Οι 30.000 ευρώ, τα σπασμένα καθίσματα και η ΕΕΑ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει στον ΟΦΗ – όπως τονίζουν – για την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που κάνει λόγο για κατάπτωση της εγγυητικής του συλλόγου ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η υπόθεση δεν επηρεάζει την προσπάθεια για την αδειοδότηση.

Οι εταιρείες “HOCHTIEF A.E” και ” ADVAGO A.E ” προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ζητώντας το ποσό των 30.000 ευρώ που οφείλεται από την εποχή Βατσινά (!) και τα οποία αφορούσαν σπασμένα καθίσματα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στον ΟΦΗ ήταν ενήμεροι για την σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΑ και όπως λένε οι ίδιοι “δεν τίθεται κανένα θέμα τιμωρίας του ΟΦΗ. Άλλωστε, η εγγυητική επιστολή του ΟΦΗ είναι 350.000 ευρώ και εφόσον δεν δοθούν τα χρήματα, μπορούν οι εταιρείες να τα εισπράξουν από εκεί και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά”.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εξέτασε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση το φάκελο του Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Φαιζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ , αποφάσισε να του χορηγήσει άδεια για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.
Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των παρακάτω ΠΑΕ:
* ΟΦΗ για οφειλές προς τις ΑΕ “HOCHTIEF A.E” και ” ADVAGO A.E “.
* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή DAVOR KUKEC.
* Της ΚΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ για οφειλή προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών.
* Εξέτασε, αίτημα των ΠΑΕ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ  για μελέτη των φακέλων τους και αποφάσισε:
– Αναβάλλει κατά πλειοψηφία την εξέταση των αιτημάτων των δύο ΠΑΕ, για χρόνο μετά τη λήξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2011 -2012, οπότε και θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων, που θα μετάσχουν στα Επαγγελματικά πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013, όπως ορίζονται από τη Super League και τη  Football League.
Τέλος, έκρινε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτης Βελλής δικαιούται να μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος των μετοχών του σε οποιονδήποτε τρίτο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook