Στην αντεπίθεση oι μη αδειοδοτούμενοι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Λίγα μόλις λεπτά μετά τη επίσημη ανακοίνωση για τη μη αδειοδότηση έξι ομάδων της Σούπερ Λιγκ, ξεκίνησαν τα… όργανα με απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις ορισμένες ΠΑΕ, ανάμεσα στις οποίες δεν βρίσκεται αρχικά ο ΟΦΗ, σκέφτονται να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Μάλιστα όπως λένε σε μια εποχή που η χώρα βουλιάζει οικονομικά και το “κούρεμα” είναι καθημερινό φαινόμενο, δεν γίνεται μια επιτροπή Ομοσπονδίας να καταδικάζει μια ΠΑΕ επειδή δεν διακανόνισε έγκαιρα τις οφειλές της, ή επειδή το πλάνο βιωσιμότητας της δεν κρίθηκε επαρκή.

Την ίδια ώρα στην… αντεπίθεση αναμένεται να περάσει και ο ΠΣΑΠ καθώς πολλά μέλη-παίκτες θα βγούν πρόωρα στην ανεργία. Αν υπολογίσουμε ότι από την κάθε ομάδα που δεν αδειοδοτήθηκε υπάρχουν περίπου 10 παίκτες που δεν μπορούν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους, (στον ΟΦΗ είναι 14) θα υπάρξουν 60-70 παίκτες που για αγωνιστικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να πάρουν μεταγραφή για παράδειγμα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, για λόγους αδειοδότησης δεν θα μπορέσουν να πάνε στις έξι “κομένες” και μοιραία μένουν 6-7 ομάδες που και να θέλουν δεν μπορούν να τους “απορροφήσουν” όλους. Συν βέβαια το γεγονός ότι οι ομάδες που μπορούν να κάνουν μεταγραφές θα ρίξουν 50-60% κάτω τα συμβόλαια και όσοι παίκτες είναι “τυχεροί” και βρουν ομάδα τότε θα πάρουν (;) τα μισά και λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έπαιρναν υπό άλλες συνθήκες.

Και φτάνουμε στην NOVA η οποία αποδεδειγμένα θα προσπαθήσει να σπάσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο καθώς το… προϊόν που αγόρασε και χρυσοπλήρωσε, είναι πλέον υποβαθμισμένο, οπότε αναμένεται να ασκηθούν αρκετές πιέσεις από όλους για να μην συμβεί το… μοιραίο.

Η … αντεπίθεση ξεκίνησε και το καλοκαίρι αναμένεται, έτσι κι αλλιώς, καυτό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook