Την Παρασκευή 27/7 ελέγχει η ΕΕΑ τις ομάδες της Super League

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την αναβολή για την επόμενη Παρασκευή, στις 27 Ιουλίου αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, οπότε και θα ελέγξει τα δικαιολογητικά των ομάδων της Super League για την χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Κάποιες ομάδες έχουν καταθέσει πλήρη δικαιολογητικά, ενώ για κάποιες άλλες έχουν εντοπιστεί ελλείψεις, μικρές ή μεγάλες (πχ. έλλειψη φορολογικής ενημερότητας), και έχει ξεκινήσει επικοινωνία των μελών της Ε.Ε.Α. με τις συγκεκριμένες ομάδες για να συμπληρωθούν τα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε ότι οι ομάδες της Super League έχουν δικαίωμα να προσκομίσουν στοιχεία όχι μόνο μέχρι την επόμενη παρασκευή, αλλά όπως προβλέπεται από το νόμο μέχρι 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή μέχρι το Σάββατο 25 Αυγούστου.

Επίσης η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τους Νικολάο Νοτιά (35,10%) και Πέτρο Παππά (34,55%). Αυτό συνέβη διότι οι κύριοι Νοτιάς και Παππάς όταν απέκτησαν τις μετοχές δεν είχαν περάσει τη διαδικασία της έγκρισης από την επιτροπή, κάτι που θα οδηγούσε σε ακύρωση όλων των αποφάσεων της επικείμενη γενικής συνέλευσης.

Η Ε.Ε.Α εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

1) Να κάνει δεκτή την αίτηση του ποδοσφαιριστή Γιάννη Κατσαρού, για ανάκληση της από 6-6-2012 απόφασης της Επιτροπής, κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Καλλιθέας, λόγω συμβιβασμού.

2) Εγινε δεκτή την αίτηση των ποδοσφαιριστών Γεράσιμου Αριστεινίδη και Νικολάου Μαραγκουδάκη, για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Χερσονήσου.

3) Ενέκρινε την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τους Νικολάο Νοτιά (35,10%) και Πέτρο Παππά (34,55%).

4) Ανέβαλε για τις 27/7/2012 τη συζήτηση της αίτησης της ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ (υιοί Σαββίδη) για απόκτηση άνω του 30% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ημερομηνία θα γίνει και ο έλεγχος δικαιολογητικών των ΠΑΕ Α’ Εθνικής κατηγορίας για τη χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague.

πηγή:soccerplus.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook