Παπουλής: «Αν δεν υπήρχε Αναστόπουλος, δεν θα υπήρχε πέρυσι ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το εγκώμιο του Αναστόπουλο έπλεξε ο Φώτης Παπουλής μιλώντας στο “novasports” τονίζοντας πως ο ρόλος του 54χρονου τεχνικού ήταν καταλυτικός στην προηγούμενη σαιζόν.

Παράλληλα, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που δημιουργήθηκε στην ομάδα τονίζοντας πως αυτό ήταν το “κλειδί” για να μπορέσει ο ΟΦΗ να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ

Φώτη ουσιαστικά σε γνωρίσαμε στον Πανθρακικό και μας εξέπληξες πέρσι με την πορεία που είχες με τον ΟΦΗ. Πως έζησες αυτή τη χρονιά που ουσιαστικά ήσουν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος;

“Η περσινή χρονιά και για μένα και για τον ΟΦΗ ήταν μια δύσκολη χρονιά περισσότερο στο οικονομικό και το οργανωτικό κομμάτι. Αγωνιστικά θα έλεγα ότι ήταν πολύ πετυχημένη και προσωπικά αλλά και για την ομάδα, γιατί κατορθώσαμε να φέρουμε την ομάδα με όλα αυτά τα προβλήματα όσο πιο ψηλά μπορούσαμε και όσο πιο γρήγορα. Αρχικά ο στόχος ήταν παραμονή και αυτή είχε έρθει από τον Δεκέμβριο. Μετά προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο καλύτερο ποδόσφαιρο μπορούμε. Σε προσωπικά επίπεδο ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Κατάφερα να αντεπεξέλθω σε όλες τις δύσκολες συνθήκες που βρήκα πέρσι στον ΟΦΗ, είμαι ευχαριστημένος και κοιτά μπροστά. Νομίζω το επόμενο βήμα που έκανα στην καριέρα μου να παίξω στον Απόλλων Λεμεσσού μακάρι να μου βγει σε καλό και θα προσπαθήσω να κάνω μια ανάλογη χρονιά και στο Κυπριακό πρωτάθλημα.”

Πως το κάνατε όλο αυτό πέρσι, ποιο ήταν το μυστικό γιατί άλλοι μπορεί να τα είχαν παρατήσει στη θέση σας.

“Ήμασταν σχεδόν έναν χρόνο απλήρωτοι, γιατί το συμβόλαιο είναι για δέκα μήνες κι εμείς ήμασταν απλήρωτοι για εννιά ή οχτώ μήνες, αυτό πάει να πει ότι παίζεις έναν χρόνο απλήρωτος και συν όλα τ’ αλλα δεν ήταν μόνο το οικονομικό κομμάτι, είναι και θέμα οργάνωσης, θέμα βασικών αναγκών ενός ποδοσφιαριστή. Ούτε πληρωμένα ενοίκια δεν είχαμε και πλέον παλεύαμε μόνοι μας στον ΟΦΗ. Είναι κάποια στιγμή που πρέπει να αναφερθούν αυτά, γιατί δεν έχουν αναφερθεί. Δεν είναι μόνο το οικονομικό ότι δεν πληρωθήκαμε, μπήκαμε και μέσα από τα δικά μας λεφτά γιατί δεν πληρώναν ούτε ενοίκια, ούτε καμία υποχρέωση που ήταν να πληρώσει ο ΟΦΗ.. Μέσα από όλο αυτό το δύσκολο κομμάτι, καταφέραμε και ορθοποδήσαμε σαν ομάδα. Πολλές ομάδες ακούω ότι είναι σαν οικογένεια, αλλά λίγες ομάδες είναι πραγματικά σαν οικογένεια και ΟΦΗ ήταν μία από αυτές. Όλοι οι παίκτες ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, κρατήσαμε έναν κορμό που είχαμε από τη Β Εθνική, συν τα άλλα παιδιά που ήρθαν και βοήθησαν πολύ την ομάδα με την εμπειρία τους όπως ο Ταυλαρίδης, ο Μάντζιος, ο Σίσιτς και πολλά άλλα παιδιά. Πραγματικά θα το θυμάμαι ότι κάναμε έναν άθλο.”

Είχε πει ο Ταυλαρίδης σε μία συνέντευξη του στη ΝΟVΑ ότι ο Αναστόπουλος ηταν σαν ψυχολόγος στην ομάδα, αλλά με αυτά που ζούσατε η ομάδα μάλλον χρειαζόταν ψυχίατρο. Συναινείς με αυτή την άποψη;

“Έχει πει ένα καλύτερο ο Λεωνίδας ο Καμπάνταης. Είχε πει ότι όλοι οι παίκτες έχουμε αλτσχάιμερ για να ξεπερνάνε όλα αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν, αλλιώς δεν θα υπήρχε σωτηρία, θα τα είχαμε παρατήσει πολύ καιρό πριν και ο ΟΦΗ μπορεί να μην υπήρχε από τις αρχές της χρονιάς. Το μεγαλύτερο ρόλο μέσα σε αυτή την ομάδα τον έπαιξε ο κύριος Αναστόπουλος. Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε αυτός άνθρωπος να μας κάνει τον ψυχολόγο, τον νευρολόγο και ότι άλλο μπορούσε να υπήρχε στην ομάδα, δεν θα υπήρχε ο ΟΦΗ. Σίγουρα αυτός την κράτησε την ομάδα και ψυχολογικά και αγωνιστικά και σε πολλά άλλα θέματα και του αξίζει ένα πραγματικό ευχαριστώ από όλους τους παίκτες. Διδαχτήκαμε πολλά από αυτόν τον άνθρωπο και σε όλη τη συνέχεια της καριέρας μου θα ακολουθώ αυτά που έμαθα από αυτόν.”

Μετά από αυτή τη χρονιά, ήταν δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να σε αποκτήσουν πολλές ομάδες. Ήσουν μήλον της έριδος και για ελληνικές και για ξένες ομάδες, όπως και έγινε. Πως προέκυψε ο Απόλλων Λεμεσσού και πως δεν προέκυψε κάποια ελληνική ομάδα;

“Κοιτάξτε, όπως είπαμε και πριν off the record, το Μάρτιο και τον Απρίλιο δε θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι θα είμαι εκτός ελληνικού πρωταθλήματος. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, το βιώνω τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια σε υψηλό επίπεδο και νομίζω ότι παρόλο που μίλησα με αρκετές ομάδες της Superleague και θα έλεγα τις ομάδες που ήταν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα αλλά και σε τάξη, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Μπορώ να ρίξω ευθύνη και στον εαυτό μου ή σε κακούς χειρισμούς που έκανα σε κάποιες διαπραγματεύσεις που είχα με ελληνικές αλλά και με ξένες ομάδες. Βέβαια δε μετανιώνω για ότι έγινε, γιατί ο Απόλλων Λεμεσσού, μπορεί να ήρθε λίγο αργά, τέλος Ιουνίου ήρθε η πρόταση, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Ο Απόλλωνας είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου, το λένε τα νούμερα και οι στατιστικές ότι κάθε χρόνο βρίσκεται μέσα στην τετραδα ή την πεντάδα. Η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Απόλλωνα, αλλά η φετινή δείχνει να είναι γεμάτη χρονιά, με μια καινούρια διοίκηση, με έναν πρόεδρο ο οποίος πραγματικά πρέπει να είναι από τους καλύτερους ανθρώπους. Έχει ρίξει πολλή  δουλειά σε αυτή την ομάδα και μακάρι να καταφέρουμε να τον δικαιώσουμε, να πάει η ομάδα καλά και να πετύχουμε τους στόχους μας.”