Πετράκης:”Πρέπει να υπάρχει ένα ξακάθαρο τοπίο και προϋποθέσεις για να μπορείς να συζητήσεις”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιάννης Πετράκης σε συνέντευξη του στον Athletic Radio 104,2 μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο αν του έγινε κρούση από τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2

Για την χρονιά που πέρασε στον ΑΟΧ…

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για πολλούς λόγους αλλά και εποικοδομητική για την ομάδα. Υπάρχουν προοπτικές στον ΑΟΧ και προσπάθησα να βάλω την ομάδα σε ένα σωστό δρόμο.

Για το πως μπορεί να  γίνει ένας προγραμματισμός σε ένα μίνι πρωτάθλημα…

Είναι μια δυσκολία που αφορά το πρωτάθλημα. Εσύ από την μεριά σου πρέπει να κάνεις μια σωστή ομάδα. Λαμβάνεις όλα τα δεδομένα, τα προσαρμόζεις και βάζεις τους στόχους σου. Σε όποιο πρωτάθλημα και να παίζεις η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια. Θα πρέπει να είσαι μια ομάδα με σταθερότητα. Να εκμεταλλευθείς τις ικανότητες σου. Εμείς την τελευταια αγωνιστική παίζαμε και για την άνοδο και για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Το θετικό είναι πως δουλέψαμε με νέα παιδιά τα οποία έχουν προοπτικές να δουλέψουν σε παραπάνω κατηγορίες.

Για το αν το πρόσημο είναι θετικό για τον ΑΟΧ κλείνοντας την χρονιά…

Νομίζω πως τα δεδομένα που είχαμε στα Χανιά, με μ.ο. ηλικίας  21 ετων νομίζω πως είναι επιτυχία. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην δημιουργία φασεων αλλά μας έλειπε το γκολ. Υπήραν κάποια οικονομικά προβλήματα όμως ανταπεξήλθαμε και είναι σημαντικό.

Για την παραμονή του Ρούβα…

Ήταν σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα από εμάς. Σημαντική προσπάθεια. Μια νέα ομάδα στην κατηγορία και κατάφεραν να παραμείνουν με μία σχετική άνεση. Ξεκίνησαν άσχημα όμως καταφέρανε να αντιστρέψουν τ0  κλίμα. Είχε έμπειρα παιδιά και αυτή ηταν η διαφορα μας. Για μένα είναι σπουδαίο πως και οι δύο ομάδες μείνανε στην κατηγορία.

Για το γεγονός πως ο ΑΟΧ δεν έκανε διπλό στο πρωτάθλημα…

Είναι σημαντικό στατιστικό. Εμάς μας έλειπε το γκολ. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην κάναμε 5-6 ευκαιρίες Μοιραία αν δεν πετύχεις κάποιο γκολ στην καλύτερη περίπτωση να πάρεις ισοπαλία. Εμείς πήραμε κάποια 0-0. Νομίζω πως ο παράγοντας του παίκτη που θα έβαζε το γκολ μας έλειπε. Δεν ειχαμε ένα παίκτη που να μας βοηθήσει στο ευκολο   γκολ. Είχαμε δύο παιδιά με 3 γκολ στο πρωτάθλημα και αυτοί ήταν και οι πρώτοι μας σκόρερ.

Για το αν η νέα σεζόν τον βρει στον ΑΟΧ…

Τα χανιά έχουν προϋποθέσεις ομως για να υπάρχει δρόμος πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια από ανθρώπους που μπορούν να πάνε την ομάδα παραπάνω. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια κάποια πράγματα την φέρανε πίσω. Υπάρχει και ένας εγωκεντρισμός που αφορά πως θα βοηθηθεί η ομάδα. Πρέπει να υπάρξει συστράτευση. Υπάρχει δυναμική και πρέπει να υπάρξει συστράτευση.Από την μεριά μου έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου. Για να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας θα πρέπει να κλείσει η εκρεμμότητα της προηγούμενης χρονιάς. Δεν θέλω να αφήσω μια προσπάθεια στην μέση, όμως αν δεν υπάρξουν κάποιες προυποθέσεις και όραμα δεν μπορείς να συνεχίσεις.

Για το θαύμα του Πλατανιά…

Είναι πολύ σπουδαίο για τον αθλητισμό στην Κρήτη. Υπάρχουν πολλές ομάδες στις επαγγελματικές ομάδες και είναι κίνητρο αυτό για τα νέα παιδιά. Εμείς που είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μας κάνει πολύ χαρούμενους αυτό. Πιστεύω πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουν κάνει μια πολύ οργανωμένη προσπάθεια. Δημιούργησαν τις ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το είχε ανάγκη και ο νομός αυτή την επιτυχία.

Για το αν του έγινε κρούση από τον ΟΦΗ…

Εγώ σαν υπεύθυνος άνθρωπος μπορω να τοποθετούμε σε κάτι όταν υπάρχει κάτι επίσημο. Δεν υπήρχε επίσημη πρόταση. Πρέπει να υπάρχει ένα ξακάθαρο τοπίο και να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορείς να συζητήσεις. Με φιλολογκές συζητήσεις είναι κάτι διαφορετικό. Δεν μπορώ να μπω σε κουβέντες από τη στιγμή που στον ΟΦΗ υπήρχε προπονητής και δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη κατάσταση και ένα λάνο. Δεν μπορώ να δεχθώ κάτι σαν επίσημο και δεδομένο. Αν υπήρχει ξακάθαρο πλάνο και μου πει κάποιος κάτι τότε αυτό θεωρώ πως θα ήταν πρόταση για μένα και θα μπορούσα να τοποθετηθώ. Η εκτίμηση για την ομάδα και η θέληση είναι δεδομένη όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε μια διαδικασία χωρίς να υπάρχουν κάποιες βάσεις.

Για το αν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του…

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να το συζητήσω. Δεν είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι και θα δούμε αν υπάρξει κάτι στην συνέχεια

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook