Αναδρομή στον… “φουριόζο” ΟΦΗ του 2ου γύρου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έφτασε στο τέλος της ωστόσο ο ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα χρειαστεί να δώσει πλέι – οφ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στον δρόμο της επιστροφής για την Σούπερ Λιγκ.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου πήραν σε 17 παιχνίδια τους 39 από τους 51 βαθμούς που διεκδικούσε. Ο ΟΦΗ κατέκτησε 39 βαθμούς, 3 περισσότερους από τον Παναιτωλικό και 6 από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Και αποδεικνύεται ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το δίμηνο Νοέμβριο – Δεκέμβριο όπου ο ΟΦΗ πέτυχε μόλις 2 νίκες σε 7 παιχνίδια ήταν και αυτό που στοίχησε την απευθείας άνοδο.

Ακόμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ο ΟΦΗ τελείωνε το περσινό πρωτάθλημα με 69 βαθμούς τότε θα τελείωνε στην πρώτη θέση έχοντας 1 βαθμό περισσότερο από τον πρώτο Ολυμπιακό Βόλου. Το gentikoule.gr κάνει αναδρομή σε όλα τα παιχνίδια του δευτέρου γύρου και θυμάται το καθ’ ένα ξεχωριστά με τον ΟΦΗ να μετράει συνολικά 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες σε 17 παιχνίδια.

ΟΦΗ – Βέροια 2-0
Στο βροχερό Ηράκλειο, ο ΟΦΗ βρίσκει την Βέροια να παίζει φουλ άμυνα όμως τελικά με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κερδίζει με 2-0. Ο Αγρίτης με πέναλτι ανοίγει το σκορ κάνοντας το 1-0 και στο 90’ ο Μανούσος διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Αναγέννηση Καρδίτσας – ΟΦΗ 2-1
Η πιο δύσκολη, αγωνιστικά, ημέρα για τον ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αγρίτης κάνει το 0-1 ωστόσο στην χειρότερη εμφάνιση του φετινού πρωταθλήματος οι Καρδιτσιώτες καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη με γκολ των Ντοριβάλ, Αθανασιάδη. Όμως, ο χαρακτήρας που έδειξε ο ΟΦΗ σε αυτές τις δύσκολες ημέρες έφερε και την πλήρη αγωνιστική ανάσταση εν όψει της συνέχειας.

Καλλιθέα – ΟΦΗ 0-1
Στο πιο κομβικό σημείο της χρονιάς, ο ΟΦΗ πάει στο «Ελ Πάσο» με το άγχος στο φουλ αλλά και την πίεση για την κατάκτηση της νίκης. Με μια εμφάνιση «απλώς για να κερδίσουμε», ο ΟΦΗ με την βοήθεια της τύχης σκοράρει με τον Κάλαϊτζιτς φεύγει από την Αθήνα με το τρίποντο.

ΟΦΗ – Ιωνικός 3-1
Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο απόγευμα Δευτέρας και το «Γεντί Κουλέ» περιμένει να δει τα νέα πρόσωπα όπως ο Καμπάνταης. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι ξεκινάει «στραβά» και ο Ιωνικός με γκολ του Βλάχου προηγείται 0-1. Ωστόσο με 2 γκολ του Καμπάνταη και 1 του Αγρίτη, αποκαθίσταται η τάξη και ο ΟΦΗ κερδίζει με 3-1.

Διαγόρας – ΟΦΗ 0-1
Στο πρώτο ντέρμπι του δευτέρου γύρου, ο ΟΦΗ πάει στην Ρόδο αντιμετωπίζοντας τον Διαγόρα σε ένα πολύ εχθρικό κλίμα. Τελικά, ένας πρώην παίκτης των Ροδιτών, ο Ιβάν Ρούσεφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ δίνει τη νίκη στον ΟΦΗ.

ΟΦΗ – Τρίκαλα 1-1
Παρουσία 7.000 φιλάθλων, ο ΟΦΗ υποδέχεται τα Τρίκαλα δίχως όμως να πάρει τη νίκη. Ο Αγρίτης κάνει το 1-0, ο Μίνγκας ισοφαρίζει 1-1 όμως η ατυχία και το… «κατενάτσιο» των Θεσσαλών δεν επέτρεψαν την αλλαγή του σκορ υπέρ του ΟΦΗ.

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 1-1
Τα περιθώρια έχουν στενέψει και ο ΟΦΗ πάει στην Βοιωτία με στόχο το τρίποντο. Ο Μπάρκογλου με πέναλτι δίνει το προβάδισμα στον Λεβαδειακό όμως ο Βερόν με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ισοφαρίζει σε 1-1. Η ατυχία κάνει ξανά την εμφάνιση της αφού η καθολική υπεροχή και τα δοκάρια δεν επιτρέπουν στον ΟΦΗ να πάρει τη νίκη.

ΟΦΗ – Θρασύβουλος 1-0
Ο Ματίας Βερόν έχει «πάρει μπροστά» και ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Ένα σουτ του Αργεντίνου από τα όρια της περιοχής του Θρασύβουλου δίνει την λύση και ο ΟΦΗ προχωράει με το «φτωχό» αλλά σημαντικό 1-0.

Δόξα Δράμας – ΟΦΗ 0-2
Το παιχνίδι της Δράμας σημαδεύτηκε από το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΟΦΗ πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση των δύο τελευταίων χρόνων. 12 χαμένες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα πέναλτι ήταν ο απολογισμός. Εύκολη αλλά αγχωτική νίκη με 2 γκολ του Λεωνίδα Καμπάνταη.


ΟΦΗ – Εθνικός Αστέρας 1-0
Ο Εθνικός Αστέρας έρχεται στο Ηράκλειο και… «στήνει τείχος» στην περιοχή του ΟΦΗ. Οι συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες δεν φέρνουν αποτέλεσμα και τελικά στο 80ο λεπτό ο Παπουλής με δυνατό σουτ κάνει το 1-0 που είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0
Ο πρώτος νυν υπέρ πάντων αγώνας. Στις 26 Μαρτίου και σε ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ κερδίζει τους Αγρινιώτες… μόνο με 1-0 χάρις σε τέρμα του Ερόλ Μπουλούτ.


Πανθρακικός – ΟΦΗ 1-0
Η πρώτη ήττα μετά από 9 αγώνες αλλά και το… πρώτο μήνυμα της φετινής περιόδου. Ο Σουλτανίδης εκμεταλλεύεται την λάθος συνεννόηση των Βεζυρίδη – Βλόνταρτσικ και κάνει το 1-0 για τους Κομοτηνιώτες. Το παιχνίδι σημαδεύεται από την κακή διαιτησία που αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα.

ΟΦΗ – Εθνικός 1-0
Ο Εθνικός έρχεται στο Ηράκλειο με 14 παίκτες όμως ξανά οι Πειραιώτες κλείνονται στην περιοχή τους μην επιτρέποντας τον ΟΦΗ να διασπάσει την άμυνα τους. Ο Βλόνταρτσικ κερδίζει πέναλτι και ο Βερόν δεν αστοχεί κάνοντας το 1-0.

Ηλιούπολη – ΟΦΗ 1-2
Σε ένα παιχνίδι όπου γίνεται κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, ο Θάνος βάζει μπροστά στο σκορ την Ηλιούπολη. Όμως, η αντίδραση του ΟΦΗ είναι άμεση και μέσα σε 10 λεπτά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με γκολ των Βλόνταρτσικ, Αγρίτη παίρνει τη νίκη με 2-1.

ΟΦΗ – Αγροτικός Αστέρας 1-0
Ο ΟΦΗ χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη όμως το γκολ δεν έρχεται. Τελικά, ο Ιβάν Ρούσεφ δίνει την λύση με κοντινή προβολή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Πιερικός – ΟΦΗ 1-1
Παιχνίδι  – «καθρέπτης» με αυτό της Δράμας. Και αντί ο ΟΦΗ να πάρει τη νίκη, δέχτηκε την ισοφάριση σε «νεκρό χρόνο». Ο Καμπάνταης με κεφαλιά κάνει το 0-1 όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κοντέων ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο.

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-1
Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ θέλει τη νίκη περισσότερο για γόητρο παρά για βαθμούς. Και φροντίζει από την αρχή να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» του αγώνα. Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Πατσατζόγλου κάνει το 0-1 όμως ο Αγρίτης με πέναλτι ισοφαρίζει σε 1-1. Το «ποτάμι» του ΟΦΗ είναι ασυγκράτητο στο δεύτερο ημίχρονο και με 3 γκολ φτάνει στο συντριπτικό – για τον ΠΑΣ – 4-1. Καμπάνταης, Αγρίτης και Γιακούμπου σφραγίζουν τον θρίαμβο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook