Θετικά μηνύματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΠΑΕ στο δημόσιο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Θετικά είναι τα μηνύματα που προκύπτουν από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Πέρα από τον Υφυπουργό παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος της Λίγκας, αλλά και οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναικού, της ΑΕΚ, του ΑΡΗ (παρών ο Αντώνης Ζαμπέτας) και του Πανιωνίου.
Το ότι ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των δυο μεγάλων της Αθήνας δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και το γεγονός ότι πλέον το όλο θέμα αντιμετωπίζεται συνολικά και πως δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο ορισμένων ομάδων όπως θέλουν αρκετοί να παρουσιάζουν.
Από την συνάντηση προέκυψαν θετικά μηνύματα από την πλευρά του Υπουργείου χωρίς να ξεχνάμε ότι πάτα στο… παιχνίδι είναι και η τρόικα. Ωστόσο αυτό που φαίνεται να υπερισχύει είναι η διάθεση για πολλαπλασιασμό των δόσεων και παράλληλα η συνδρομή από το Υπουργείο για την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τις ομάδες.
Την Δευτέρα – με δεδομένο ότι πιέζουν οι ημερομηνίες- θα υπάρξει και νέα επαφή στο Υπουργείο, ενώ η Λίγκα θα αναθέσει σε ειδικό σε φορολογικά ζητήματα, να βρεθεί και νομικά ο τρόπος ώστε οι ομάδες να μην έχουν πρόβλημα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται χρήματα, ούτε ότι ο ΑΡΗΣ και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν λύσει το πρόβλημα. Κάθε άλλο. Το πρόβλημα υπάρχει και χρειάζονται (και θα χρειαστούν σε κάθε περίπτωση) αρκετά χρήματα. Με αυτές τις κινήσεις όμως είναι πολύ πιθανόν να μειωθεί το άμεσα απαιτούμενο ποσό και να βρεθεί πιο εύκολα η λύση για την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

πηγή:allaboutaris.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook