Τουγλής: «Αντιμετωπίσιμο το χρέος της ΠΑΕ ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Σήφη Κορωνάκη και Κώστα Τουγλή με τον δεύτερο να κάνει λόγο για «πρόεδρο που δεν ξέρει τι έχει μέσα ο φάκελος της αδειοδότησης». Το μέλος της Διοικούσας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα έχουν συμβεί στην ΠΑΕ ΟΦΗ το τελευταίο χρονικό διάστημα και βεβαίως στην κόντρα που υπάρχει με τον Σήφη Κορωνάκη.

Ο Κώστας Τουγλής μίλησε με «σκληρά λόγια» για τον πρόεδρο της ΠΑΕ ενώ σε αντίθεση με όσα υποστήριξη ο Σήφης Κορωνάκης, το μέλος της Διοικούσας υποστηρίζει ότι το «χρέος του ΟΦΗ είναι αντιμετωπίσιμο και σε 3 χρόνια ο σύλλογος θα έχει εξυγιανθεί».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές του Κώστα Τουγλή για τον Σήφη Κορωνάκη διαχωρίζοντας την θέση τους (Πουλινάκης, Τσαμπουράκης) απέναντι σε όσα έχει πει μέχρι τώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τουγλής στον Athletic Radio 104,2

Για όσα είπε ο Σήφης Κορωνάκης κατά των πρώην προέδρων της ΠΑΕ: «Κατηγορούνται αυτοί που εργάζονται για την εξυγίανση και την σωτηρία του ΟΦΗ και εξυμνούνται εκείνοι που οδεύουν τον σύλλογο στην καταστροφή. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να μάθουμε το πλήρες χρέος του ΟΦΗ. Δεν κατηγορήσαμε κανέναν αλλά αναγνωρίσαμε την προσπάθεια όλων, του Γιάννη Κουράκη και του Νίκου Μαχλά. Δεν κατηγορούμε όμως κανέναν γιατί αναγνωρίζουμε την δική τους προσπάθεια. Ο Γιάννης Κουράκης και ο Νίκος Μαχλάς έχουν πάρει δάνεια στο όνομα τους και ενώ δεν βρίσκονται στον ΟΦΗ».

Για τις δηλώσεις περί πτώσης του ΟΦΗ στην Δ’ Εθνική: «Τον τελευταίο καιρό ακούγονται «μαύρα» πράγματα για τον ΟΦΗ όμως σας πληροφορώ ότι δεν είναι «μαύρα». Αυτό που κάναμε είναι ένα σχέδιο σωτηρίας για τον ΟΦΗ. Σε αυτό το σχέδιο είδαμε τα έσοδα μας και τα έξοδα μας. Μας βοηθάει η χρονιά που έρχεται. Αυτό το σχέδιο θα φανεί στο μέλλον. Κάποιοι δεν ασχοληθήκαμε με το να λέμε παχιά λόγια και να κατηγορούμε μέσα από τα ΜΜΕ. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό το σχέδιο και έχουμε κάνει κάποια βήματα. Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς. Όταν δεν πιστεύεις ότι αξίζεις να βρίσκεσαι στην Σούπερ Λιγκ, πως θα πας την Δευτέρα στην ΓΣ της Σούπερ Λιγκ για να τους πείσεις ότι πρέπει να βρίσκεσαι σε αυτήν την κατηγορία;»

Για το πλάνο εξυγίανσης της ΠΑΕ: «Εκχωρήσαμε στους ποδοσφαιριστές τα τηλεοπτικά που αντιστοιχούν στις οφειλές που αντιστοιχούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Τον μεγαλύτερο όγκο των προσφυγών τον έχει ο κύριος Ευαγγελάτος. Καταφέραμε να ρυθμίσουμε αυτά τα χρέη για την επόμενη χρονιά. Τι μας μένει από εκεί και πέρα; Μας μένει το χρέος που ξεκινάει από την 1 Ιαν. 2012 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Με την συναίνεση των ποδοσφαιριστών μπορούμε να βρούμε την λύση. Εμείς από την πλευρά μας, κάναμε την πρόταση να εκχωρήσουμε το ποσό των1,3 εκ.ευρώ στα τηλεοπτικά των 2013 και 2014. Αυτό το σχέδιο που έχουμε ξεκινήσει, το αντιγράφουν και άλλες ομάδες όπως είναι ο Άρης και η Κέρκυρα. Αφού επιτύχουμε αυτό το πράγμα, μας μένουν οι φόροι, τα δάνεια και το ΙΚΑ. Αυτό είναι μια απάντηση σε όσους λένε ότι το χρέος της ΠΑΕ φτάνει τα 12 και τα13 εκ.ευρώ. Ο ΟΦΗ μπορεί να αντιμετωπίσει το άνοιγμα του. Εμείς από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειάζεται. Να κάνουμε ένα μπάτζετ ύψους1 εκ.ευρώ. Θα εξοικονομήσουμε ένα ποσό της τάξης των4 εκ.ευρώ και σε 3 χρόνια η ομάδα θα έχει εξυγιανθεί. Οποιοδήποτε διοικητικό συμβούλιο ξεφύγει από αυτό το σχέδιο, δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την επιχείρηση υλοποίησης του σχεδίου: «Έχουν γίνει βήματα σχέδια υλοποίησης αυτού του σχεδίου και προφανώς αυτά που λέει ο κύριος Κορωνάκης τον έχουν… μακριά από όσα μπορούμε να πετύχουμε. Απέχουν αρκετά τα λόγια του κυρίου Κορωνάκη από το σχέδιο που έχουμε προετοιμάσει για την σωτηρία του ΟΦΗ. Όπως και εμείς είχαμε άλλα σχέδια για τα εισιτήρια διαρκείας. Τον κόσμο τον θέλουμε κοντά μας και να στέκεται στο πλευρό μας. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ενέργειες και αποφάσεις όπως αυτή της συνάντησης της ερχόμενης Τετάρτης. Είναι δυνατόν να συμφωνώ με κατηγορίες για άλλους ανθρώπους. Και αν κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του, ας φύγει. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε κάποιοι για αδειοδότηση όταν δεν γνωρίζουν τι έχει μέσα ο φάκελος της αδειοδότησης!»

Για τις κατηγορίες για το ποσό των 160 χιλ. ευρώ που δεν ήρθαν ποτέ: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αδειοδότηση, χτυπήσαμε αρκετές πόρτες. Μια από αυτές μας υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει160 χιλ.ευρώ. Αυτός ο άνθρωπος δεν κατάφερε να φέρει για διάφορους λόγους αυτό το ποσό. Δεν χρωστούσε στον ΟΦΗ. Απλά ήθελε να βοηθήσει».

Για την μη αδειοδότηση του ΟΦΗ: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της βιωσιμότητας. Φέραμε ορκωτούς λογιστές από την Αθήνα που έκαναν πλήρη εκτίμηση των εγκαταστάσεων μας. Κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο θέμα της ρευστότητας. Και αυτό το ξεπεράσαμε αφού ήταν αποτυπωμένο με παραστατικά στοιχεία. Κατηγορηθήκαμε ότι γελούσαν μαζί μας τα μέλη της επιτροπής. Αντιθέτως γελούσαν με αυτά που είπε ο πρόεδρος στην επιτροπή της αδειοδότησης που είπε «σας παρακαλώ να μας δώσετε την αδειοδότηση γιατί ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα». Αυτά που σας λέω είναι καταγεγραμμένα. Εμείς τον αγώνα που δίνουμε στην Αθήνα ταξιδεύοντας με δικά μας έξοδα όπως και στο ξενοδοχείο πράτταμε το ίδιο. Εγώ ειδικά έχω υπογράψει μαζί με άλλα 10 άτομα την εγγυητική επιστολή ύψους307 χιλ.ευρώ. Όπως και άλλοι άνθρωποι όπως οι Βασίλης Ξημέρης, Αντώνης Κουτάντος, Γιώργος Καλουτσάκης και Μανώλης Βρέντζος που προς τιμήν του αν και δεν είναι στο συμβούλιο υπέγραψε την εγγυητική. Και εμείς τώρα θα χρεωθούμε την εγγυητική αφού έχει καταπέσει. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσκόμισε αποδείξεις οι οποίες υπάρχουν στο λογιστήριο της ΠΑΕ που ανέρχονται στα 780 ευρώ και αφορούν τα εισιτήρια του για την Αθήνα. Και αυτές οι αποδείξεις είναι στην διάθεση όλων των μετόχων της ΠΑΕ».

Για όσα υποστηρίζει ο Ηρακλής Νύκταρης: «Υπάρχουν χιλιάδες φίλαθλοι του ΟΦΗ που ενδιαφέρονται για την ομάδα. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται και ο Ηρακλής Νύκταρης. Αυτός ο άνθρωπος ήταν απέναντι μου στην ΓΣ όπου ήμουν πρόεδρος. Αυτός ο άνθρωπος έχει ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για τον ΟΦΗ. Μου τηλεφώνησε και με ρώτησε για το αν χρειαζόμαστε βοήθεια. Από την στιγμή που λέει ο Ρόβας ότι του έδωσε χρήματα, γιατί ρωτάτε εμένα;» 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook