικοί στην Ελλάδα που θέλουν να βλέπουν νέα παιδιά ν’ αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Είτε είναι από την Κρήτη, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι μεγάλωσαν, έτσι έμαθαν, έτσι νιώθουν. Η, επί χρόνια καψούρα τους ήταν να βλέπουν στην πρώτη ομάδα παιδιά προερχόμενα από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ και σιγά – σιγά βλέπουμε πως η δουλειά ετών αρχίζει να βγαίνει προς τα έξω.

Ωστόσο βλέποντας όλες τις ιστορίες που γίνονται γνωστές, όπως το χθεσινό ρεπορτάζ του Gentikoule, διαμορφώνουν ένα συμπέρασμα που είχε επαναληφθεί πριν… από 20 και 30 χρόνια! Ποιο είναι αυτό; Να διαλέγουν τον ΟΦΗ, παρά το δέλεαρ και τους πειρασμούς από άλλες ομάδες της Κρήτης, τα Κρητικόπουλα που δένονται ξανά με τον μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης.

Το παράδειγμα του Θωμά είναι ένα από αυτά, υπάρχουν και άλλα παιδιά και άλλες ιστορίες που τα ονόματα τους δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. Όμως είναι δεδομένο και σίγουρο ένα πράγμα: Ο ΟΦΗ με την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του, τον πλήρη εκσυγχρονισμό όλων των υποδομών που έχουν γίνει επί εποχής Μπούση, γίνεται ξανά talk of the town. Σε ολόκληρο το νησί.

Ο ΟΦΗ πλέον “πατάει” γερά στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά με τις συνεργαζόμενες ακαδημίες του. Έχοντας από πίσω το νομό Ηρακλείου και μια ολόκληρη δεξαμενή άντλησης παιδιών, όπως και αυτές του Ερασιτέχνη που τροφοδοτούν την Elite Academy της ΠΑΕ.

Οι γονείς των παιδιών που έρχονται από άλλους νομούς, τα ίδια τα παιδιά βλέποντας όχι μόνο τα ποδοσφαιρικά οφέλη που έχουν αλλά και ότι πρόκειται να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που είναι μεν ανταγωνιστικό αλλά απόλυτα υγιές σε όλα τα επίπεδα, διαλέγουν τον ΟΦΗ παρότι υπάρχουν οι “εκτός Κρήτης πειρασμοί”.

Και κάπως έτσι, όλα τα ταλέντα της Κρήτης έχουν τον ΟΦΗ ως το νούμερο 1 προορισμό τους αντί να μεταναστεύουν εκτός νησιού και να χάνονται, για τον ίδιο τον σύλλογο ποδοσφαιριστές που κανονικά ο σύλλογος θα έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή τους.

Όπως συμβαίνει πλέον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook