“Η Δ.Ε. και ο πρόεδρος της δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις που επηρεάζουν τα μέγιστα την ΠΑΕ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με άρθρο-παρέμβαση στον athleticradio.gr ο έγκριτος δικηγόρος και μέλος του νομικού επιτελείου του ΟΦΗ Μανόλης Φωτάκης,  παίρνει θέση για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ και στις όποιες κινήσεις γίνονται πριν την Γ.Σ. Ο  εκ των νομικών της ΠΑΕ τονίζει πως “Σε καμία περίπτωση η διοικούσα και ο πρόεδρος της δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις που επηρεάζουν τα μέγιστα την ΠΑΕ, όπως μεταγραφές και επιλογή προπονητή κλπ.”

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μανόλη Φωτάκη:

1.   Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία έχει δύο (2) όργανα:

α.  Τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ. ), που αποτελεί  το ΑΝΩΤΑΤΟ  και αποφασιστικό όργανο της ΠΑΕ και

β. Το εκπροσωπευτικό όργανο  της ΠΑΕ, δηλαδή το  Διοικητικό Συμβούλιο ( Δ.Σ), που αποτελεί συλλογικό όργανο και αποφασίζει κατά πλειοψηφία.

2.   Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση και λογοδοτεί σ’ αυτήν.

3.   Σήμερα στον ΟΦΗ, δεν υφίσταται εκλεγμένο-αιρετό Δ.Σ, αλλά διορισμένο από το Δικαστήριο. Δηλαδή ύστερα από αίτηση μόλις  ενός  (1) Μετόχου, έχει διοριστεί από το Δικαστήριο Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, με σαφώς περιορισμένη αρμοδιότητα, δηλαδή να συγκαλέσει την Γ.Σ. που θα εκλέξει Δ.Σ. που θα διοικήσει την εταιρία

4.   Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, έχει ήδη συγκληθεί για τις 11.07.2012.

5.   Είναι σαφές  ύστερα απ’ αυτό, κατά  τη νομική μου άποψη,  ότι το διορισμένο Δ.Σ. δεν έχει καμία πλέον αρμοδιότητα (μόνο για πολύ τρέχοντα θέματα, όπως πληρωμές λογαριασμών), αφού συντομότατα συγκαλείται η Γ.Σ. που θα εκλέξει Δ.Σ.

6.   Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις που επηρεάζουν τα μέγιστα την ΠΑΕ, όπως μεταγραφές και επιλογή προπονητή κλπ.

7.   Αν το Δ.Σ. πράξει διαφορετικά, είναι υπόλογο στη Γ.Σ. και  φυσικά θα λογοδοτήσει και στην Ποινική και Αστική Δικαιοσύνη για τυχόν ζημία της ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook