Μεγάλη συνέντευξη Μπάκιτς στην Ιταλία: «Θέλω να βρεθώ στα play offs με τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Μάρκο Μπάκιτς παραχώρησε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Ιταλίας με αφορμή την παρουσία της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League τονίζοντας παράλληλα ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στα play offs της Super League 1 με τον ΟΦΗ.

Η Φιορεντίνα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Opap Arena στο πλαίσιο του τελικού του Conference League. Ο παίκτης του ΟΦΗ και πρώην της Φιορεντίνα, Μάρκο Μπάκιτς, παραχώρησε δηλώσεις στο firenzeviola.it με αφορμή την παρουσία των Βιόλα στον μεγάλο τελικό, μιλώντας παράλληλα για την παρουσία του στην Ελλάδα και στον ΟΦΗ.

Όσα είπε ο παίκτης του ΟΦΗ:

Πώς βίωσες το φετινό πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

«Στόχος μας στην αρχή της σεζόν ήταν να φτάσουμε στη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Τελικά, για πολλούς λόγους, δεν τα καταφέραμε. Αν πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου, η χρονιά ήταν καλή. Έδειξα την αξία μου και έχω κάνει θετικά πράγματα. Φυσικά, στο μέλλον θα ήθελα να μπορώ να παίξω στα πλέι οφ με την ομάδα μου: Είμαι ανταγωνιστικός άνθρωπος».

Μόλις τελείωσε η δεύτερη χρονιά σου στην Ελλάδα, μετά από εμπειρίες σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βέλγιο: Πώς αξιολογείς την εμπειρία σου στη Super League;

«Έχω ταξιδέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και έχω μάθει πολλά όπου κι αν βρέθηκα. Τώρα στην Ελλάδα έχω βρει ένα καλό επίπεδο ποδοσφαίρου, υπάρχουν μεγάλες ομάδες – ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ – που ανεβάζει πολύ το επίπεδο αυτού του πρωταθλήματος, είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανα».

Περίμενες, όταν αντιμετώπισες τη Φιορεντίνα σε φιλικό τον περασμένο Αύγουστο, ότι οι Βιόλα θα επέστρεφαν στον τελικό του Conference League;

«Είχα ήδη μιλήσει για αυτό με τους συμπαίκτες μου εκείνο το βράδυ του Αυγούστου μετά τον φιλικό αγώνα στο Αρτέμιο Φράνκι. Είπαμε αμέσως ο ένας στον άλλο ότι η Βιόλα είχε πολλή ποιότητα και πολλούς σημαντικούς παίκτες. Στη Φλωρεντία υπάρχουν παίκτες που ξέρουν να κάνουν τη διαφορά και αυτή τη σεζόν. Η Φιορεντίνα παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο για χρόνια και οι Βιόλα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τον τελικό».

Τι τελικό περιμένεις στην Αθήνα;

«Για τους φιλάθλους στην Ελλάδα, το ματς στις 29/5 θα έχει μεγάλη σημασία. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μιλούν μόνο για αυτό το ματς εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και για την κόντρα που υπάρχει με τους οπαδούς της ΑΕΚ, στο γήπεδο της οποίας θα γίνει ο τελικός. Μην υποτιμήστε τους Ερυθρόλευκους: Θα σας πω ότι είναι μια ομάδα που έχει παίκτες με τρελά προσόντα, όπως ακριβώς και η Φιορεντίνα. Έχω ζήσει από κοντά τον Ολυμπιακό και έχω παρακολουθήσει το 90% των αγώνων της Φιορεντίνα και επαναλαμβάνω: Θα είναι ένα ματς που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες».

Πόσο σημαντική θα είναι η ατμόσφαιρα από την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού  στον αγώνα;

«Πάρα πολύ. Όταν παίζαμε με τον ΟΦΗ στο γήπεδο του Ολυμπιακού, είχαμε πραγματικά την αίσθηση ότι παίζουμε κόντρα σε 12-13 παίκτες. Υπάρχει μια τρελή ατμόσφαιρα… Οι Έλληνες οπαδοί είναι τρελοί (γέλια). Όλοι τραγουδάνε, είναι κάτι που μπορείς να δεις μόνο στα γήπεδα της Νότιας Αμερικής Θεωρητικά, η έδρα, όπως και στους τελικούς, θα πρέπει να είναι εξίσου μοιρασμένη, αλλά να είσαι σίγουρος ότι οι γηπεδούχοι θα κάνουν τα πάντα για να μπουν μέσα ή να πάρουν περισσότερα εισιτήρια».

Πώς σου φάνηκε όμως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στο γήπεδο των ιστορικών αντιπάλων του;

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα έξτρα ερέθισμα για τους Ερυθρόλευκους. Αλλά και πίεση. Είμαι φίλος με πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού και ξέρω ειλικρινά ότι θέλουν οπωσδήποτε να κερδίζουν στο γήπεδο όσων είναι οπαδικά εχθροί. Οι οπαδοί της Βιόλα θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να ακουστούν, γιατί θα βρουν ένα γήπεδο – φοβάμαι – εξ ολοκλήρου ερυθρόλευκο. Έχω την αίσθηση ότι για τον Ολυμπιακό θα είναι σαν να παίζεις στο σπίτι».

Πώς μπορεί η Φιορεντίνα να βάλει σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό και το αντίστροφο;

«Οι Βιόλα έχουν έναν σπουδαίο προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα προετοιμάσει τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστεύω ότι αν η Φιορεντίνα έχει ένα πλεονέκτημα, είναι η εμπειρία που συσσωρεύτηκε την περασμένη σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν επίσης έναν πολύ καλό προπονητή. Ο Mεντιλίμπαρ έχει φέρει πολλές ισορροπίες στην ομάδα, ενώ πριν ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα.

Μου αρέσει πολύ ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης. Μπορεί να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή, όπως ακριβώς ο Μποναβεντούρα, που πέτυχε επίσης ένα υπέροχο γκολ χθες. Λοιπόν, οι δυο τους μπορούν να είναι τα έξτρα όπλα των αντίστοιχων προπονητών τους στον τελικό».

Για τον Ελ Κααμπί:

«Τα πέντε γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα τα λένε όλα. Η Φιορεντίνα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Ο Μαροκινός είναι επίσης ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι με ένα σουτ. Νομίζω ότι ο Ελ Κααμπί είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε εύκολα να παίξει σε ένα από τα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε για τον Στέβαν Γιόβετιτς: Ήρθατε σε επαφή πρόσφατα πριν από τον τελικό;

«Μιλάω με τον Στέβαν κάθε μέρα, ακόμα και χθες το βράδυ. Αλλά όσον αφορά τον τελικό, τον αφήνω ήσυχο μιας και είναι πολύ “τεντωμένος”… Πρέπει να μείνει ήρεμος. Είμαστε εξαιρετικοί φίλοι, συμπαίκτες μας στην εθνική ομάδα και οι οικογένειές μας είναι πολύ κοντά. Δεν είναι στο χέρι μου να πω πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας στην Αθήνα για αυτόν, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι δε θα είναι ένας κανονικός αγώνας γιατί έζησε πολύ σημαντικές στιγμές στη Φλωρεντία. Πάντα ακολουθεί τη Φιορεντίνα με μεγάλη στοργή από μακριά».

Πόσο σου λείπει η Φλωρεντία;

«Είναι μια πόλη που κουβαλάω στην καρδιά μου καθημερινά: Η Φιορεντίνα είναι η μόνη ομάδα στην οποία έπαιξα στο παρελθόν και την ακολουθώ πάντα. Ελπίζω να επιστρέψω να την επισκεφτώ με την οικογένειά μου πολύ σύντομα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook