Mιχαλόπουλος: «Ο ΟΦΗ έδωσε 500.000 ευρώ για τις οφειλές»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την απόρριψη του φακέλου του ΟΦΗ αλλά και για τις μετέπειτα ενέργειες που θα γίνουν από τον σύλλογο.

Ένας εκ των νομικών συμβούλων της Κρητικής ομάδας δήλωσε άγνοια για τους λόγους που απορρίφθηκε ο φάκελος του ΟΦΗ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν ξεκίνησε το θέμα της αδειοδότησης για λόγους λίγο – πολύ είναι γνωστοί. Γνωρίζαμε ότι ήταν λίγο δύσκολη η υπόθεση σε πρώτο βαθμό όμως σε δεύτερο ήμασταν προετοιμασμένοι. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που απορρίφθηκε ο φάκελος του ΟΦΗ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος

Για τους λόγους της απόρριψης: «Όταν δεν υπάρχει το σκεπτικό, είναι παράτολμο να πεις το οτιδήποτε. Δημιουργήθηκε ένας φάκελος για όλες τις εκκρεμότητες. Η ΠΑΕ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθεί. Υπήρχαν εκκρεμότητες που τακτοποιήθηκαν. Για τον ποδοσφαιριστή που γίνεται ο λόγος, φαντάζομαι πως είναι ο Σφακιανάκης, θέλω να πω ότι πληρώθηκε και έγινε μαζί του διακανονισμός. Όσον αφορά την υπόθεση Σουλεάπ, στις 9 Μαΐου έλαβε 50.000 ευρώ και ενημέρωσε την ΦΙΦΑ. Όσον αφορά τον Πέερσμαν, του καταβλήθηκαν 38.000 ευρώ για μια οφειλή που υπήρχε. Ο δικηγόρος του γνωστοποίησε ότι εξοφλήθηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λένε ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί οι δικές τους περιπτώσεις. Ο Μανούσος έκανε προσφυγή, υπήρξε διακανονισμός όπως έγινε και με όλους. Ο ΟΦΗ έδωσε 500.000 ευρώ για τις οφειλές. Υπάρχουν συμφωνητικά για όλες τις περιπτώσεις. Ο ΟΦΗ είτε τους εξόφλησε, είτε ρύθμισε τις υποχρεώσεις».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δημιουργήθηκε η οικονομική μελέτη με την οποία γνωστοποιείται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι βιώσιμη και μάλιστα αποτιμάται σε αξία 20 εκ. ευρώ».

Για τις εκπρόθεσμες οφειλές: «Καταρχήν αντιλαμβάνομαι ότι δεν τίθεται θέμα εκπροθέσμου. Θεωρώ ότι το κατ’ ουσίαν ξεπέρασε το εκπρόθεσμο και μπήκαν σε άλλα θέματα. Το πνεύμα της ΦΙΦΑ είναι να μην διαλύονται σωματεία. Κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τον ΟΦΗ».

Για τις επόμενες ενέργειες: «Πιστεύω ότι θα πάρουμε το σκέπτικο αύριο ή μεθαύριο. Η απόρριψη του φακέλου είναι απόφαση άδικη και εξοντωτική. Ο ΟΦΗ εξοντώνεται με αυτήν την απόφαση. Ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, σώζονται από το «παραθυράκι» όπως ο Αστέρας Τρίπολης. Ο κύριος Πιλάβιος εμφανίζει μια πλαστή ενημερότητα από το πουθενά. Οφείλει να παραδώσει το κλειδί της ΕΠΟ και μάλιστα άμεσα. Αδικείται μια όλοκληρη πόλη. Ο ΟΦΗ βαθμολογικά βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σαν Χρήστος Μιχαλόπουλος θα εξαντλήσω κάθε πιθανότητα για την αδειοδότηση. Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ θα διερευνήσουμε αν μπορούμε να προσφύγουμε στο CAS και το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Θα δώσουμε τον φάκελο μας στον «αέρα». Προκαλούμε και θα το κάνουμε. Εκεί θα δει ο κόσμος την προσπάθεια που έκαναν κάποιοι άνθρωποι για να εξοφλήσουν. Ο κύριος Γυφτάκης είναι Αρεοπαγίτης και έκρινε ότι είναι εντάξει η ΠΑΕ ΟΦΗ».

Για την οριστική απόφαση: «Κάποιοι δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια και τα δάκρυα κάποιων. Αυτοί εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα. Δεν είναι σύννομη η απόφαση και δεν κίνεται στο πνεύμα της ΦΙΦΑ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook