Kώστας Φραντζέσκος: «Δεν ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

15 χρόνια μετά την μεταγραφή του από τον ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Φραντζέσκος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αποκάλυψε: «Δεν ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή μου έγινε για άλλους λόγους».

Η μετακίνηση του από την Κρήτη για την Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβρη του 1996 προκάλεσε αντιδράσεις και τριγμούς στο Ηράκλειο αλλά και ενθουσιασμό στην Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, ο τότε διεθνής μέσος πραγματοποιούσε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 17 παιχνίδια οδηγώντας τον ΟΦΗ στην έξοδο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, τον Γενάρη του 1997 ο ΠΑΟΚ του Μπατατούδη εκδηλώνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του και η μεταγραφή του ολοκληρώνεται μέσα σε  24ωρα. Οι εφημερίδες της εποχής έκαναν λόγο για “Μεσσία” με τον Φραντζέσκο να σκοράρει 16 φορές σε 20 παιχνίδια και να οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην έξοδο στην Ευρώπη που τερμάτισε πίσω από τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ παρά την απώλεια του Φραντζέσκου πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο και με την έλευση του Πέτρου Μαρινάκη δεν έχασε το τρένο για την Ευρώπη.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Κώστας Φραντζέσκος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο για το Knossos Cup – απάντησε για εκείνη την πολυκροτη μεταγραφή αποκαλύπτοντας ότι εκείνος δεν ήθελε να φύγει από τον ΟΦΗ για να πάει στον ΠΑΟΚ! «Δεν ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή μου έγινε για άλλους λόγους. Ήθελα να παραμείνω στον ΟΦΗ γιατί ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και τον κόσμο» ήταν τα λόγια του διεθνούς μέσου δίνοντας την δική του διάσταση σε αυτήν την υπόθεση.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook