Τα σενάρια μετά την μη αδειοδότηση του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ήταν κάτι που οι περισσότεροι το περίμεναν. Τα πρώτα μηνύματα είχαν έρθει εδώ και καιρό και χθες οι άνθρωποι του ΟΦΗ όσο και αν ήθελαν να μην το πιστέψουν μέσα τους ήξεραν πως δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Έτρεξαν, πάλεψαν, έκλεισαν τρύπες, ήρθαν σε συμφωνίες με ποδοσφαιριστές αλλά η Επιτροπή Αδειοδότησης δεν συγκινήθηκε από αυτά. Η Επιτροπή έμεινε στον τύπο και έχασε την ουσία, όπως τόνισε πως μπορεί να γίνει στον Athletic Radio ο εκ των νομικών της ΠΑΕ, Ντίνος Μανταδάκης.Το κακό έγινε και επίσημο πλέον και η ΕΠΟ δεν έδωσε αδειοδότηση στον ΟΦΗ… και με την βούλα.

Μια πολύ δύσκολη μέρα για τον σύλλογο είναι γεγονός καθώς αν δεν αλλάξει κάτι ο ΟΦΗ δεν έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές πλην Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών, δεν έχει επίσης το δικαίωμα να ανανεώσει συμβόλαια παικτών του που λήγουν αυτό το καλοκαίρι αν είναι πάνω από 22 ετών επίσης, ενώ μειώνεται κατά 20% το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πλέον καλείται τη νέα σεζόν να παλέψει για την παραμονή, το πιο πιθανόν με παιδιά που δεν θα έχουν εμπειρίες από Super League.

Με όλα τα παραπάνω και δεδομένου ότι λήγουν τα συμβόλαια τους, ο ΟΦΗ αποχαιρετάει τους Χόρχε Λόπεζ, Βεζυρίδη, Γεωργίου, Μάντζιο, Παπουλή, Πίτσο, Καλάιτζιτς, Μποντόρ, Ουκάρ, Γαλανόπουλο, Ταυλαρίδη, Βερόν, Ξενοδόχοφ. Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι εξ αυτών αποτελούν ουσιαστικά παρελθόν και πριν την απόφαση της επιτροπής, ωστόσο αν ο ΟΦΗ είχε το δικαίωμα θα προσπαθούσε να κρατούσε στο ενεργητικό του κάποιους εξ αυτών. Συμβόλαιο με τον ΟΦΗ έχουν οι  Ζόρντι Λόπες (έχει ήδη κάνει προσφυγή, για να μείνει ελεύθερος), Ζορμπάς, Καμπάνταης, Βάντο (ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν καυώς υπάρχει συμφωνία για να φύγει), Σόουζα, Μονιάκης, Ζαχαράκης,Σαχσανίδης και Χαριτωνίδης οι οποίοι και μπορούν να μείνουν στην ομάδα.

Απο τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο ΟΦΗ θα πρέπει να ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να “χτίσει” μια νεανική ομάδα, η οποία θα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική για να διεκδικήσει κάποια πράγματα για τη νέα σεζόν. Στον ΟΦΗ είναι βέβαιο πως θα αναζητηθούν παίκτες από τα τμήματα υποδομής, ενώ στην ομάδα έχουν ήδη κινηθεί η διαδικασίες για την ανάδειξη ταλέντων από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό είναι μία αισιόδοξη νότα καθώς θα γίνει μία στροφή σε νέα παιδιά που θα μπορούν να αναδειχθούν, ωστόσο ακόμα και έτσι το πιο πιθανό είναι η ομάδα να αποδυναμωθεί.

Οι παραπάνω εξελίξεις φέρνουν προ των πυλών της πρώτης ομάδας τους Γιαγκιόζη,Μπρόκο,Σκουτέλη,Ντελία, Παπαδιό,Μπολάκη και Δαμιανάκη. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές άνω των 22 ετών οι παραπάνω παίκτες, πιθανότατα να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα.

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook