Πρόταση για αύξηση των ομάδων και ακύρωση των ποινών!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αρκετά είναι τα σενάρια που προκύπτουν για την… επόμενη ημέρα στην Σούπερ Λιγκ. Πρόταση Εργοτέλη για αύξηση των ομάδων σε 19 ενώ πλέον ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και ακύρωση των ποινών για τις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση.

Πηγή athleticradio.gr

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση και επακολουθήσει η εισβολή των φιλάθλων, έγιναν δύο παρασυμβούλια έξω από την αίθουσα. Στο πρώτο ήταν οι αδειοδοτημένες ομάδες και το δεύτερο αυτές που δεν αδειοδοτήθηκαν καθώς ήθελαν όλοι να χαράξουν μια κοινή γραμμή. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων έπεσε στο… τραπέζι μια πρόταση από τον Εργοτέλη, που ουσιαστικά τους αφήνει όλους ευχαριστημένους. Να αυξηθούν οι ομάδες σε 19 έτσι ώστε να ΜΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ (Δόξα Δρ., Παναιτωλικός, Εργοτέλης) που έχουν πάρει άδεια και μαζί με τους τρεις που θα βγουν από την Β’ Εθνική να συμπληρώσουν την 19άδα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα οφέλη είναι αρκετά. Καταρχήν με μια πρώτη ματιά θα αποκατασταθεί η αδικία να πέσουν ομάδες που έχουν πάρει άδεια και να παραμείνουν, χωρίς μάλιστα κυρώσεις, ομάδες που δεν πήραν άδεια. Γιατί δεδομένα κάποιες ομάδες (Πανιώνιος, Κέρκυρα) που σώθηκαν έκαναν μεταγραφές σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Εργοτέλη που προτίμησε να είναι συνεπείς οικονομικά και δεν έκανε μεταγραφές. Αυτός ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός και από την στιγμή που απ’ ότι φαίνεται θα περάσει να μην υπάρξουν τιμωρίες για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, θα υπάρχει μια μεγάλη αδικία.

Επίσης με την πρόταση αυτή θα “βολευτεί” και η NOVA καθώς θα δείξει περίπου 50 περισσότερα παιχνίδια και μάλιστα με όλες τις ομάδες ενισχυμένες αγωνιστικά, άρα δεν θα κόψει λεφτά από τα τηλεοπτικά, αλλά και ο ΠΣΑΠ καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα μείνουν “άνεργοι” ούτε θα αναγκαστούν να πάνε σε ομάδα για ένα κομμάτι ψωμί, όλοι σχεδόν οι Έλληνες επαγγελματίες παίκτες.

Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι ότι τα 40 εκατομμύρια της τηλεόρασης θα μοιραστούν σε 19 και όχι σε 16 ομάδες αλλά αυτό οι ομάδες το “προσπερνούν” μπροστά στα υπόλοιπα καλά της υπόθεσης.

Η πρόταση περιλαμβάνει 19 ομάδες για την φετινή περίοδο και την μεθεπόμενη περίοδο 18, όπερ σημαίνει ότι αν ισχύσει αυτό το σενάριο θα υποβιβαστούν φέτος 4 ομάδες από την Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα τέθηκε το θέμα ο αριθμός “18” να είναι μόνιμος αλλά αν η ΕΠΟ θελήσει να γίνει και πάλι 16 τότε αυτό θα γίνει μέσα στην επόμενη τριετία.

Η εξέλιξη αυτή “εξυπηρετεί” και τις μη αδειοδοτούμνες ομάδες που θα πάρουν ως
“αντάλλαγμα” την απαλλαγή τους από τις ποινές. Το συμβούλιο την ερχόμενης Δευτέρας λοιπόν, οπαδών επιτρέποντος, αναμένεται “καυτό”.

Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ακύρωση των ποινών!
Την Δευτέρα, εκτός από το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 19, θα συζητηθεί και το πολύ ενδιαφέρον θέμα με τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν στις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Σήμερα πάντως επικράτησε η “τάση” να μην υπάρχουν κυρώσεις και οι νη αδειοδοτημένες ομάδες, όπως και ο ΟΦΗ, να κάνουν κανονικά μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων σε μια προσπάθεια για να μην κοπούν χρήματα από το συνδρομητικό κανάλι.

“Ότι έγινε φέτος, έγινε. Να προχωρήσουμε χωρίς ποινές και να φτιάξουμε νέες ποινές για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα είναι στο πνεύμα της εποχής και οι οποίες δεν πρόκειται να αλλάξουν με καμία άλλη απόφαση”, ήταν το σύνθημα που επικράτησε σήμερα στην Σούπερ Λιγκ καθώς το πρόβλημα είναι ναι μεν των έξι ομάδων που δεν πήραν άδεια, αλλά επηρεάζει γενικότερα όλες τις ομάδες.

Μάλιστα συζητήθηκε με την έναρξη του πρωταθλήματος να συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τις ποινές τις αδειοδότησης που εάν συμφωνηθούν θα υπογραφούν από όλους τους προέδρους των ΠΑΕ και θα υπάρχει σχετική ρήτρα, έτσι ώστε να μην τεθεί ξανά θέμα αλλαγής των ποινών, σε περίπτωση που μία η περισσότερες ομάδες δεν πάρουν σε ένα χρόνο από τώρα, αδειοδότηση.

Στην πρόταση για να μην ισχύσουν φέτος οι ποινές φαίνεται πως συμφωνεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που πήγε στην Σούπερ Λιγκ μετά την διακοπή της συνεδρίασης και είχε μια άτυπη συζήτηση με όλους σχεδόν τους παράγοντες αλλά και οι περισσότερες ομάδες που πήραν άδεια, με “αντάλλαγμα” την ψήφιση των ομάδων σε 19, έτσι ώστε να σωθούν και οι τρεις ομάδες που έπεσαν, αλλά είχαν άδεια.

Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχει ένα “μέτωπο” των έξι μη αδειοδοτημένων ομάδων και των τριών που υποβιβάστηκαν και οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία για να περάσουν τόσο την αύξηση των ομάδων σε 19 όσο και την κατάργηση των ποινών για όσες ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθηκαν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook