Καυστική ανακοίνωση του ΟΦΗ κατά Ε.Α.Υ.Ν.Η!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με μια καυστική ανακοίνωση η ΠΑΕ ΟΦΗ βγαίνει στην αντεπίθεση μετά την επιστολή της Ε.Α.Υ.Ν.Η και τονίζει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νομική αντίδραση.

Η διοίκηση του συλλόγου πήρε θέση για την σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης η οποία δεν απομόνωσε τους ταραξίες από τους φιλάθλους του ΟΦΗ με αποτέλεσμα όλη η Ελλάδα να κάνει λόγο για “δολοφόνους – οπαδούς του ΟΦΗ”, φράση που χρησιμοποίησε στην επιστολή της η Ε.Α.Υ.Ν.Η.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ

Η ΠΑΕ ΟΦΗ πληροφορήθηκε με απορία την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
Όχι μόνο γιατί δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για την έδρα μας, αφού στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» δε συνέβη το παραμικρό καθ? όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και φυσικά ούτε στον αγώνα της Κυριακής, αλλά και γιατί προχωρά ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας γενικά και αόριστα τους οπαδούς της ομάδας μας «δολοφόνους», συνδέοντάς τους με την έξαρση της βίας που παρατηρείται δυστυχώς τον τελευταίο καιρό σε ευρύ κοινωνικό φάσμα.
Πιστεύουμε ότι το συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας δεν υπάρχει για να καλλιεργεί κοινωνικό ρατσισμό και να περιθωριοποιεί και να αποδίδει κατηγορίες σε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων.
Τα όποια επεισόδια διεξήχθησαν στην παραλιακή λεωφόρο, μακριά από το γήπεδο, από κουκουλοφόρα στοιχεία, δεν αφορούν το κίνημα των φίλων του ΟΦΗ συνολικά.
Αν αποδεδειγμένα συμμετείχαν μεμονωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ, ας υπάρξει έρευνα για όσους έχουν ατομική ευθύνη και ας αποδοθούν κατηγορίες, και όχι να σπιλώνεται μια κοινότητα χιλιάδων ανθρώπων.
Όταν κάποιος συμμετέχει σε επεισόδια και προχωρά σε πράξεις όπως αυτές που περιγράφονται στην εν λόγω ανακοίνωση, δεν πιστεύουμε ότι το πρώτιστο χαρακτηριστικό στοιχείο που πρέπει να του αποδοθεί είναι «οπαδός του ΟΦΗ», αλλά πολλά άλλα!
Η ιδιότητα του «οπαδού» οποιασδήποτε ομάδας, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι αυτή που πρέπει να προβληθεί και να επισημανθεί!
Ούτε θα δικαστεί κάποιος με βάση αυτή την ιδιότητα!
Άλλωστε και η ΠΑΕ ΟΦΗ και οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας έχουν ήδη καταδικάσει τα γεγονότα.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ νιώθει θιγμένη από την ανακοίνωση αυτή καθώς αισθάνεται ότι φέτος έχει προστατέψει αποτελεσματικά και την έδρα της και τον άμεσα περιβάλλοντα χώρο, κάτι που αποδεικνύεται και από όλες τις εκθέσεις διαιτητών/παρατηρητών, και επιφυλάσσεται για κάθε νομική αντίδραση.
Παράλληλα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεργασία με την ηγεσία της αστυνομίας για την πάταξη κρουσμάτων βίας.