Σενάρια για αύξηση του ορίου απαγόρευσης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αρκετές είναι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξασφάλιση αδειοδότησης οπότε και θα αναγκαστούν σε αυτή την περίπτωση να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών, κάτι που σκέφτεται η ΕΠΟ να αλλάξει.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα και των ελληνικών ομάδων οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Σχεδόν οι μισοί σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξασφάλιση της αδειοδότησης από την ΕΠΟ με την οποία θα μπορούν να κινηθούν όπως θέλουν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται απαγόρευση ανανέωσης συμβολαίων (εκτός αυτών που είναι κάτω των 22) αλλά και μεταγραφών ποδοσφαιριστών που ξεπερνούν τα 22 έτη. Εάν, λοιπόν οι μισές ομάδες δεν πάρουν την αδειοδότηση αυτό ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει και την αποχώρηση αρκετών παικτών οι οποίοι όχι μόνο δεν θα μπορούν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον σύλλογο όπου και άνηκαν αλλά δεν θα μπορούν και να αλλάξουν ποδοσφαιρική στέγη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των “προβληματικών” ΠΑΕ.

Αυτό το γεγονός προβληματίζει την ΕΠΟ, καθώς όπως προείπαμε αρκετοί θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα στο να υπογράψουν σε κάποιο -εντός συνόρων- σύλλογo και υπάρχει η σκέψη για αύξηση του ορίου…απαγόρευσης στα 25 έτη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook