Mανταδάκης: “Tο οικοδόμημα του πρωταθλήματος θα σωριαστεί”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Απαισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του ΟΦΗ, Κωνσταντίνος Μανταδάκης. Ο νομικός εκπρόσωπος των Κρητικών εξέφρασε την άποψη πως οι έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια θα μείνουν πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες και έτσι θα δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, το οποίο δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον.

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Μανταδάκης στάθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν πήρε άδεια ο κρητικός σύλλογος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μανταδάκη στον Nova ΣΠΟΡ fm 94, 6 

Για την απόφαση να μην πάρει ο ΟΦΗ άδεια:

«Η απόφαση περιμέναμε πως θα είναι συνολική, δηλαδή θα έπαιρναν άδεια ή όλες οι ομάδες ή καμία. Ο φάκελος μας ήταν αρκετά καλός. Τα περισσότερα ήταν τακτοποιημένα, άλλα υπήρξαν μερικά πράγματα που τα φτιάξαμε εκπρόθεσμα όπως και έκαναν και άλλες ομάδες. Ο ΟΦΗ δεν είναι μικρό μέγεθος, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στο θέμα των υποδομών που διαθέτει σαν σύλλογος»

Για το σκεπτικό της απόφασης:

«Δεν έχουμε το σκεπτικό της απόφασης και δεν νομίζω να το πάρει κανείς. Όπως έγινε και πέρυσι».

Για την υπόθεση του Βλόνταρτσικ:

«Το θέμα του Βλόνταρτσικ δεν έχει εισαχθεί ακόμη ούτε καν στην ΦΙΦΑ» 

Για τις υποθέσεις του Χόρχε και Ζόρντι Λόπεζ:

«Η υπόθεσή τους είναι ένα θέμα, το οποίο δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λογικές οι οποίες είναι άλλων εποχών. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ξεχνάμε που ζούμε. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Δεν θέλω να πιστεύω πως για 30, 40, 50 χιλιάδες ευρώ δεν δόθηκαν αδειοδοτήσεις. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να είναι τόσες αυστηρές για τις ομάδες σε μία τέτοια εποχή».

Για την συνάντηση που είχαν με την ΕΠΟ μερικές ΠΑΕ:

«Πριν από καιρό υπήρξε συνάντηση μεταξύ του ΟΦΗ και μερικών άλλων ομάδων με την ΕΠΟ. Είχαμε συζητήσει το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να υπάρξει στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Έτσι είχαμε πει να μην ισχύουν τα κριτήρια που υπάρχουν για τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης. Ωστόσο, στο τέλος οι περισσότερες ομάδες υποχώρησαν με αποτέλεσμα τώρα να μην πάρουν άδεια. Εμείς σαν ΟΦΗ είπαμε πως το ποδόσφαιρο θα γίνει δυο ταχυτήτων αν δεν πάρουν όλες οι ομάδες άδεια. Επίσης, αυτό θα έκανε κακό και στα ταμεία των ΠΑΕ, καθώς θα ερχόταν η NOVA να μας μειώσει τα έσοδα. Επίσης, είχαμε πει πως θα πρέπει να υπάρχουν χρηματικά πρόστιμα για τις ομάδες και όχι να μην παίρνουν καθόλου αδειοδότηση. Αυτό θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν».

Για το αν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των ομάδων που δεν πήραν άδεια: 

«Μεταξύ των 6 ΠΑΕ υπάρχουν συζητήσεις. Αυτή την στιγμή κινδυνεύει όλο το μαγαζί». 

Για τις ομάδες που πλήρωναν στην ώρα, αλλά στο τέλος υποβιβάστηκαν:

«Πρώτα πρέπει αυτές οι ομάδες να κοιτάξουν τα εσωτερικά τους και γιατί υποβιβάστηκαν. Είναι άσχημο αυτή την εποχή να αρχίσουν αντιδικίες μεταξύ των ομάδων».

Για το επόμενο πρωτάθλημα:

«Αυτό το οικοδόμημα θα σωριαστεί του χρόνου, καθώς ο κόσμος θα σταματήσει να το παρακολουθεί, γιατί δεν θα έχει σοβαρές ομάδες και σοβαρούς παίκτες. Φοβάμαι πως θα υπάρξει ένα ενιαίο πρόβλημα για όλους τους συλλόγους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook